Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Cei mai buni manageri

Elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, premiaţi în Lituania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Târgul Internaţional al Firmelor Exerciţiu, desfăşurat în Lituania, în prima decadă a lunii aprilie, Suceava a obţinut locul I la secţiunea cei mai buni manageri, fiind reprezentată de un grup de elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”. La târg au participat peste 50 de firme, din Lituania, România şi Finlanda, echipa suceveană fiind reprezentată de cinci elevi de la „Economic”, dar produsele expuse la standul românesc au fost realizate de toţi cei 31 de elevi ai clasei a X-a C (profil tehnician - activităţi economice), coordonaţi de profesor îndrumător Rozalia Samsonescu.

 

Obiecte ornamentale din materiale reciclabile

Firma Exerciţiu (FE) Re-Plast SRL, al cărei manager este elevul Bogdan Culipei, a făcut o impresie bună la târgul internaţional din Lituania, în primul rând prin obiectele scoase la vânzare, obiecte confecţionate din materiale reciclabile. „Am expus obiecte decorative făcute din capace de peturi, din peturi (covoraşe, scaune, mese, jucării, mape, genţi, cercei, brăţări, clame de păr, brelocuri), acestea fiind adunate tot de noi, din mai multe zone ale municipiului, în activităţile de reciclare organizate cu clasa. Noi am preluat ştafeta de la colegii din clasa a XII-a, care anul trecut au confecţionat mai multe obiecte din materiale reciclabile, pe care apoi le-au expus, iar noi, în acest an, încercăm să ducem mai departe proiectul firmelor exerciţiu. Deplasarea în Lituania am făcut-o pe banii noştri şi cu bani din fondul clasei. S-a ajuns cam la 200 de euro de elev. În Lituania au făcut deplasarea cinci reprezentanţi ai firmei şi profesorul instructor. Avem invitaţii şi la alte târguri de profil din Australia, Statele Unite, Elveţia, unde costurile ajung la 1.000 de euro sau peste această sumă de persoană, ceea ce depăşeşte mult posibilităţile noastre materiale”, ne-a spus Bogdan Culipei.

Alături de colegii săi de clasă Ionuţ Albu, Viorica Mărginean, Simina Ichim şi Vlad Stoian, care au făcut deplasarea în Lituania, Bogdan speră să se găsească nişte sponsori, oameni care să creadă în proiectul lor, în potenţialul lor, al tinerilor întreprinzători, şi să îi ajute să facă deplasări şi în alte ţări, unde se desfăşoară târguri internaţionale de firme exerciţiu.

 

Caută sponsori pentru a merge la târguri internaţionale

Aceşti tineri reprezintă Suceava, reprezintă România, şi rezultatele şi aprecierile primite de la foruri internaţionale sunt un câştig de imagine pentru ţara pe care o reprezintă. Este de apreciat şi faptul că elevii suceveni şi-au prezentat firma în limba engleză, putând, astfel, să comunice şi să schimbe păreri cu multe alte firme prezente la târg. Ei au primit o diplomă, un certificat foarte important, care le dă dreptul să participe şi la alte târguri de profil, şi câteva obiecte – suveniruri din Lituania.

Cei care doresc să afle mai multe despre performanţa acestor elevi de liceu, despre proiectul lor destul de nou pentru Suceava, pot să ia legătura cu Bogdan Culipei, la telefon 0756 703 899 sau la adresa de e-mail bogdan.culipei@gmail.com.

Mai mult, sponsorii care pot să îi ajute pe aceşti elevi să facă deplasarea şi la alte târguri internaţionale, pot să-l contacteze pe Bogdan, managerul FE Re-Plast SRL, pentru a obţine mai multe detalii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, premiaţi în Lituania.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, premiaţi în Lituania5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte frumos! trimis de
( 3 mai 2011, 13:25:20
bravo copii!!! vedeti daca va tineti de scoala? felicitari!
2.   Felicitari trimis de
( 3 mai 2011, 23:12:04
FELICITARI tuturor si Siminei in mod deosebit.... premiile din liceu se adauga la cele din gimnaziu. Mult noroc in a fi apreciati asa cum ar trebui!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei