Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2011 - Anul XVI, nr. 139 (4737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cetatea de Scaun a Sucevei

Expoziţie cu figuri din ceară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ca şi în anii precedenţi, în sezonul estival, în Cetatea de Scaun a Sucevei s-a deschis o expoziţie cu figuri de ceară, exponate care provin din colecţia Muzeului Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg.

 

36 de figuri de ceară

Cele 36 de personaje completează lista bogată a figurilor de ceară care au poposit la Suceava la expoziţiile anterioare.

Dacă, în anii precedenţi, sucevenii au avut prilejul să vadă figuri care reconstituiau scene de tortură medievală, sfinţii apostoli grupaţi în jurul lui Iisus la „Cina cea de taină”, chipuri marcante ale istoriei (de la Iulius Caesar, la Ivan cel Groaznic, Cristofor Columb, Napoleon Bonaparte, ţarii Rusiei Alexandru I şi Nicolae al II-lea, Adolf Hitler şi Iosif Visarionovici Stalin, şi de la Fidel Castro şi Indira Gandhi, la Papa Ioan Paul al II-lea, Boris Elţîn şi Vladimir Putin), sportivi (David Beckham, Ronaldo, Michael Schumacher, Mike Tyson, Ştefi Graff), actori celebri (Sophia Loren, George Clooney sau Danny de Vito), pe prinţesa Diana, Osama Ben Laden sau pe galacticii din „Războiul stelelor”), ori câţiva dintre eroii poveştilor moderne din seria Harry Potter, de data aceasta pot să vadă figuri noi.

 

De la Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, la Omul tirbuşon şi personaje mitologice

Dacă pentru o parte dintre vizitatori tot personajele din aventurile lui Harry Potter vor fi atractive (Harry Potter, Rubeus Hagrid, Ron Weasley sau Hermione Granger), pentru preşcolari a fost adusă Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, copiii mai mărişori vor vedea alte personaje din „Star Wars” (Yoda, Darth Vader), dar se vor întâlni şi cu Robinson Crusoe, iar cei care îndrăgesc mitologia se vor afla în preajma zeiţelor Atena şi Venus, a lui Hercule, Icar sau Perseu.

Între figurile de ceară aduse acum la Suceava sunt şi câteva exponate umane cu malformaţii (Ciclop, Omul tirbuşon sau Femeia cu rât de porc).

Exponatele sunt adăpostite într-un cort climatizat amplasat în incinta Cetăţii de Scaun a Sucevei. Biletul de intrare este de şase lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii, studenţi şi veterani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie cu figuri din ceară.
 Vizualizări articol: 2396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Expoziţie cu figuri din ceară5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei