Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Printre stropi

Suceava a pedalat ieri şi pe ploaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Anunţată de mai multe zile, acţiunea „Suceava pedalează” a fost ieri în pericol. Şi asta nu din cauza gropilor sau a vreunei interdicţii venită din partea Poliţiei sau a autorităţilor, ci pur şi simplu pentru că în anumite momente la care era programat evenimentul a plouat, dacă nu torenţial, măcar puternic. Mai timid, mai cu strângere de inimă, în faţa Prefecturii Suceava, locul unde era programată plecarea, s-au adunat aproape 20 de împătimiţi ai sportului cu pedale. Cu o mică întârziere faţă de ora 19.00, când trebuia dat startul în Marea Buclă cu punctul terminus Galleria Mall şi puncte intermediare Magazinul Bucovina, Policlinică şi Spital, caravana cicliştilor amatori din Suceava s-a pus în mişcare. Nu înainte de tradiţionalele fotografii de grup, de interviurile pentru presă, dar şi câteva minute de aşteptare pentru cei care au sperat ca ploaia să se mai domolească.

Dacă cel mai vârstnic dintre participanţi, Ioan Rusu, de 55 de ani, era deja prezent la linia de start, cel mai mic dintre ciclişti a ajuns pe ultima sută de metri. Se numeşte Artur şi are doar 6 ani, dar părinţii săi i-au dat acest microb încă de la vârsta de 3 ani. Şi Artur a fost un adevărat uriaş în această cursă, reuşind s-o termine cu brio. La final a fost un pic dezamăgit, şi asta pentru că primarul nu i-a oferit o clătită. Poate data viitoare.

 

Ploaia, şoferii nervoşi şi lipsa unor piste pentru biciclişti

Artur nu a fost singurul minor din caravana bicicliştilor. Alexandru are aproape 13 ani şi a dat din pedale fără să se sperie de ploaia sâcâitoare şi de şoferii grăbiţi care claxonau, ori treceau cu viteză aruncând valuri de apă. Tibi Serdenciuc, organizatorul acestui eveniment inedit, a declarat că acţiunea a avut rolul de a-i învăţa pe şoferii din trafic cu bicicliştii, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă autorităţilor locale în vederea realizării unor piste pe care să se poată circula sigur. Din rândul autorităţilor singurul reprezentant a fost Viorel Seredenciuc, viceprimarul municipiului Suceava. Acesta a declarat că sprijină acest sport, dar a cerut ajutorul bicicliştilor pentru a identifica o serie de trasee care ar putea fi amenajate ca viitoare piste.

Şi dacă i-am amintit pe cei mai tineri şi mai vârstnici participanţi, fair-play e să spun că printre cei care au dat la pedale s-au numărat şi două reprezentante ale sexului frumos. Data viitoare, când vremea nu va fi aşa potrivnică, sunt convins că numărul bicicliştilor va fi de câteva ori mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava a pedalat ieri şi pe ploaie.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Suceava a pedalat ieri şi pe ploaie3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUCEAVA PEDALEAZA trimis de
(11 iun 2011, 11:52:23
Ne gasiti si pe facebook "Suceava Pedaleaza"
Maine, de la ora 10 ne propunem un traseu spre Dragomirna, padurile din Patrauti -45 km, unde va asteptam pe toti sa pedalam. Plecarea este de pe Zamca, direct pe bicicleta sau pentru unii, din parcarea manastirii Dragomirna - aprox. ora 11

Detalii pe facebook, inclusiv film de prezentare a turei de maine.

Multumim
Nausica
2.   Suceava Pedaleaza trimis de
(11 iun 2011, 13:06:01
A fost frumos si ce daca a plouat ....sper da dada viitoare sa fim mai multi , mult respect pentru fondatori si inititorul acestei plimbari , pana data viitoare spor la pedalat .
3.   Cam scurt trimis de
(11 iun 2011, 18:44:30
Cam scurta plimbarea. Eu la o iesire cu bikeu prin oras faceam in jur de 20-25 km.
Acum e defecta bicicleta. S-a rupt cadru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei