Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atenţie, şoferi!

Groapă gigantică apărută pe strada Alexandru cel Bun, recent asfaltată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un crater cu o adâncime de aproximativ doi metri şi suficient de mare încât să intre în el doi oameni odată a apărut pe una dintre străzile centrale ale Sucevei, unde lucrările de turnare a covorului asfaltic abia au fost finalizate.

Groapa uriaşă de pe strada Alexandru cel Bun, din zona Cimitirului Evreiesc, a apărut peste noapte, spre surprinderea şi nemulţumirea locuitorilor din zonă, care se bucurau că în sfârşit au scăpat de şanţuri, săpături, utilaje şi blocaje de circulaţie.

Şoferii, uimiţi, încetineau sau chiar opreau maşina, pentru a se uita mai bine la ciudatul fenomen prin care o groapă cu lăţimea de un metru, şi adâncă de doi metri, a apărut deodată pe strada netedă ca-n palmă.

“Nu mă aşteptam la aşa ceva. Am văzut când se lucra aici, dar e anomal ce a apărut acum. România, ce mai…”, a spus un şofer, uimit de ce vedea.

Cei mai nemulţumiţi sunt locuitorii din zonă, care şi-au văzut spulberate speranţele că de acum înainte nu mai au bătăi de cap cu lucrările edilitare.

“Acolo s-au făcut anul trecut lucrări de canalizare, la trei metri adâncime. Nu au astupat bine şanţul, constructorul a plecat şi uite acum ce a apărut ieri dimineaţă, când a trecut o maşină pe aici. Oamenii de aici au pus nişte lăzi, să semnalizeze groapa, mai târziu au venit de la primărie să îngrădească locul”, spune unul dintre locatarii din zonă.

“Ar trebui să vină înapoi cei care au făcut lucrarea, să refacă. Aşa ceva nu e de conceput”, spune vecinul său, supărat că groapa a apărut în faţa casei sale şi iar va avea parte de gălăgie şi deranj.

 

Constructorul ISPA, somat să refacă strada în două zile

Conducerea municipalităţii sucevene şi-a exprimat dezamăgirea vizavi de calitatea lucrărilor de refacere a străzilor distruse de lucrările ISPA şi le-a cerut constructorilor să refacă strada în cel mai scurt timp.

“Strada Alexandrul cel Bun a fost foarte afectată de lucrările ISPA, iar noi am turnat asfalt pe întreaga stradă, la scurt timp de la finalizarea lucrărilor, pentru a o reface cum trebuie. Această groapă, care nu ar fi trebuit să apară sub nici o formă, este exclusiv vina constructorului ISPA care a lucrat pe partea de canalizare. De aceea le-am dat termen două zile să refacă strada, să readucă carosabilul la starea iniţială, inclusiv cu asfalt turnat. Dacă nu, le vom opri garanţiile de bună execuţie – garanţii de proastă execuţie în acest caz, pe care le-au depus la începerea contractului, şi vom reface noi carosabilul”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc.

Până când constructorul, în acest caz firma Pfeiffer, se va mobiliza să refacă strada aşa cum ar fi trebuit, oamenii care trec pe lângă groapă se minunează şi îşi spun cu supărare că aşa sunt irosiţi banii daţi pe asfaltare, din cauza altor lucrări de calitate îndoielnică, care le-au şi măcinat nervii timp de doi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Groapă gigantică apărută pe strada Alexandru cel Bun, recent asfaltată.
 Vizualizări articol: 3109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Groapă gigantică apărută pe strada Alexandru cel Bun, recent asfaltată4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu va mirati trimis de
( 8 iun 2011, 11:14:42
Or sa mai apara si alte gropi ... asfaltul s-a turnat peste pietris care nu a fost compactat. Asta e doar inceputul. Si aici dar si pe alte strazi vor apare din ce in ce mai multe gropi - e o chestiune de timp si de ... ploi !
2.   ! trimis de
( 8 iun 2011, 11:28:12
Vad ca nimeni nu a sesizat inca ce calitate are asfaltul proaspat turnat (nici o legatura cu groapa) ,care se ia pe rotile masinilor. Nu-mi venea sa cred cand am vazut ce urme ramaneau in "asfalt" sau ce-o fi ala cand manevra o masina de gunoi si a trebuit sa vireze maxim rotile. Pe strada asta mai intra si masini de mare tonaj din pacate ,iar temperatura nu a ajuns nici la 30 de grade. Cred ca pana la toamna sau cel mult pana la primavara strada va fi terci si va trebui refacuta ( de data asta poate cu asfalt).
3.   Bataie de joc a la Lungu trimis de
( 8 iun 2011, 11:37:40
Bataie de joc! doar nuu se poate face ceva calumea nici cand lucrarile-s supra evaluate la maxim. Acum acolo o sa fe petic si apoi o sa se ferme… sau torna din nou covor pe 40 m…?! lungu nu te mai votam don’t warry
4.   Si vina apartine in totalitate primariei trimis de
( 8 iun 2011, 11:42:58
Auzi vina revine hotilor care au facut lucrarea nu nene voua primariei care ati platit si primit lucrarea!
5.   Bataie de joc trimis de
( 8 iun 2011, 12:07:29
Nepasare totala : ce mai spui de situatia carosabilului din fata la Volksbank, cum cobori spre Baie. De cel putin 1 luna, Primaria nu i-a masuri de asfaltare.
Dar, d-l Lungu este ocupat cu altele, printre care sa ii deschida baiatului terasa si bar in centrul Sucevei. RUSINE!!!!!!!!!
Cum a fost posibila ridicarea acelei terase pe trotuar!!!!!!

D-le Primar, mai fa ceva si pentru cominitatea care te-a ales, mai lasa interesul propriu.
5.1  RE: Bataie de joc trimis de
( 8 iun 2011, 15:30:47
Cum se cheama barul si terasa ca sa le evit pe viitor ?big grin
6.   Bataie de joc trimis de
( 8 iun 2011, 12:08:27
SCUZE : ia masuri...............
7.   Rusineeeeeeee trimis de
( 8 iun 2011, 14:46:07
da .. si construcotorul nu primeste nici o amenda ... ca probabil i-a dat dreptul d-lui primar lungu sa prinda licitatia, ca si ceilalti constructori care au lucrari prin sv contractate de d-l lungu ....si acum d-l lungu va aparea la tv si va spne ca taie si spanzura .. si groapa se va acoperi cu niste pavele (de la fabrica fratiorului) si cam asa merge treaba la noi la sv ....cu lungu la conducere ....
8.   Vai da capu nost trimis de
( 8 iun 2011, 15:23:29
oricit ar fi de rau idiotii din suceava vor vota tot cu lungu . asa ne trebuie !! a cirpit tot orasul si apoi si l-a insusit . ce va mirati ca a blocat o strada pt feciorul sau? ginditi -va ca de la anul daca iese primar va trebuie bilet de voie sa iesiti in oras. hai succesuri portocalii imputiti!!!
9.   Nedumerire trimis de
( 9 iun 2011, 09:08:37
Am trecut saptamana trecuta pe str. Alexandru Cel Bun si am ramas placut impresionat de cum arata strada si trotuarele, nu ma asteptam in niciun caz la o asemenea surpriza. Toata lumea este vinovata, de la cei care controleaza pana la ultimul executant. In orice domeniu facem numai lucru de mantuiala, pe langa faptul ca unul lucreaza si cinci stau. Trebuia sa stea primarul langa cei care lucrau? Unde este responsabilitatea lucrului bine facut? Pentru ca toti sunt compromisi nu pot lua masuri drastice(amenintari de ochii lumii) si treaba va merge tot asa indiferent cine va fi primar sau prim ministru. Doamne de ce nu ne dai conducatori straini(nemti, austieci , suedezi)?
10.   1 groapa, 2 gropi .. peste vreo 2 ani=multe gropi trimis de
( 9 iun 2011, 13:19:16
Sunteti intr-o mica eroare cu totii. Lucrarile intr-adevar de mintuiala facute, tevile asezate pe saci de nisip, din loc in loc si turnat peste pietris. In timp sudurile vor crapa una cite una sub presiunea stratului pus deasupra. Ce nu stie f multa lume e ca in zona Alex cel Bun ca si in Centru unde se vor face cele 2 parcari subterane (eu le numesc de pe acum "piscine subterane") exista ape freatice de suprafatza care efectiv spala balastul si nisipul rezultatul fiind aparitia peste noapte a craterelor. q.e.d
Vorbim peste vreo 2 ani si sa speram ca lucrarile vor fi in garantie macar pina atunci.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei