Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2011 - Anul XVI, nr. 104 (4702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Proiecte

CJ a atras 3,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul Judeţean Suceava a semnat contractele de finanţare pentru cinci proiecte promovate prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a declarat că este vorba de proiecte pe fonduri europene în valoare totală de 3,5 milioane de euro. Cei mai mulţi bani, adică trei milioane de euro, au fost atraşi pentru modernizarea a şapte kilometri din drumul judeţean Pojorâta - Izvoarele Sucevei.

„Este un proiect care ne ajută să ne apropiem de frontiera cu Ucraina. Intenţia noastră este aceea de a moderniza şi punctul de trece a frontierei de la Izvoarele Sucevei şi am făcut deja demersuri la Autoritatea Vamală Română. Aşteptăm ca şi cei din Ucraina să-şi modernizeze drumul spre Izvoarele Sucevei”, a spus Flutur.

 

Încă zece proiecte sucevene aşteaptă finanţarea

Celelalte patru proiecte, în valoare totală de circa 500.000 de euro, sunt proiecte culturale. Unul dintre acestea, în sumă de 150.000 de euro, vizează un parteneriat cu Muzeul din Cernăuţi şi are în vedere punerea în valoare a tradiţiilor şi obiceiurilor din cele două zone.

Un alt proiect, în sumă de 97.000 de euro, urmăreşte un parteneriat între Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca din Cernăuţi, scopul lui fiind acela de a pune în valoare fondul de carte existent.

„Al treilea proiect este legat de promovarea folclorului ucrainean în judeţul Suceava şi a celui românesc în regiunea Cernăuţi. Este un proiect de 113.000 de euro care vizează crearea unui studio de  înregistrare, de multiplicare, instalaţii de sunet. Al patrulea proiect cultural este monografia folclorică a ucrainenilor din judeţul Suceava şi a românilor din regiunea Cernăuţi, proiect în valoare de 118.000 de euro. Este un proiect care are în vedere redactarea unei monografii în 3.000 de exemplare, precum şi achiziţionarea unor materiale cum ar fi aparat foto, videoproiector, laptop  sau organizarea de seminarii şi expoziţii de costume”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean. Gheorghe Flutur a mai ţinut să precizeze că Suceava mai are depuse zece proiecte pentru a fi finanţate prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, cinci fiind deja în evaluare, cu şanse mari de a fi aprobate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ a atras 3,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
CJ a atras 3,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei