Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2011 - Anul XVI, nr. 103 (4701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsură primărie

Parcarea din faţa restaurantului Padrino, blocată cu „sofronei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Suceava a pus punct scandalului legat de amenajarea unei parcări în faţa restaurantului Padrino, ieri dimineaţă o echipă a Direcţiei Domeniului Public fiind trimisă în zonă pentru a monta „sofronei” şi a îngrădi astfel accesul maşinilor dinspre strada Universităţii.

Primarul Ion Lungu a explicat că s-a luat această măsură pentru ca, în timp, trotuarul din faţa restaurantului să nu devină parcare în toată regula. Această reacţie vine după ce, cu câteva zile înainte de Paşte, fostul spaţiu verde din faţa localului a fost acoperit cu beton, accesul dinspre strada Universităţii fiind nivelat în aşa fel încât maşinile să poată urca. Patronul restaurantului, Viorel Ailenei, a făcut această amenajare fără a avea nici un fel de autorizaţie,  cel mai deranjant fiind faptul că maşinile ar fi ocupat mai bine de jumătate din trotuarul de pe strada Universităţii. Imediat au apărut reacţii vehemente împotriva acestei amenajări ilegale, unul dintre cei care a criticat public ce se întâmplă în faţa restaurantului fiind chiar şeful Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Liviu Sfichi, care a declarat că amenajarea unei parcări este nu numai ilegală, dar pune în pericol şi siguranţa pietonilor care, din cauza maşinilor parcate, ar fi nevoiţi să circule pe stradă.  

Contactat telefonic de reporterii Monitorul de Suceava (singurul ziar care a semnalat această situaţie nefirească) a doua zi după ce s-a turnat beton, patronul Viorel Ailenei a încercat să convingă că nu ar vrea să amenajeze o parcare.

„Am turnat acum betonul pe care vom amenaja jardiniere de flori, practic vom înfrumuseţa zona, nu este vorba de o parcare”, a declarat acesta.

Peste betonul turnat şi-au făcut într-adevăr apariţia jardiniere de flori, însă la orele mai târzii în zonă au fost văzute şi câteva maşini parcate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcarea din faţa restaurantului Padrino, blocată cu „sofronei”.
 Vizualizări articol: 6137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Parcarea din faţa restaurantului Padrino, blocată cu „sofronei”4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Face fiecare ce vea trimis de
( 4 mai 2011, 11:28:13
Deci acest patron nu a primit amenda, nu a fost obligat sa refaca spatiul verde si sa planteze copaci in locul celor taiati, nu i s-a imputat interventia angajatilor primariei... de asta face fiecare ce vrea in Suceava.
1.1  RE: Face fiecare ce vea trimis de
( 4 mai 2011, 12:03:59
Asa e la noi, unii is jupani si alti prosti! Pai de ce primaria nu l-a pus sa reduca la starea initiala spatiul verde din fata sau de ce oamenii primariei nu au spart acel beton sa refaca zona si sa puna flori?! Si inca ceva, de ce a pus "sofronei" si nu a pus gardut ca in fata la Universitate? Si acolo ar trebui pusi 'sofronei' dar nu la strada ci pe trotuar deoarece domnii "academicieni" nu le mai incap in parcarea lor limuzinele nesimtite, iar mamicile care trec cu copii prin zona trebuie sa iasa in carosabil cu carutul...!
2.   Tot din banii nostri? trimis de
( 4 mai 2011, 11:32:19
Adica tot noi sa "platim" respectarea normelor sociale in targul asta? Dom primare! Da de plangere penala impotriva unui astfel de nesimtit nu ati auzit? Da de amenzi nu se pune problema? Cei care pun zarzavaturi intre blocuri sunt amendati dar escrocii astia nu pot fi? Inseamna ca ati incasat comisioane grase in timp si nu prea va vine sa sanctionati astfel de neobrazati.
Din punctul meu de vedere sunteti un incompetent. Mai mult de atat cred ca sunteti complice la astfel de marsavenii.
M-am saturat de primar taran! Vreau si eu un Cavaler des Loges!
3.   DACA.... trimis de
( 4 mai 2011, 11:56:10
DACA SI ASTA E SPATIU AMENAJAT- CU NISTE FLORI AMARATE PUSE IN SIMPLE JARDINIERE ...ATUNCI ORI N-A VAZUT PATRONUL CUM POATE FI AMENAJAT UN SPATIU VERDE(DAR NU PE BETON ) CA SA ARATE CAT DE CAT ESTETIC ORI A VRUT SA MASCHEZE BETONAREA CA SA NU-I PUNA AMENDA PRIMARIA SAU IN CEL MAI BUN CAZ ... DOAMNE FERESTE -SA-L OBLIGE SA O STRICE...EU ADMIR UNELE FIRME , MAGAZINE ,RESTAURANTE ETC -CARE DESI AU UN SPATIU MIC VERDE,IL AMENAJEAZA ATAT DE DRAGUT ,INCAT CREZI CA ESTI IN OCCCIDENT .DAU CATEVA EXEMPLE: RESAURANTUL "SCORPION " DIN BURDUJENI-ARE UN MIC SPATIU VERDE IN FATA DAR E ATAT DE DRAGUT AMENAJAT INCAT II POTI DA ORICAND NOTA 10 CU FELICITARI ...LA FEL ESTE O FARMACIE - UNDEVA IN ZONA -BURDUJENI (TORINO) CARE DESI ARE IN FATA UN SPATIU VERDE MIC , MIC DE TOT ...E F. FRUMOS AMENAJAT...EU FELICIT PATRONII LOCATIILOR RESPECTIVE SI PE TOTI PATRONII CARE PRIN AMENAJAREA SPATIULUI VERDE FAC O PLEDORIE PENTRU VIATA SI NATURA , PENTRU FRUMOS ! AS RUGA MONITORUL ...DACA SE POATE LA FOTOGRAFIA ZILEI SA APARA IMAGINI CU ASTFEL DE SPATII AMENAJATE FRUMOS - CA TOT E PRIMAVARA -DAR SI CU CELE BETONATE SAU LASATE IN PARAGINA ...CHIAR SI LA" CASE " (RESTURANTE ) MAI MARI ...
4.   Multa,multa nesimtire trimis de
( 4 mai 2011, 11:59:20
pe acea parte a strazii Universitatii, din cauza persoanelor cu copii mici, oameni in virsta, toti cei care merg in parcul din Areni, inclusiv studentii si restul....este f.aglomerat.....ar trebui pus interdictie de parcare, trotuarul este plin de masini dintr-un capat in altul , ale celor de la Universitate.....de ce ei au voie? nu mai zic faptul ca nu poti intra spre piata Mica..... ce sa mai lungim vorba, acolo sunt nereguli de la un capat la altul al straziii, unde fiecare face legea si face cum vrea........ca, de altfel, in tot orasul........parca nu am avea stapini.......am fi ai nimanui.......
5.   LEGEA LA LUNGU trimis de
( 4 mai 2011, 12:15:02
Acum vreo 2 saptamani apareau in Monitorul amenzile pentru distrugeri si nu-s ce spatii verzi. Era de genul pui o ceapa in fata blocului platesti 5 milioane amenda, tai o craca 20 milioane chestiid e genul... astia au taiat si pomi distrus si spatiul verde si nu primesc nimik!!!!!!! Felicitari eu nu mai votez!
5.1  RE: LEGEA LA LUNGU trimis de
( 4 mai 2011, 12:21:10
Imi cer scuze pentru greselile de mai sus ma grabeam va rog sa apreciati din foto si betonul turnat pe carosabil pana in bordura ca sa urce usor jardinierele pe trotuar.... Cata nesimtire !
6.   Asadar..... trimis de
( 4 mai 2011, 12:59:07
............in conformitate cu prevederile legale in vigoare si aici ma refer inclusiv la ultima H.C.L. acestui nesimtit de patron trebuia sa i e puna in vedere ca intr-un numar de zila sa readuca la starea initiala terenul, sa il sape, sa puna flori, sa i se dea si o amenda grasa. Nu trebuia primaria sa cheltuie bani cu montatul acestoi sofronei, nici macar sa faca primaria lucrarile si patronul sa le plateasca. MI-E SCARBA CA LOCUIESC IN RAHATUL ASTA DE ORAS, MI-E SCARBA SI RUSINE CA LOCUIESC ALATURI DE PERSOANE CARE AU IMPRESIA CA POT FACE TOTUL SI NU LI SE INTAMPLA NIMIC. SUNTEM O TARA DE MARLANI, CONDUSA DE NISTE JIGODII!
7.   Comentariu trimis de
( 4 mai 2011, 13:39:02
Toti aveti dreptate.amenda si refacerea spatiului verde este normal si ar trebui sa fie si legal. La fel ar trebui pusi toti patroni care au restaurante,magazine, frizerii, etc, sa intretina trotuarele din fata si spatiile din spate deoarece ei le distrug cu aprovizionarea cu masini mari, deci au profit, iar noi cand trebuie sa iesim cu masina mica, mergem prin gropi. sa li se dea amenda iar din acei bani sa se intretina trotuarele si spatiile din spate. De exemplu in Burdujeni la intrare pe dreapta sunt trei mari societati;: Piese auto,Torino, Util, cu masini luxoase,vile,etc,dar strada din spate este distrusa de ei cu aprovizionarea in ultimi 20 ani nu de bietele masini mici.in spate la Orizont, Moldova in fata la Esmeralda, Market, Mopan si Facos este dezastru, etc... Nu cred ca la noi se va schimba vreodata ceva in bine doar peticind asfaltul, vopsind bordurile in doua cu praf si floricele ca de aici, incaseaza neamurile cuiva in fiecare luna bani deci ai profit asigurat. e la fel peste tot * matusa tamara*. lungu frate. basescu frate si fiica, undrea cocos, etc
8.   NU IMI VINE SA CRED trimis de
( 4 mai 2011, 14:19:30
CIT DE ADEVARAT ESTE DOMNULE PAIU CA UNUL CARE A CRITICAT PUBLIC DE CEEA CE SE INTIMPLA IN FATA RESTAURANTULUI ESTE CHIAR SFICHI LIVIU UNDE EU CRED CA ORI NU E PE BUNE CU PATRONU ORI INTRADEVAR D-ZEU A INCEPUT SA FACA MINUNI CHIAR PRIN ASTFEL DE OAMENI
9.   PT PRIMARIE SI DOMNUL PRIMAR... trimis de
( 4 mai 2011, 15:04:38
DOAMNE CATA DREPTATE AU CETATENII ...INTRADEVAR, ZONA DIN FATA" MOLDOVA " ERA DE FAPT O MICA ESPLANADA( trotuar. alee si spatiu verde) - având arbori, iarbă și flori in fata dinspre sosea (asa s-a vrut pe timpul lui nea NICU ).Dar intre timp , atat aleea cat si trotuarul arata jalnic ...ca dupa bombardament iar anumiti patroni cu atitudini de " caracatita" tot se extind pe spatiul public nederanjati de nimeni... Din micul spatiu verde au ramas doar niste copacei ...De iarba si flori ...nici nu poate fi vorba - lipsesc cu desavarsire de ani de zile ...La fel si in fata la Orizont - CENTRUL BURDUJENIULUI- arteră principală de comunicație rutieră, o adevarata magistrala ,se trece pe aici spre si dinspre aeroport , spre si dinspre gara, spre si dinspre centrul orasului etc - arata jalnic. AICI SUNT MULTE SEDII DE BANCI -" E BURICUL TARGULUI " pt Burdujeni -CUM SE SPUNE -DAR NIMENI NU ARE GRIJA DE MICUL SPATIU VERDE. ..Noroc cu cei cativa pini curatati partial de cei care parcheaza aici masinile si nu voiau sa le fie zgaraiate de ramuri ) - ca mai schimba imaginea.De curatat pini pana sus , de pus flori , iarba ...si eventual de impodobit acesti braduti de sarbatorile de iarna - nu se ocupa nineni - niciodata -AMIN ! Poate aude acum primaria si ia unele masuri . PT PATRONUL DE LA PADRINO - AMENDA ...SI REFACUT URGENT SPATIUL VERDE ...TREBUIE DAT EXEMPLU -SA NU MAI AIBA NIMENI CURAJ SA FACA ASTFEL DE TREBURI - PT CA S-A AJUNS LA STADIUL IN CARE FIECARE FACE CE VREA PE SPATIUL VERDE PUBLIC .. PARCA AR FI GRADINA LUI TAICA-SU ...
9.1  RE: PT PRIMARIE SI DOMNUL PRIMAR... trimis de
( 4 mai 2011, 15:21:16
subscriu. ar trebui dat un exemplu cu acest "patron". tuns, ras şi frezat la buzunare!
9.2  RE: PT PRIMARIE SI DOMNUL PRIMAR... trimis de
( 4 mai 2011, 19:26:28
Da D-na, aveti dreptate. Pe deasupra adaug si eu sa dea cate o pizza la suceveni dupa ce termina de refacut spatiul verde. 'tui mama lui de frezat!
10.   Boala grea trimis de
( 4 mai 2011, 20:36:56
Astfel de probleme legate de ocuparea spatiilor verzi si blocarea trotuarelor cu masini sunt cu sutele in orasul suceava,ce nu intelege si nu apreciaza lumea,este ca acolo in fata acelui restaurant (unitate de alimentatie publica) era o mlastina si foarte multi stiu si au vazut asta,faptul ca omul a eliminat noroiul care se cara in restaurant,a primenit spatiul verde,a pus borduri pentru ca pamantul sa nu vina pe trotuar,a varuit copacii,a cosmetizat zona intr-un cuvant si a reparat trotuarul plin de gropi in care se impiedicau carucioarele mamelor cu copii,lucru care trebuia sa-l faca primaria in mod normal,iata ca se gasesc niste GASTE care nu au cules o frunza in fata blocului sa macaie de mama focului aici in anonimat!
Daca va uitati 20 de metri mai jos in fatza hotelurilor "Clasic"este o parcare de 30 de metri unde masinile parcheaza exact cu botul in perete si e de vre-o 7 ani cred.Mai jos nitzel exact pe coltul intersectiei sub geamurile primariei unul a turnat pe circa 300 metri patrati piatra vre-o saptamana direct pe iarba ca sa faca o terasa,oare nu la 'GINIT"nimeni din balcon?? Si daca tot veni vorba oleaca mai sus in fata sediului inspectoratului stau masinile Politiei aliniate pe trotoar ca la expozitie!Si nu am vorbit decat de o singura strada......Domnilor redactori daca tot v-ati apucat de un "studiu"pe tema asta faceti o documentare mai ampla ca problema curateniei si a blocajelor e evidenta la orice colt de strada a orasului asta!
11.   Re trimis de
( 5 mai 2011, 08:35:00
Cosaro,vorbesti in necunostinta de cauza!Eu zilnic trec pe acolo cu bebe in carut,nici vorba de mlastina pe acolo!Doar masini parcate pana in zid,mereu eram fortata sa o iau pe carosabil din cauza lor! Iar in fata la Classic,masinile lasa mereu suficient loc cat sa treaca doua carucioare in paralel...In rest,ai dreptate,sunt multe locuri in oras unde se incalca legea si se distrug spatiile verzi...La mine pe strada,de exemplu(Aleea Saturn,cea care duce la Piata Mica)s-a distrus spatiul verde in proportie de 99%.Anul trecut,Primaria ne promitea ferm ca totul se va reface...Anul acesta aflam ca nici vorba de asa ceva,plus ca strada care aduce a tarla nu va fi asfaltata decat...cine stie cand...Foarte tare...platim taxe de oras ca sa locuim in astfel de conditii...
12.   Constatare trimis de
( 5 mai 2011, 09:20:15
Da! Toata lumea are dreptate, indiferent de pe ce pozitie o sustine, dar ma intreb si intreb: Oare cineva tine cont de parerile postate? Le citeste oare cineva, din cei cu functii de raspundere? Sunt sigur ca nici ziaristul care a scris articolul nu revine sa vada ce reactii a provocat. Bine ar fi daca ar face-o, daca ar urmari realizarea propunerilor (sesizari) si masurile luate, apoi sa ne informeze. In prezent sunt sigur ca nu e de cat o "barfa" pe la colturi fara nici-o finalitate, vorbim(scriem) de dragul de a vorbi discutii. Sa auzim de bine !
12.1  RE: Constatare trimis de
( 5 mai 2011, 10:15:48
Într-o emisiune de la un post local de televiziune viceprimarul Harșovschi a adus în discuție subiectul stadionului Areni. Printre altele a afirmat că a citit comentariile de la rticolul corespunzător din Monitor. Deci răspunsul e da, așa că hai să ne apucăm să vorbim că nu are cum să iasă nimic rău dintr-asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei