Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fără emoţii

Candidaţii la bac, relaxaţi la prima probă orală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Examenul de bacalaureat din acest an a debutat ieri cu prima probă, orală, cea de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română, dar şi cu candidaţi relaxaţi, fără stres şi fără emoţii prea puternice. Faptul că examenul s-a dat cu profesorul de clasă, şi mai mult, faptul că finalitatea examenului nu constă într-o notă ci un calificativ, a făcut ca absolvenţii de clasa a XII-a să meargă mult mai stăpâni pe ei în faţa profesorului pentru a-şi prezenta subiectul.

Procedura de examen este asemănătoare cu cea din anii anteriori, evaluarea candidaţilor făcându-se pe baza unui bilet cu subiecte pe care aceştia îl extrag.

La Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava au fost formate două comisii de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor la limba şi literatura română.

Potrivit directorului colegiului, care este şi preşedintele comisiei de evaluare, Virginel Iordache, „am planificat câte cinci elevi pe oră. În metodologie se spune că fiecărui elev îi sunt rezervate câte 10-15 minute. Noi am făcut media, fiecare elev putând să răspundă în 12 minute, timp în care poate dovedi profesorilor evaluatori competenţele pe care şi le-a însuşit în timpul celor patru ani de liceu”.

 

„Ideea esenţială este să nu te pierzi”

141 de absolvenţi de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” au susţinut ieri şi susţin şi azi proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română. „A fost uşor. Ideea esenţială este să nu te pierzi, să nu te stresezi, să încerci să-şi păstrezi ritmul tău normal”, a declarat unul dintre candidaţii de la Colegiul de Informatică. Acesta a extras un bilet cu două subiecte, primul subiect având trei subpuncte. „A fost o operă de Mihail Sadoveanu, foarte bine structurată”, a mai adăugat candidatul.

Mihai Mărgineanu este un alt candidat de la Colegiul Naţional de Informatică. Îmbrăcat elegant, la costum şi papion, acesta aştepta, cu oarece emoţii, să intre în sala de examen. „Au ieşit colegi, a fost uşor, dar am emoţii, oarecum”, a spus absolventul.

 

Un candidat se aşteaptă la calificativul „sen-sei”

În faţa Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”, zeci de absolvenţi de liceu se pregăteau să intre în examen. Patru comisii de evaluatori îi examinau pe elevi. Şi la acest liceu, candidaţii erau degajaţi, fără prea multe emoţii. Unii dintre ei, ieşiţi deja din examen, erau chiar puşi pe glume. „A fost uşor, probabil că iau calificativul sen-sei”, a spus Andrei Drişcu, unul dintre concurenţii care au susţinut ieri prima probă a bacalaureatului. Chir dacă cei mai mulţi erau lipsiţi de emoţii, examenul de ieri a fost un factor de stres pentru alţii. „Luaţi interviu de la altcineva. Îs stresat şi nu pot”, a spus unul dintre candidaţi.

Cu sau fără emoţii, o parte dintre candidaţi au scăpat deja de prima probă, în timp ce pentru alţii bacalaureatul abia începe, întrucât evaluarea competenţelor lingvistice la limba şi literatura română se face, pe baza unei programări, până săptămâna viitoare.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii la bac, relaxaţi la prima probă orală.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Candidaţii la bac, relaxaţi la prima probă orală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De unde stres daca sari cu malaiul... trimis de
( 7 iun 2011, 14:32:38
Foamea este mare in Romania. Eu sincer ii inteleg pe profesori ca mai trebuie sa scoata si ei ceva. Ii inteleg si pe bugetari ca au si ei pretentii la 'ciocolata' binecuvantata. De unde sa aiba oamenii bani, daca cei ce conduc Romania au numai ganduri de bine pentru tara lor ?!
2.   Pentru DALVG trimis de
( 7 iun 2011, 15:12:56
Prietene, ce malai sa dai la probele orale daca candidatii nu pot fi respinsi. Daca te prezinti si esti in stare sa citesti textul acela esti admis, daca mai raspunzi si la intrebari atunci primesti un calificativ mai bun.
3.   Super:x trimis de
( 7 iun 2011, 21:10:00
super usoare subiectelesmug:> Bafta celor care mai dau si maine;;)
4.   Pt oana alphon-so trimis de
( 8 iun 2011, 01:14:31
corect e "sensei" nu "sen-sei"happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei