Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident grav

Coşmar în intersecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Clipe de coşmar în intersecţia Nordic, în municipiul Suceava, după ce un autobuz aparţinând societăţii de transport public local a fost scăpat de sub control de şoferul căruia i se făcuse rău. Autobuzul s-a oprit abia în peretele din sticlă al unei farmacii, după ce a traversat intersecţia şi a fost la un pas de lovi oamenii aflaţi în parcul din apropiere.

 

Accidentul s-a produs aseară, în jurul orei 18,20. Autobuzul Irisbus cu numărul de înmatriculare B-49-YMO era condus de angajatul TPL Ion Rotaru, în vârstă de 56 de ani, circulând pe traseul 4. Conducătorul auto trecuse de staţia Mărăşeşti şi cobora pe bulevardul George Enescu. Martorii povestesc că acestuia i s-a făcut rău cu cel puţin câteva sute de metri înainte de a ajunge la semafor, la intersecţia Nordic. Totuşi, şoferul a oprit la semafor, în spatele câtorva maşini.

„Avea probleme… Am intrat în faţa lui, am oprit în intersecţie şi m-am dat jos din maşină. Avea o criză, tremura foarte tare. A oprit în spatele meu, dar la un moment dat autobuzul a început să mă împingă din lateral-spate, noroc că am tras stânga şi am ieşit din calea lui. Apoi maşina a prins viteză şi s-a dus în intersecţie”, ne-a declarat Manuela Pohoaţă, care se afla în trafic la volanul unui autoturism Skoda Octavia.

 

„Daţi-vă la o parte, vine autobuzul”

De aici încolo autobuzul a fost total scăpat de sub control. A intrat în intersecţie, spre strada Universităţii, a trecut peste refugiul destinat pietonilor, după care a intrat cu viteză în parc. A trecut razant pe lângă două bănci şi s-a izbit destul de violent în peretele farmaciei Remedio, din apropiere.

„Eram în parc şi am văzut cum venea autobuzul… O femeie striga tare cât o ţinea gura, <Daţi-vă la o parte, vine autobuzul>. Maşina a venit până la jumătatea intersecţiei, apoi deodată a luat viteză mare. M-am uitat în ce parte o ia şi am fugit, şi acum tremur... Şoferul nu mai era la volan, era căzut”, a mărturisit Victor Grigore, un bătrân care se afla în parc.

În urma impactului, leziuni serioase a suferit doar şoferul, pasagerii, care sesizaseră pericolul cu câteva secunde înainte, având timp să-şi ia măsuri de siguranţă. Marele noroc a fost însă altul: nici un om nu s-a aflat în calea autobuzului scăpat de sub control.

 

Autobuzul s-a pus în mişcare când şoferul nu a mai putut ţine piciorul pe frână

Numeroşii curioşi adunaţi la faţa locului imediat după accident se întrebau cum de a mai plecat autobuzul din intersecţie, în condiţiile în care şoferul oprise. Există şi o explicaţie logică pentru asta. Acest tip de vehicule are cutie de viteză automată, iar atunci când şoferul ridică piciorul de pe frână maşina se pune automat în mişcare. Aşa s-a întâmplat şi în acest caz. Din cauza problemelor grave de sănătate, şoferul nu a mai putut opri motorul sau ţine piciorul pe frână, condiţii în care autobuzul a plecat de la semafor, mărindu-şi pe parcurs viteza.

 

„Era în stare de criză, stătea în picioare, i se contorsionau muşchii...”

Clipele de coşmar ale bărbatului de la volanul autobuzului ne-au fost relatate de un şofer de taxi.

„Mergea de pe o bandă pe alta, pe mijloc, la un moment dat l-am depăşit şi am oprit la semafor. L-am văzut apoi că pleacă de pe loc, deşi semaforul era pe roşu... M-am dat la o parte repede şi am coborât din maşină. M-am dus spre el (n.r. - şoferul autobuzului), era în stare de criză, stătea în picioare, i se contorsionau muşchii... Am vrut să merg în stânga lui..... atunci maşina a plecat de pe loc, a demarat apoi prin mijlocul intersecţiei”, a relatat Răzvan Duduman, cel care a sunat imediat la 112.  

 

În acte, şoferul nu are probleme de sănătate

Şoferul autobuzului a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean Suceava. La fel s-a întâmplat şi cu trei pasageri din autobuz (un tânăr de 21 de ani, o tânără de 19 ani şi o minoră de 13 ani) care, însă, nu aveau leziuni vizibile, acuzând mai mult şocul impactului. 

Primele investigaţii medicale au indicat că şoferul a suferit un accident vascular ischemic, fără ca diagnosticul să fie cert. Pacientul urma să fie supus aseară unui examen la computerul tomograf, pentru a se putea stabili exact despre ce este vorba. Din cauza impactului, bărbatul avea un traumatism de piramidă nazală, traumatism cranian şi abdominal.

Îmbucurător este totuşi faptul că acesta a ajuns conştient la spital şi se putea comunica cu el.

Contactat telefonic, şeful societăţii de Transport Public Local, Darie Romaniuc, a precizat că şoferul de 56 de ani nu era cunoscut cu probleme de sănătate şi avea vizita medicală în termen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coşmar în intersecţie.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 20 voturi
Coşmar în intersecţie4.6520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
(11 mai 2011, 11:59:17
Totusi daca folosea frana de stationare la semafor, acea manetica de pe bord se putea evita acest lucru.
Oricum B49YMO (#019) e unul dintre cele mai ghinioniste autobuze. In iunie 2006 a avut un impact frontal cu un Peugeot 206 pe calea Unirii care cobora din centru si care a patruns pe contrasens in autobuz. Atunci au murit pasagerii din Peugeot. A stat jumatate de an la reparatii intorcandu-se la sfarsitul anului 2006, in schimbul autobuzului (pe vremea aia erau 15) a fost trimis autobuzul inlocuitor B69PMS care are culoarea tapiteriei unica fata de celealte 29 autobuze care au scaunele tapitate.
1.1  RE: . trimis de
(11 mai 2011, 22:16:11
Esti un wikileaks al TPL-uluilaughing Dar ai dreptate. Cu frana de statie nu mai pleca autobuzul de pe loc. La asta am "cujetat" si eu.
2.   Noroc chior! trimis de
(11 mai 2011, 16:33:38
Daca si cu parca ,manete si manetute de frana.Cand omul are un accident vascular cerebral ,reactiile sunt foarte limitate ,asa ca sa lasam " daca folosea frana" .Sunt sigur ca daca ar fi putut o folosea.Norocul a fost imens atat pentru tatal meu care e si citat in articol ,el aflandu-se pe o banca in parc in timpul accidentului si a celorlalti oameni ce se aflau in zona.Tatal meu imi spunea aseara ca de obicei e plin de copii cu bicicletele si mame cu caruturi cu copii mici in acel parc, in ciuda faptului ca este un parculet destul de mic.In cazul in care soferul avea criza mai repede in sensul ca nu se oprea la semafor si venea cu viteza de pe Marasesti.....astazi cred ca vorbeam de acident mortal multiplu.Astfel eu consider , in ciuda faptului ca un autobuz a fost scapat de sub control,ca norocul a fost ieri dupa amiaza de partea oamenilor ,mai putin de partea soferului caruia ii doresc insanatosire grabnica .
3.   Zic si eu ... noroc CHIOR... trimis de
(11 mai 2011, 19:25:19
INTRADEVAR A FOST ...NOROC- PC CA NU A MURIT NIMENI...CAND AI ACCIDENT CEREBRAL...ASTA E ...SE POATE INTAPLA ORICUI ..IN ZIUA DE AZI SE INTAMPLAA TOT MAI DES SI LA PERSOANE CARE NU SUNT BATRANE ...E STRSUL VIETII COTIDIENE ...ACUMULAT IN TIMP ..DACA SE INTAMPLA CU UN MAXI - NU AL PRIMARIEI -ERA DEJA UN TARABOI DE NU SE SPALAU TRANSPORTATORII CU TOATA APA sucevei ...
4.   Dube trimis de
(11 mai 2011, 23:11:20
Tocmai din aceasta cauza trebuie folosite autobuzele, sunt autovehicule mult mai rigide si protejeaza calatorii. Nici nu vreau sa-mi imaginez daca in locul autobuzului era o duba. Cred ca se rasturna la lovirea bordurii, sau se contorsiona mai usor. Oricum trebuie scoase dubele din Suceava si din alte orase din Romania, deoarece nu-s sigure.
5.   PT PRIMAR trimis de
(12 mai 2011, 01:25:27
Ar trebui ca nenea Lungu sa puna gardutul acela de protectie (pt copiii din parculet cat si pt Soferii care circula prin zona - pt a evita o tragedie) care a fost acolo pana ce s-a gandit dumnealui ca trebuie stramtat trotuarul (de parca altfel Kaufland-ul nu va avea clienti/ la fel si cu sensul unic).Acel gardut era foarte bun pt parintii care stau cu copii in parc, avea rolul de a nu lasa copii sa ajunga,din greseala , in strada. Si va spun sigur ca in cazul acestui accident ,daca era gardutul prezent ,mai frana din viteza autobuzului si poate nu ajngea in farmacie.
6.   R E G I I S O S E L E L O R !!!! trimis de
(12 mai 2011, 08:43:20
Doamne fereste ,dar domnul Darie ar trebui sa mai cheme soferii astia la evaluari ca se cred zeii soselelor! Nu intraa in statii(raman pe banda 1 de mers) vorbesc continuu la telefon(traisca Orange ca le-a dat mii de minute)se grabesc continuu (Dumnezeu stie unde)!P e ce criterii ii angajati pe nemuritorii astia care,daca le zici ca au gresit,te iau cu replicide geul:-Ce vrei ma?ca nici nu erai in proiect cand conduceam eu!Da ioane dar cate masini erau atunci pe strazi? ? ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei