Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2011 - Anul XVI, nr. 142 (4740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Discuţii

Flutur a obţinut acceptul ucrainenilor pentru construcţia autostrăzii Nord – Sud

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Conducerea Regiunii Cernăuţi din Ucraina a anunţat, la Siret, că este de acord cu realizarea unei investiţii în construcţia unei autostrăzi care să facă legătura între Marea Baltică şi Marea Neagră, care ar urma să treacă prin Cernăuţi, Siret şi Suceava. În cursul zilei de ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret a avut loc o discuţie care a avut ca temă oportunitatea construirii unei astfel de autostrăzi, la întâlnire fiind prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mychail Papiev, directorul proiectelor de reţele rutiere şi feroviare al Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite, Helmut Meelich, precum şi membrii Trans-European Motorways (TEM) al United Nations Economic Commission for Europe (UNECE).

Întâlnirea cu autorităţile din Cernăuţi a fost convocată la solicitarea lui Gheorghe Flutur. În cadrul discuţiilor, atât oficialii români, cât şi cei din Ucraina au susţinut construcţia unei autostrăzi de la Marea Baltică la Marea Neagră, o interconexiune la coridorul de transport pan-european IX spre Ucraina şi Polonia.

Noua autostradă ar urma să fie construită pe actualul traseu al E 85, pe porţiunea Mărăşeşti – Suceava – Siret – Cernăuţi – Lvov, cu punct final în Polonia.

„Toţi suntem de acord că avem nevoie de un coridor de transport Nord – Sud, de la Baltica la Marea Neagră. Am făcut acest demers pentru ca România să fie prinsă şi cu acest coridor de transport. Nu am nimic cu celelalte coridoare care merg spre Vestul Europei, nici cu coridorul IV de pe Valea Oltului, nici cu autostrada Transilvania, dar mi se pare firesc să discutăm şi să luăm în calcul investiţii care să lege Nordul de Sud, să lege Suceava de Bucureşti, Cernăuţi de România. Şi de aceea am făcut aceste demersuri. Eu mă bucur că şi cei din Cernăuţi sunt de acord”, a declarat Flutur.

El a precizat că în momentul de faţă tendinţa este de a construi autostrăzi de la Vest spre Est, însă a subliniat că dezvoltarea unor coridoare de transport de la Nord la Sud este extrem de importantă. El a arătat că, dacă autostrada de la Marea Baltică la Marea Neagră va primi aprobarea Comisei Europene, investiţia ar putea fi realizată din fonduri europene, prin parteneriat public-privat sau în regim de concesiune. Gheorghe Flutur a mai subliniat că la viitoarele discuţii cu privire la construcţia acestei autostrăzi va fi invitat să participe şi comisarul european pe probleme de transporturi.

 

Autorităţile din Cernăuţi spun că autostrada vine în sprijinul transportatorilor

La rândul său, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mychail Papiev, a declarat că noul coridor de la Nord la Sud există în momentul de faţă, ca traseu, însă el trebuie dezvoltat. Mychail Papiev a spus că va sprijini promovarea unei astfel de iniţiative. Acesta a adăugat că atât el, ca fost vicepreşedinte al Ucrainei, cât şi Gheorghe Flutur, care este cunoscut „ca un ministru în România”, se vor implica în punerea în practică a acestui proiect.

Tot la Siret, vice-guvernatorul din Cernăuţi, Mihail Găiniceru, a spus că realizarea acestei autostrăzi ar fi benefică pentru degajarea traficului greu.

„Acest drum nu a fost o idee care a ieşit din laborator. Acest proiect este dat de anvelopele transportatorilor. Din 2002 încoace traficul greu pe E 85 a crescut de la an la an”, a spus Mihai Găiniceru.

Nu în ultimul rând, directorul proiectelor de reţele rutiere şi feroviare al Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite, Helmut Meelich, a declarat că la începutul lunii octombrie va avea loc la Cernăuţi o nouă întâlnire în care va fi dezbătut proiectul autostrăzii de la Marea Baltică la Marea Neagră, la discuţii urmând să fie prezente autorităţile din România, Ucraina şi Polonia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a obţinut acceptul ucrainenilor pentru construcţia autostrăzii Nord – Sud.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
Flutur a obţinut acceptul ucrainenilor pentru construcţia autostrăzii Nord – Sud4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar vreti sa cred trimis de
(18 iun 2011, 11:14:40
chiar vreti sa cred ca generatia noastra v-a apuca sa circule pe "autostrada nord-sud" sa fim seriosi in 2012 vin alegerile si ei duc acum o cu ot alta lupta , cea pentru voturile batranilor, sau credulilor care cred ca cu doua vorbe si u galeata/bricheta/pix/creion etc tara va iesi din criza
2.   Comentariu trimis de
(18 iun 2011, 11:22:57
Probabail ca daca se va contrui vreodata va fi doar autostrada Marea Baltica - Siret ,in Romanica autostrazile fiind interzise prin lege.Din acelasi motiv nici ungurii nu au venit cu autostrazile pana la granita ,la noi neexistand legatura.Oricum ar fi asta ramane o stire ce poate fi incadrata in acelasi registru cu cele despre extraterestrii ,doar ca alea sunt mai probabile !!!
3.   Explicatie trimis de
(18 iun 2011, 11:40:14
din asa de multe proiecte ce se tot aud si se proiecteaza si se discuta sise intentioneaza a se realiza la viteza in care se vad puse in practica doar vorbe... de modernizarea aeroportului ce se mai spune care sa faca legatura NORD-SUD-EST-VEST cu toate coridoarele europene sa inceapa lucrarea prima data apoi cea la cetate si altele pe care se arunca banii
4.   Ce am uitat!!! trimis de
(18 iun 2011, 11:42:53
o mica problema . sa va asteptati sa dureze cateva decenii acest proiect pe teritoriul tarii. .Pt. ca daca se lucreaza ca la DJ291A pe portiunea Siret-Gramesti acolo unde ieri cand treceam in drum spre liceu surpriza nu mi-a fost mare sa vad cum mai toti muncitorii dormeau , unii la propriu cei care se aflau la umbra copaciilor, altii la figurat in drum sprijiniti de sculele muncii. rusine
5.   Pentru generatia viitoare ! trimis de
(18 iun 2011, 13:21:33
Aceste discutii sunt bine venite deoarece proiectele nu pot sa porneasca daca nu se discuta mai intai , mai ales cele care implica mai muulte state. Cei care sunt tineri vor beneficia de aceste demersuri insa cei care au o varsta mai inaintata nu prea au sanse sa vada realizata aceasta autostrada .
5.1  RE: Pentru generatia viitoare ! trimis de
(18 iun 2011, 13:33:39
Din pacate in Romania proiectele raman doar la stadiul de discutie, cel mult studii de fezabilitate cu o valoare cateodata mai mare chiar decat a proiectului in sine. Cand vine vorba de construit ceva se impotmoleste treaba. Sunt gata sa bat pariu ca in urmatorii 50 de ani prin Romania nu va trece nici o autostrada M. Baltica - M. Neagra!
6.   Fapte nu vorbe... trimis de
(18 iun 2011, 18:43:05
Vrem fapte nu vorbe ca de vorbe suntem satui, unde sunt parcurile promise de prin oras? unde este noul stadion promis in camp. electorala? si exemplele pot continua dar imi este greata de PDL, asa ca... gura.
7.   Musai ca plecam in ...congo trimis de
(18 iun 2011, 19:29:36
marea neagra-marea baltica,cu trecere prin romania?pe cand o venetia -hamburg prin romania?dar la imaginatia d-lui flutur si pdl ,orice e posibil:bucovina ,limitrofa judetului iasi,apoi voievodatele,urmeaza si aceste autostrazi,si?????dupa noi...potopul,scapa cine poate .......de saracie
8.   Ce mai lipseste trimis de
(18 iun 2011, 22:44:57
pentru autostrada asta "domnul voievod" ar mai avea nevoie de acceptul lui Baselu a'lu doamna( mare doamna !!!) Udrea si ce e cel mai important are nevoie de acceptul lui Stefan cel Mare, dar am auzit ca asta semneaza dupa ce-i renoveaza don flutur Cetatea. Asa ca sa-i dam batai poate cumparam niste teren, sa-l vindem scump cind incepe autostrada asta.
La mai mare baieti pe cind autostrada Paris- Tokio care trece prin Prelipca si prin Botosana.
9.   Ha! trimis de
(18 iun 2011, 22:54:53
Va dati seama ca ucrainenii aia s-au uitat asa la Flutur, apoi unii la altii..apoi s-au aplecat putin si si-au soptit: "blea, asta cred ca e dus rau...i-ati verificat legitimatia? Ca el zice ca e nu stiu ce ministru, da.../ Nu stiu blea, hai sa dam din cap afirmativ, poate pleaca si ne lasa in pace." Iar ei au dat din cap zicand "Так, вірно...wtf ever паскудн� роман". Bine, pa. Apoi titlul din ziar suna cam asa: "Flutur a obţinut acceptul ucrainenilor pentru construcţia autostrăzii Nord – Sud". Iar acum Ucraina are bancuri cu un ministru mitoman si demagog borat din Ro, pe nume Flutur.
10.   Asta meritam!! trimis de
(18 iun 2011, 22:55:20
Asta meritam ca i-am votat pe acesti mari hoti, cum n-au mai existat in romania, i-am votat si-mi pare foarte rau si pe flutur l-am votat si-mi musc unghiile acum, si pe base l-am votat si-mi vine sa dau cu capul de pereti asta e imi merit soarta si sper din tot sufletul sa nu mai iasa acesti oameni de nimic, acesti hoti la conducerea tarii, DACA POLITIA SI JUSTITIA ISI FACEA TREABA NU MAI AJUNGEAU OAMENI CA FLUTUR SI BASESCU SA NE CONDUCA!! RUSINE JUSTIA ROMANA SI POLIITIA ROMANA !!!
11.   Wow!! trimis de
(19 iun 2011, 00:23:33
mamaaaa, ce de carcotasi sunt de serviciu pe aci.......
11.1  RE: Wow!! trimis de
(19 iun 2011, 08:08:29
Si ai ceva impotriva? Macar acest drept ne-a mai ramas...deocamdata...! Nu mai e mult si o sa se trezeasca chiorila si m.i.l.f. -a lui tzatzoasa si o sa ne interzica si sa mai criticam sau sa avem pareri personale... Ii prosteste pe prosti ca lupta contra comunistilor cand el este cel mai mare comunist in viata! De ce de la "servicii" nu s-au taiat salarii si nu s-au concediat oameni ? Pentru ca are nevoie de un aparat de represiune contra populatiei! Vin vremuri grele...
12.   Si cu acceptu ce face ? trimis de
(19 iun 2011, 01:23:51
Incep promisiunile electorale ...asta cu autostrada Nord-Sud e intradevăr o prospătură...că altele deja se repetă din alegere in alegere cum ar fi
; vom face parcuri ,un stadion ,vom infrumuseta oraşul , vom renova cetatea şi vom pune telegondola spre Mall şi spre McDonald's ,vom crea noi locuri de muncă, vom asfalta drumurile , vom face trotuare , vom asigura siguranta cetateanului etc..
13.   FILMEEEEE..... trimis de
(20 iun 2011, 11:44:44
Să înţeleg că bani sunt;lipsea numai punerea în acord a părţilor şi această chestiune a rezolvato acest mare vizionar numit Flutur!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei