Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2011 - Anul XVI, nr. 114 (4712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovare

Ciocăneşti, Poiana Stampei şi Cârlibaba vor participa la Ziua Satului Românesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Localităţile Ciocăneşti, Poiana Stampei şi Cârlibaba vor participa, la sfârşitul acestei săptămâni, la prima ediţie a „Zilei Satului Românesc”. Cele trei localităţi au obţinut la sfârşitul anului trecut titulatura de „Cel mai frumos sat din România”, acordat de asociaţia cu acelaşi nume. Preşedintele Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România”, Nicolae Marghiol, a precizat că „Ziua Satului Românesc” va avea loc la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, pentru a marca 75 de ani de la înfiinţarea acestui muzeu.

„<Ziua satului românesc> este o zi de sărbătoare a satului, o invitaţie adresată locuitorilor capitalei şi marilor oraşe din România de a redescoperi satul românesc, de a participa la evenimentele de tradiţie din sate, de a cumpăra produse agricole şi tradiţionale româneşti, de a-şi petrece timpul liber şi vacanţele în cele mai frumoase sate din România”, a spus Nicolae Marghiol.

El a adăugat că, în cadrul acestui eveniment, membrii asociaţiei vor propune Guvernului României iniţierea unui program pilot de dezvoltare a satului românesc. Programul ar urma să se intituleze „Cele mai frumoase sate din România – dezvoltare prin moştenirea culturală - Modele de dezvoltare rurală”, fiind inspirat din iniţiative similare implementate în alte ţări europene.

„Obiectivul acestui program este ca fiecare dintre satele membre ale asociaţiei să se dezvolte pe baza moştenirii materiale şi culturale, fie că vorbim de dezvoltarea şi valorificarea produselor agricole şi tradiţionale, de tradiţii şi obiceiuri unice, de natură şi peisaje deosebite sau de agroturism”, a mai spus preşedintele asociaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocăneşti, Poiana Stampei şi Cârlibaba vor participa la Ziua Satului Românesc.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ciocăneşti, Poiana Stampei şi Cârlibaba vor participa la Ziua Satului Românesc5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUNT MANDRA... trimis de
(17 mai 2011, 13:48:29
Sunt mandra ca trei sate din Bucovina mea iubita au obtinut la sfarsitul anului trecut titulatura de „Cel mai frumos sat din România”, acordat de asociaţia cu acelaşi nume. Satul bucovinean are ceva din vesnicia lumiisurprise tihna , o odihna si-un cantec invaluit intr-o nemuritoare legenda...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei