Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2011 - Anul XVI, nr. 120 (4718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bucovina Off-Road Challenge

Maşini în flăcări, răsturnări spectaculoase şi distracţie extremă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vruum, vrumm! Uriaşul şoselelor porneşte de pe loc ca împins de o forţă invizibilă, urcă o pantă abruptă, pe care abia te-ai putea căţăra folosindu-te de mâini şi de picioare, se afundă cu roţile în noroi, pe care îl aruncă în toate părţile, iar la urmă, în timp ce mulţimea stă cu sufletul la gură, colosul de metal, cu tot cu pilot şi co-pilot, coboară aproape perpendicular o pantă care îţi dă fiori.

Piloţi şi spectatori din toată ţara s-au adunat să admire “dansul” coloşilor de oţel, cu motoare de mare putere, pe pantele abrupte din zona pârtiei Şoimul, din Gura Humorului, la Bucovina Off-Road Challenge, care a avut loc la finele săptămânii trecute.

Timp de trei zile, “haiducii munţilor”, cum i-au prezentat organizatorii, au urcat pe trasee aproape imposibile, au înfruntat muntele şi stihiile naturii, au încântat publicul cu îndemânarea lor dar şi cu motoarele puternice pe care le stăpânesc, dar nu în ultimul rând, s-au distrat de minune.

În prima zi, vineri, startul competiţiei de off-road a fost dat în centrul oraşului Gura Humorului, după care, până seara, concurenţii au avut de parcurs trasee de circa 50 de km. Ziua a fost încheiată cu o petrecere haiducească, cu foc de tabără.

Sâmbătă, concurenţii au îmbinat din nou utilul cu plăcutul, astfel încât, după o zi de competiţii pe trasee extreme, după peripeţii fel de fel, cu maşini care au luat foc pentru că au fost forţate prea tare, până la maşini răsturnate, au avut parte de o nouă petrecere şi un concert al trupei Publika.

Ultima zi, duminică, a fost cea în care publicul a fost răsfăţat cu senzaţii tari, toate probele fiind desfăşurate în zone cu vizibilitate foarte bună.

La acestea au mai participat doar cei care au reuşit să scape cu maşinile întregi sau măcar în stare de funcţionare, după probele din zilele anterioare.

Chiar şi aşa, spectatorii au avut parte de un show plin de adrenalină, cu emoţii pentru cei înscrişi în competiţie, cu maşini blocate în noroi sau chiar şi de o prăbuşire spectaculoasă, la care toţi au scăpat nevătămaţi (mai puţin maşina).

 

Aventuri off-road

Unde sunt maşini puternice există şi femei frumoase – lucru demonstrat încă o dată de fetele din rândul spectatorilor sau de prietenele celor înscrişi în cursă, care săreau de gâtul lor, fericite, când aceştia se întorceau de pe traseul de off-road în ovaţiile publicului, dar şi de femeile pilot, şapte la număr, care au demonstrat că sportul extrem nu e doar pentru bărbaţi.

O groapă cu noroi, înaintea unei pante abrupte, a fost piatra de încercare pentru mulţi piloţi, care s-au împotmolit, unii reuşind să scape doar după ce au făcut un nor de fum în jurul lor, forţând motorul, alţii doar după ce s-au ancorat de copacii din jur, trăgând maşina cu troliul.

Amuzantă dar şi plină de suspans a fost aventura unei echipe care după ce a pornit de pe loc în trombă, împroşcând în jur cu pământ, a urcat rapid panta, graţie unui motor foarte puternic, s-a împotmolit în groapa cu noroi. Pilotul a demonstrat că ştie ce face, scoţând-o din capcană în cele din urmă, dar de cum a ajuns pe coama dealului şi a dat să coboare, a pierdut controlul bolidului, coborând de-a dura, adică rostogolindu-se pe pantă şi aterizând, culmea, „în picioare”, cu un scrâşnit teribil şi cu explozia roţilor din spate.

“Răsturnacii”, cum a fost poreclită echipa respectivă, n-au păţit absolut nimic şi s-au ales şi cu un premiu special, pentru impresia artistică creată involuntar.

 

Duminică, după trial, a avut loc şi premierea câştigătorilor

Premiul cel mare, râvnit de toţi participanţii, la categoria extrem, a fost câştigat de Costel Căşuneanu, fiul “regelui asfaltului”, împreună cu copilotul său, Zani Maurilio, ei fiind răsplătiţi şi cu 1.000 de euro cash. Acesta a fost într-un felo vedetă a concursului, manevrele sale îndrăzneţe şi curajul cu care se avânta pe cele mai grele trasee aducându-i simpatia publicului.

Tot de simpatia publicului s-au bucurat cele două echipe care au concurat cu SUV-uri Dacia Duster într-un concurs dedicat jeep-urilor, mai ales că acestea au făcut o figură frumoasă la toate probele la care au participat.

Premiul I la categoria Auto Open şi cei 600 de euro puşi la bătaie au fost câştigaţi de Gabriel Regep şi Bogdan Milea, în vreme ce locul I la categoria Auto Standard a revenit echipei formate din Alin Radu şi Atilla Pal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini în flăcări, răsturnări spectaculoase şi distracţie extremă.
 Vizualizări articol: 2977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Maşini în flăcări, răsturnări spectaculoase şi distracţie extremă5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pilot /= copilot.. trimis de
(24 mai 2011, 12:57:32
au fost 7 femei copilot, nu pilot, daca stiti diferenta...
2.   Nota 10 trimis de
(27 mai 2011, 13:04:24
Nota 10 pentru Duster, nota 10 pentru Dacia. Pot sa se puna nemtii in cap si tot nu o sa faca asa ceva la asemenea pret. Respect!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei