Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Catastrofe

Inundaţii, alunecări de teren şi cutremure, principalele riscuri din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Deliberativul local sucevean va adopta, în şedinţa de la finele lunii, un plan de analiză şi acoperire a riscurilor pentru 2011 în municipiul Suceava.

“Cele mai importante riscuri sunt cele legate de inundaţii, de alunecări de teren şi de cutremure. În privinţa riscurilor de inundaţii, se lucrează la digul de pe râul Suceava, din zona Iţcani până în zona Bazar. Suntem prinşi într-un program gestionat de Regia Autonomă a Apelor Române, în valoare de 37 de miliarde de lei vechi, care se întinde de la Iţcani până la Bazar, iar lucrările sunt în curs de finalizare”, a precizat primarul Ion Lungu.

El a mai amintit problemele cauzate de alunecările de teren din zona Burdujeni Sat, de pe Dealul Teodoreni şi de cele din zona Filadelfia, în Zamca, menţionând că pentru acestea se încearcă atragerea unor fonduri de aproximativ 6 milioane de lei de la Guvern, pentru lucrări de consolidare.

Un alt aspect sensibil îl reprezintă rezistenţa locuinţelor din Suceava la un dezastru natural precum cutremurele.

„Primăria Suceava a făcut o serie de expertize tehnice la blocurile vechi, pentru stabilirea gradului de risc seismic. În urma acestora a rezultat că sunt cinci blocuri cu risc seismic de gradul II - bloc 48A de pe strada Mărăşeşti, blocul de 100 de garsoniere de pe strada Zimbrului, blocul A3 de pe strada Ştefan cel Mare, blocul 3 de pe strada Ciprian Porumbescu, blocul 5N de pe strada Samuil Isopescu, în vreme ce alte două blocuri, de pe strada Alexandru cel Bun, au risc seismic de gradul III. Nu avem nici un bloc cu grad seismic I, cu bulină roşie şi aproape de prăbuşire”, a declarat Ion Lungu.

Alte blocuri cu vechime mare, de aproape 50 de ani, sunt în atenţia municipalităţii, urmând să facă obiectul unor expertize tehnice care să evidenţieze gradul de risc seismic şi să stabilească măsurile necesare.

Edilul sucevean a menţionat că la blocurile expertizate cu grad de risc seismic au fost făcute deja documentaţii de consolidare, care au fost depuse la Guvern, prin intermediul Consiliului Judeţean, urmând ca de acum să se depună eforturi pentru atragerea finanţărilor necesare de la bugetul de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inundaţii, alunecări de teren şi cutremure, principalele riscuri din Suceava.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Inundaţii, alunecări de teren şi cutremure, principalele riscuri din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ghiciti, cine oare a luat mita, daca a luat!? trimis de
(12 mai 2011, 18:03:22
Suntem tare suparati pe primar si pe arhitect ca a aprobat modificari imporatnte la parterul blocului. Acum stam cu frica tot timpul, cu ,,drobul de sarre'', cum se spune! Daca va fi cutremur, si va fi curind, sigur vor cadea apartamentele de deasupra.
Suntem speriati si ne gindim asa, mereu.... cum s-a putut sa ia banii ca sa aprobe disparitia tuturor locuintelor noastre!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei