Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2011 - Anul XVI, nr. 114 (4712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Malformaţie la inimă

O fetiţă în vârstă de 5 ani are nevoie urgent de o operaţie în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O fetiţă minunată, cu privirea ageră, care ştie să recite zeci de poezii, căreia îi place să cânte, dar lucrează şi exerciţii de matematică din caiete pentru nivelul clasei întâi, deşi abia luna viitoare împlineşte cinci ani, i-a spus zilele trecute bunicii sale, care o creşte încă de mică, „Nu vreau să mor!”.

Este şocant, este dureros, este strigătul unui copil nevinovat, Bianca Maria Macovei, care a aflat că are o boală la inimă (malformaţie cardiacă congenitală). În urma unor investigaţii la un centrul medical din Iaşi, secţia cardiologie pediatrică, Bianca a fost diagnosticată cu mai multe afecţiuni, care îi macină trupul. Este vorba de stenoză aortică subvalvulară prin diafrogen şi valvulară prin bicuspidia aortică forma medie-severă, insuficienţă aortică gradul I, DSV subaortic închis şi alte boli asociate, care îi impun fetiţei o viaţă foarte strictă.

 

În orice moment poate să se întâmple o nenorocire

Bianca nu are voie să alerge, să facă efort fizic, să răcească. Ştie că inimioara ei nu funcţionează normal, la fel ca la ceilalţi copii de vârsta ei. „Medicul de la Iaşi ne-a spus că având această malformaţie congenitală la inimă, în orice moment poate să se întâmple o nenorocire”, ne-a spus Elena Breabăn, bunica maternă, care a o creşte pe Bianca, singura ei nepoţică, de la câteva luni. Bunica Biancăi ne-a mai spus că nepoata ei s-a născut prematur, la aproape opt luni, având 2,9 kilograme, însă nu a fost diagnosticată, în maternitate, cu nici o malformaţie.

Pe la trei anişori, fetiţa a început să se plângă de faptul că o înţeapă inima, respira mai greu şi la fiecare răceală, forme uşoare, inima ei bătea neregulat. „Dacă atunci când am dus-o prima dată pentru investigaţii la Iaşi medicul ne-a spus că este încă mititică pentru o intervenţie chirurgicală, pentru că sunt mai multe afecţiuni asociate, după opt luni de zile, când am revenit la medic, deja boala se agravase surprinzător de mult. El ne-a recomandat o clinică din Germania, unde operează şi un medic român, specialist în cardiologie, dar costurile operaţiei, reconstrucţia valvei, sunt mult peste posibilităţile noastre”, ne-a povestit bunica Biancăi.

 

Costurile operaţiei, peste 20.000 de euro

Familia fetiţei bolnave nu se luptă doar cu lipsa banilor pentru operaţie, care variază între 20.000 – 25.000 de euro (investigaţii, tratament, intervenţie chirurgicală) la clinica din Germania, dar şi cu timpul care se scurge foarte repede în defavoarea Biancăi.

Până în august, cel târziu, Bianca ar trebui să ajungă la clinica din Germania. Din ce ne-a mai spus bunica Biancăi, cel mai bine pentru copilă ar fi să ajungă „pe mâinile” doctorului chirurg român Eugen Săndică, Directorul Secţiei de Chirurgie a malformaţiilor congenitale din cel mai mare centru european de chirurgie cardiacă: Herz-und Diabeteszentrum Bad Oeynhausen, Nordrhein-Westfalen - Germania. Deja familia a trimis o scrisoare către centrul medical din Germania, pentru o programare, şi se aşteaptă un răspuns. Teama familiei este că în momentul în care vor primi un răspuns, cu programarea pentru operaţia Biancăi, va trebui să achite o parte din costurile intervenţiei chirurgicale.

 

Creşte departe de părinţi

Deşi Bianca este o fetiţă plină de viaţă, isteaţă, iubită nespus de bunica din partea mamei, care a fost mereu alături de ea, şi o creşte încă de mică, micuţei îi lipsesc părinţii. Aceştia au plecat la muncă în străinătate, în Portugalia, în anul 2008. După un an de zile, timp în care nu au avut permanent de lucru, tatăl Biancăi a hotărât să vină în ţară şi să facă ceva în România. Între timp, el a hotărât să plece din nou în străinătate, de această dată singur, în Suedia, unde se află şi acum. Deşi nu sunt divorţaţi, părinţii Biancăi locuiesc în ţări diferite şi comunică între ei din ce în ce mai puţin. Şi unul, şi celălalt încearcă să-şi facă un viitor, doar că recesiunea se simte şi în occident. Mama Biancăi vorbeşte zilnic cu fiica ei la telefon. Cu tatăl ei, mai nou, Bianca comunică pe e-mail, după ce un an de zile nu a primit decât câteva telefoane de la el, după cum ne-a povestit bunica Biancăi.

„Ea ţine la amândoi. Eu nu i-am vorbit de rău părinţii. I-am explicat, pe înţelesul ei, că aici nu au loc de muncă şi au fost nevoiţi să plece departe. Alinarea ei este că vorbeşte cu maică-sa la telefon, aproape zilnic, şi cu tatăl ei... mă pune pe mine să-i scriu pe internet: <Te iubesc, tati!>, <Mi-e dor de tine!>. Nu este uşor nici pentru mine, nici pentru ea. După ce au plecat ei în străinătate, am avut de achitat nişte credite, aveau rate. I-am ajutat cât am putut din pensia mea. Dar nu mai am de unde. Fata mea abia a adunat 1.000 de euro, bani cu care poate să-şi plătească avionul dus - întors până în Germania, să meargă cu fata, pentru că ea nu cred că poate să meargă cu autocarul, aproape trei zile. Nu are bani pentru operaţie”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi Elena Breabăn.

 

Ajutaţi-o pe Bianca!

Cei care pot să o ajute pe Bianca să trăiască, să zâmbească şi să privească viitorul ca pe o binecuvântare şi nu ca pe un moment care poate să-i aducă nefericire, spaimă, pot să ia legătura cu bunica ei, la numărul de telefon 0749 409 789, sau pot să depună o sumă de bani în conturile IBAN în lei RO15RNCB0471094869000002 şi în valută RO85RNCB0471094869000003, deschise la BCR – filiala Suceava.

Persoanele care au fost internate la clinica din Germania, părinţi care au trecut prin situaţii similare cu copiii lor, pot să ia legătura cu Elena Breabăn, pentru a-i da un sfat, o informaţie utilă, toate acestea contând mult pentru salvarea Biancăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă în vârstă de 5 ani are nevoie urgent de o operaţie în Germania.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
O fetiţă în vârstă de 5 ani are nevoie urgent de o operaţie în Germania4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se poate trimis de
(17 mai 2011, 21:39:13
Oameni buni daca dam fiecare cate 1 euro, nu zic mai mutl ca la toti e greu, e suficient ca 25000 de oameni din orasul acesta sa o salveze. Eu zic sa ne unim si sa ajutam acest copil!!!!
2.   Subscriu... trimis de
(18 mai 2011, 08:56:41
Perfect adevarat . Sa ajutam acest copil ,fiecare dupa posibilitati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei