Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Instruire

Lecţie împotriva corupţiei predată poliţiştilor rutieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai bine de două sute de poliţişti din judeţ care au competenţe pe linie rutieră au fost convocaţi, ieri, la o şedinţă de instruire în cadrul căreia li s-a vorbit despre metodele şi procedurile de lucru, li s-au testat cunoştinţele profesionale teoretice şi practice, dar mai ales s-a pus accent pe problema tentaţiei numită corupţie. Instruirea a fost moderată de comisarul-şef Marin Moţoc, director adjunct în cadrul Direcţiei de Poliţie Rutieră, şi de comisarul-şef Constantin Gabriel, din cadrul structurii generale a Direcţiei Anticorupţie.

Adjunctul de la Direcţia de Poliţie Rutieră a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre poliţişti care au uitat sau ignoră legea, despre agenţi care circulă la volanul maşinilor de serviciu fără a purta centuri ori fără a semnaliza, însă doar la modul general, fără exemple.

„Poliţia Rutieră este o carte de vizită a Poliţiei, asta pentru că agentul din trafic vine în contact direct cu cetăţeanul, ceea ce înseamnă că este mai vulnerabil la acte de corupţie. Rolul acestei instruiri este de a transmite poliţistului încă un mesaj ferm cu privire la conduita pe care trebuie să o aibă”, a declarat comisarul-şef Moţoc, la întâlnirea cu presa, organizată cu câteva minute înainte de începerea şedinţei de instruire.

 

„Le cerem poliţiştilor să-şi păstreze integritatea şi onoarea”

Accentul şedinţei de instruire pe problema corupţiei a fost întărit şi de comisarul-şef Constantin Gabriel.

„Poliţistul nu trebuie să negocieze cu şoferul. Datorită activităţilor şi atribuţiilor specifice acestei structuri există tentaţii, astfel că trebuie să acordăm o atenţie deosebită activităţilor de instruire ale poliţiştilor rutieri. Le cerem poliţiştilor să-şi păstreze integritatea şi onoarea”, a declarat comisarul-şef ce a reprezentant DGA. La insistenţele presei, cei doi şefi de la Bucureşti au recunoscut că această instruire de la Suceava (aflată de altfel în şirul unor instruiri organizate în toată ţara) vine şi pe fondul diminuărilor de salarii, care duc la o tentaţie şi mai mare de a lua şpagă.

 

Vorbele frumoase ale şefilor, în contrast cu starea de spirit a poliţiştilor

Dacă la etajul I al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în sala în care s-a desfăşurat conferinţa de presă, şefii de la Bucureşti vorbeau despre conduită, integritate şi onoare, la ultimul etaj, în sala unde erau adunaţi mai bine de două sute de poliţişti, starea de spirit era cu totul alta. Ultimele reduceri de salariu i-au adus pe mulţi dintre ei în pragul disperării. Un ofiţer ne-a spus că a ajuns să câştige mai puţin decât în ziua în care a absolvit academia, acum câţiva ani buni, iar el este norocos în comparaţie cu salariile de până în o mie de lei ale subofiţerilor. Bineînţeles, cel puţin cât presa a fost prezentă în sală,  nemulţumirile au fost doar şoptite de poliţişti între ei. Neoficial, inclusiv şefii de poliţii de la nivel local au fost de părere că această instruire nu a căzut într-un moment tocmai potrivit.

Mai trebuie spus că problemele legate de poliţişti corupţi sunt cât se poate de acute la Suceava, în ultimele luni fiind săltaţi şi arestaţi oameni ai legii care făceau contrabandă cu ţigări sau care au măsluit dosare penale, încercând să-i scoată basma curată pe şoferi vinovaţi de producerea unor accidente.

În ceea ce-i priveşte pe poliţiştii rutieri care acţionează în trafic, structurile de combatere a corupţiei nu au scos la iveală deocamdată cazuri flagrante de corupţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecţie împotriva corupţiei predată poliţiştilor rutieri.
 Vizualizări articol: 2665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lecţie împotriva corupţiei predată poliţiştilor rutieri3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 9 iun 2011, 11:12:16
politistii de la rutiera..
vorbesc la telefon in timp ce conduc masina de serviciu fara a folosi casti sau alte sisteme.
circula cu viteza peste limita admisa desi nu sunt in misiune.
vorbesc recalcitrant si sunt foarte nervosi
nu au putin respect fata de cei pe care ii opresc
nu folosesc NICIODATA centura de siguranta.
IAR NOI CA CETATENI DE CE AM FACE LUCRUL ACESTA?
O GRAMADA DE POLITISTI AU MASINI CU FOLIE NEAGRA PE GEAMURILE MASINII FARA A FI FACUTE INTR.UN SERVICE DE SPECIALITATE ASA CUM NI SE CERE NOUA. BA MAI MULT AU LIPITA FOLIE SI PE GEAMUL SOFERULUI UNDE ESTE TOTAL INTERZIS. PTR ASTA SE RETINE CERTIFICATUL SI TRECI PE LA RAR. DAR EI ...AU PRIORITATE.. AR FI MULTE DE SPUS DAR SA O LASAM ASA DEOCAMDATA. CAT DESPRE SALARII II INTELEG. UNII DINTRE EI AU RATE LA BANCI SI AU AJUNS SA LUCREZE PE SANTIER. DAR ASTA NU E VINA NOASTRA FIECARE ISI ASUMA RISCUL . SUNT OAMENI CARE NU AU CE MANCA SI MUNCESC DIN GREU. CEL MAI MIC SALAR IN POLITIE E DE 1000 LEI. ALTII PTR BANII ASTIA MUNCESC DIN GREU
2.   Pentru LUKANU trimis de
( 9 iun 2011, 15:56:34
Ce suparat esti draga pe politie, mai fato!
Sa te lasi si tu de politie ca si Boc, iar cand ai nevoie sa nu o mai chemi la orice ora din noapte ca nu o sa mai fie in curand politisti pe strada, ca vor fi dati fara... Asa ca angajeaza-ti bodyguarzi sa te pazeasca!
2.1  RE: Pentru LUKANU trimis de
( 9 iun 2011, 18:32:21
Tu esti spagarul ala de-ai tras cu kistolu'in sediul politiei?Da,ala cu Daciile...ce-ai facut cu uniforma,o imbraci de Halloween?Sau ai manjit-o cu vaselina?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei