Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2011 - Anul XVI, nr. 112 (4710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiuni în forţă

Împuşcături în noapte pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un nou episod din filmul „Hoţii şi Vardiştii” s-a turnat la primele ore ale dimineţii de ieri la frontiera cu Ucraina, în ceea ce pare să se fi transformat într-o normalitate. Mai mulţi indivizi care transportau ţigări de contrabandă au fost urmăriţi de poliţişti, iar pentru prinderea lor a fost nevoie de utilizarea armamentului. Chiar şi aşa, la adăpostul întunericului şi a terenului accidentat, o bună parte dintre contrabandişti au reuşit să scape de urmăritori, oamenii legii făcând acum eforturi pentru a-i găsi şi a-i trage la răspundere.

Semnalul „Motor, se filmează” a fost dat în jurul orei 4.30, când agenţii Posturilor de Poliţie Brodina, Ulma şi Straja au ajuns în zona împădurită aparţinând Ocolului Silvic Falcău, în locul denumit „La hrapă”.

Oamenii legii obţinuseră anterior informaţii despre contrabanda de ţigări şi au aşteptat ca acestea să se materializeze. Nu a durat prea mult şi au observat 17 indivizi care transportau colete voluminoase.

Poliţiştii au încercat să-i prindă pe suspecţi, dar aceştia au încercat să scape cu fuga, abandonând marfa. Din acest motiv, oamenii legii au scos pistoalele şi, după ce au tras şapte focuri de avertisment, au reuşit să pună mâna pe patru dintre indivizii care cărau ţigări de contrabandă. Este vorba de Costică Juravle, de 27 ani, Ion Cârciu, de 22 ani şi Constantin Botnar, de 40 ani, toţi din comuna Brodina, precum şi Florin Robu, de 30 ani, din comuna Săbăoani, judeţul Neamţ, ce locuieşte fără forme legale în comuna Brodina.

La faţa locului au fost găsite 29 baxuri de ţigări de provenienţă ucraineană în care se aflau 14.500 de pachete de ţigări, în valoare de 145.000 lei. Marfa a fost ridicată pentru a fi confiscată, iar cei patru indivizi au fost reţinuţi. Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „contrabandă în formă agravantă”.

 

O altă grupare, prinsă în aceeaşi noapte de joi spre vineri

Tot joi spre vineri a fost prins un alt grup care transporta ţigări de contrabandă, şi tot în zona Brodina. Captura aparţine Poliţiei de Frontieră, care a fructificat o serie de informaţii obţinute în timp. Oamenii legii au observat două persoane care cărau mai multe colete voluminoase. Înconjuraţi de poliţişti, cei doi nu au opus rezistenţă şi nici nu au fugit. S-a stabilit că Nicolae Morar, de 23 de ani, din Straja, şi Andrei Chideşa, de 21 de ani, din Brodina, cărau şapte baxuri în care se aflau 3.480 de pachete de ţigări mărcile Viceroy şi Doina. Cei doi sunt cercetaţi acum pentru contrabandă în formă agravantă. Ţigările, în valoare de 17.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împuşcături în noapte pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări.
 Vizualizări articol: 1792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 15 voturi
Împuşcături în noapte pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări3.8515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clanul nemtenilor trimis de
(14 mai 2011, 12:52:33
era si timpul,asti fac contrabanda an legatura cu Pol de frontiera,norocul lor e ca locuiesc an apropierea Politiei.Costica Juravle umbla cu masina ,dar permis nu are.
2.   Carausi racolati de contrabandisti din zona trimis de
(14 mai 2011, 13:00:07
Mai Zooroo,te roade asa un pic,nu? Oricum ala din P. Neamt nu avea de unde cunoaste traseile din Brodina,e clar ca era doar un caraus,dar de ce n-ui prindeti pe adevarati contrabanisti?
3.   Sa fim seriosi! trimis de
(14 mai 2011, 18:53:53
Saracul, nu cunoaste traseele din Brodina. Sta in Brodina de cativa ani si nu cunoaste traseele. Ca Brodina e o adevarart metro ☭ , nu un sat mic de munte. Ma lasi? Din ce crezi ca intretine o familie de fumatoare infumurate si "talentate" si cativa copii minori? Din banii de carausie?Daca treci prin fata portii vezi trei masini (si ce masini) care nu circula cu apa. Sa avem pardon. Atata timp cat unii pot sa munceasca cinstit, sa plateasca impozite, sa mearga la program zi de zi, nu vad de ce acest individ nu poate sa o faca. Sau a venit din Neamt sa le arate el hutanilor cum se fac banii!
3.1  RE: Sa fim seriosi! trimis de
(14 mai 2011, 19:55:15
sa treci prin fata porti NEMTENILOR si sa vezi cate masini au si aia sunt trei si au si famili si tot nu lucreaza nicaierea,dar bani de figuri au.Toti traiesc din contrabanda si Robu e sluga lor
4.   Hotii trimis de
(14 mai 2011, 19:13:54
ACUM IN POLITIA DE FRONTIERA BRODINA E O STARE DE FRUSTRARE FIINDCA POLITISTII SAU BAGAT PESTE IEI LA PRINS CARAUSI SH NU MAI POT FACE BANI,.AU DECLARAT CA AU CAPTURAT 29 DE BAXURI P CAND ERAU 55 /.UNDE SUNT RESTUL?FIRESTE SAU INPARTIT INTRE POLITISTI
5.   Ptr.MESSSI trimis de
(14 mai 2011, 19:48:28
MESSSI,dar tu de unde stii ca erau 55 de baxuri? nu cumva erai printre ei?
6.   Lachiosi trimis de
(15 mai 2011, 09:38:02
sunteti cam invidiosi ca nu va duce capu sa faceti o jmecherie,ce va intereseaza ca are 2,3,9 masini?bravo lor,daca cei de sus fura,si nu e nici o problema,las sa care tigari,decat sa omoare pt bani.
6.1  RE: Lachiosi trimis de
(15 mai 2011, 15:05:51
ptr LACHIOSU de Andrei20,decat sa care tigari sau sa omoare ptr bani mai bine ar munci, dar la ei munca e rusine dar sa fie prostu altuia sa care tigari pentru altu si sa faca puscarie, n-ui rusine.Acuma ei stau la puscarie si LACHIOSU se bucura de carausenia lor.Mult noroc
6.2  RE: Lachiosi trimis de
(16 mai 2011, 17:49:09
ZOOROO, stai linisti ca deja sunt liberi. Vineri i-a prins cu mare tam-tam, iar sambata i-a eliberat. Traiasca politia romana!
7.   Invidiosi trimis de
(15 mai 2011, 11:40:38
ba georgel.,daca ai mintea ingusta stai acasa ma,.ejti invidios ca nu ai si tu masina,.nai masina finca ejti fraier
8.   Ptr MESSSI trimis de
(15 mai 2011, 14:54:26
Ba Messsi, eu stau acasa findca muncesc cinstit, voi cu mintea angusta stati la parnaie,daca eram fraier ca voi eram si eu la parnaie,cat despre masina stai linistit (capcani) cu volan pe dreapta care le conduceti voi,ami permit cate una la fiecare luna (salariu).Apropo a cara tigari pentru alti sau chiar pentru tine.inseamna ca te duce capu si sti sa faci jmecherii,te inseli,mai bine zi ca doar atata te duce mintea, adica la carat (cat imi pui atata duc)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei