Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2011 - Anul XVI, nr. 122 (4720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În parcarea de la Real

Întrecere pe biciclete între elevi, premii şi educaţie rutieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevi de şcoală generală de la opt unităţi de învăţământ din judeţ au fost angrenaţi, ieri dimineaţă, într-o inedită întrecere pe biciclete, concursul îmbinând îndemânarea şi viteza cu noţiunile de legislaţie rutieră.

Organizatorul principal al competiţiei a fost producătorul de biciclete DHS Deva, de aici venind şi consistentele premii care i-au motivat pe copii.

Competiţia s-a desfăşurat în parcarea hipermarketului Real, organizatorii de la DHS pregătindu-le copiilor un traseu dificil, printre jaloane strânse. S-a organizat şi o probă de viteză, dar şi o probă teoretică. Aceasta din urmă a constat în rezolvarea unui chestionar cu 40 de întrebări, care făceau referire la istoria bicicletei în lume, precum şi la regulile de circulaţie din trafic.

Cele opt echipe participante au avut fiecare câte patru concurenţi, fete şi băieţi, la final, pe baza punctajului cumulat la cele trei probe, stabilindu-se un clasament final.

Pe locul I s-au clasat cei patru reprezentanţi ai Şcolii Nr. 6 „Ioan Ciurea” Fălticeni, poziţia a doua a fost obţinută de Şcoala Slatina, în timp ce locul trei s-au clasat elevii de la Şcoala Nr. 5 „Jean Bart” Burdujeni.

Primii clasaţi au câştigat fiecare câte o bicicletă DHS şi o tabără de patru zile la Deva, copiii de pe locul II au primit fiecare câte o cască de protecţie pentru deplasarea pe bicicletă, în timp ce elevii clasaţi pe a treia poziţie au primit mănuşi de protecţie.

La competiţie au mai participat elevi de la Şcoala Generală Herla-Slatina, Clubul Copiilor Gura Humorului, Şcoala I-VIII Horodniceni, Şcoala Nr. 4 Suceava şi Şcoala Nr. 1 Gura Humorului.

Parteneri la nivel local ai evenimentului au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Palatul Copiilor, Şcoala de şoferi Auto Mirsam şi Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava. Prin organizarea acestui concurs s-a urmărit educarea copiilor cu privire la mersul pe bicicletă şi învăţarea regulilor de circulaţie, scopul final fiind reducerea numărului de accidente în care sunt implicaţi aceştia.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întrecere pe biciclete între elevi, premii şi educaţie rutieră.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întrecere pe biciclete între elevi, premii şi educaţie rutieră5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(30 mai 2011, 12:59:35
o actiune foarte interesanta si chiar necesara pt copii si nu numai , este mare nevoie de o educatie rutiera in randul biciclistilor.
Felicitari pt Scoala de soferi AUTO MIRSAM care organizeaza impreuna cu altii astfel de actiuni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei