Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ecologizare

Intrarea în Suceava, curăţată de gunoaie şi înfrumuseţată cu flori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tinerii suceveni, ajutaţi de voluntari din cadrul unor instituţii publice, au adunat gunoaiele de pe marginea drumului, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, şi au plantat flori, într-o acţiune de conştientizare a populaţiei asupra importanţei păstrării unui mediu curat.

Acţiunea, iniţiată de Instituţia Prefectului judeţului Suceava, împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Primăria Suceava, a mobilizat tineri de la Liceul cu Program Sportiv, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir”, de la Grupul Şcolar Petru Muşat, Şcoala Nr. 9. „Ion Creangă”, precum şi de la o serie de ONG-uri sucevene, precum GEC Bucovina, Centrul de Voluntariat şi Origini Verzi.

Remarcabil a fost şi efortul tinerilor cu deficienţe de la Complexul Terapeutic Blijdorp de a veni să dea o mână de ajutor la această acţiune, aceştia dovedindu-se a fi interesaţi şi încântaţi în special de plantarea de flori.

“Înarmaţi” cu saci de gunoi şi mănuşi de unică folosinţă, tinerii suceveni s-au împărţit în mai multe echipe care s-au împrăştiat de o parte şi de alta a drumului, adunând în special ambalaje şi cutii goale de ţigări, majoritatea provenite de la şoferii care tranzitează zona.

 

Serie de acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Mediului

Echipele care veneau la acţiunea de ecologizare menită să marcheze Ziua Mondială a Mediului, care se sărbătoreşte pe 5 iunie, erau întâmpinate de subprefectul Angela Zarojanu, care s-a ocupat de organizarea acestei campanii.

Ea a apreciat îndeosebi efortul depus de tinerii cu deficienţe, de la Complexul Terapeutic Blijdorp, dar şi implicarea celorlalte instituţii care au răspuns chemării de a ecologiza zona din vecinătatea Bulevardului Sofia Vicoveanca.

“Aţi dat un semnal pozitiv tuturor prin cele două acţiuni ale voastre de astăzi, cea de ecologizare şi cea de plantare de flori. Vrem ca prin aceste acţiuni să transmitem un semnal către cetăţeni, să păstreze un mediu curat şi sănătos, dar şi să asigure o ambianţă plăcută în judeţul Suceava”, a declarat reprezentanta Instituţiei Prefectului, Angela Zarojanu.

Voluntarii la acţiune s-au împărţit în două mari grupe, una care să se ocupe de curăţarea lateralelor drumului de intrare în oraş, ajutaţi de Rosal, şi alta care a plantat flori pe scuarul Bulevardului 1 Decembrie 1918, sub îndrumarea celor de la Direcţia Domeniului Public, din cadrul Primăriei Suceava.

Directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului, Iluţă Cocriş, prezent la acţiune împreună cu subordonaţii săi, s-a declarat mulţumit de cum a decurs acţiunea care încheie seria de evenimente dedicate Zilei Mondiale a Mediului.

“Evenimentul de astăzi pune capăt unei serii de acţiuni care în acest an s-a desfăşurat sub deviza <Pădurile – sufletul viu al naturii>. Printre acţiunile care au avut loc deja se numără un simpozion cu tema <Probleme actuale de mediu în judeţul Suceava>, un concurs de proiecte de mediu şi un simpozion despre natură, cu participare naţională. Scopul acestor acţiuni este de a atrage atenţia cetăţenilor asupra importanţei protejării mediului şi asigurării unui cadru de viaţă sănătos şi ecologic”, a adăugat directorul APM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intrarea în Suceava, curăţată de gunoaie şi înfrumuseţată cu flori.
 Vizualizări articol: 1899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Intrarea în Suceava, curăţată de gunoaie şi înfrumuseţată cu flori4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei