Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În mijlocul pădurii

Depozit de muniţie de război, descoperit cu ajutorul unor tineri care erau la picnic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un depozit de muniţie din timpul Primului Război Mondial a fost descoperit de pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, pe raza satului Neagra, oraşul Broşteni, după ce mai mulţi tineri care se aflau la picnic au dat peste un proiectil şi au anunţat autorităţile.

Marţi după-amiază, un grup de tineri care veniseră la un picnic în zona Valea Negrii, pe malul pârâului Neagra, au observat un obiect suspect, asemănător unei bombe de război, sunând imediat la 112.

La faţa locului, au fost trimişi pirotehniştii ISU, care au constatat că e vorba despre un proiectil exploziv, calibrul 152 milimetri, în perfectă stare de funcţionare, provenind din Primul Război Mondial.

Specialiştii ISU au verificat împrejurimile cu aparatura specifică de detectare, stabilind că în zonă se află îngropate şi alte elemente de muniţie.

Pentru că afară se înnopta, căutările au fost reluate miercuri dimineaţă, peste noapte zona fiind păzită de poliţişti şi jandarmi.

În zona respectivă era un adevărat depozit de muniţie din timpul Primului Război Mondial, fiind găsite nu mai puţin de 146 de proiectile, de diferite tipuri şi calibre, de provenienţă germană, majoritatea fiind în perfectă stare de funcţionare (76 proiectile perforante explozive calibrul 152 milimetri, 29 proiectile explozive calibrul 152 milimetri, 31 proiectile perforante explozive calibrul 105 milimetri, trei proiectile explozive calibrul 122 milimetri şi şapte proiectile explozive calibrul 85 milimetri).

„Dat fiind că în urmă cu opt ani, într-o zonă apropiată au fost descoperite 235 de proiectile, iar o parte dintre muniţiile asanate acum prezentau anumite deformări ale corpurilor, se presupune că locul a fost folosit ca depozit temporar, iar apoi s-a încercat distrugerea acestuia prin explozie, lucru nereuşit decât în mică măsură, ţinând cont că doar 5% din proiectile erau deformate, restul rămânând intacte”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Pirotehniştii ISU, cu acceptul autorităţilor locale, au decis să distrugă cu exploziv la faţa locului cele aproape 150 de proiectile, misiunea încheindu-se cu succes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depozit de muniţie de război, descoperit cu ajutorul unor tineri care erau la picnic.
 Vizualizări articol: 1840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Depozit de muniţie de război, descoperit cu ajutorul unor tineri care erau la picnic5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe unde naiba era linia frontului? trimis de
(29 apr 2011, 11:14:00
E tare asta, perforante pentru carute, da` e bine sa mai studiem.
2.   Uimitor trimis de
(29 apr 2011, 14:25:55
Ma strange in spate cand ma gandesc ca cei cativa pirotehnisti de la ISU manevreaza bombele alea din primul razboi mondial, isi risca viata pentru un salar pana in 2000-2500 de lei. Dar nah asta e Romania noastra in continuu surprinzatoare.
Si sunt anuntate disponibilizari in continuare... Cretini adevarati conducatorii acestei tari!
2.1  RE: Uimitor trimis de
(29 apr 2011, 14:44:24
adevarul e ca nu merita sa-ti risti viata nici pentru 1 milion de ron, dar, deh....cineva trebuie sa o faca si pe asta, din pacate
2.2  RE: Uimitor trimis de
(29 apr 2011, 15:38:42
staţi liniştiţi că riscul nu-i chiar aşa de mare. faza cu "în stare perfectă de funcţionare" este pentru a spori dramatismul situaţiei. ca să percutezi un proiectil din cele enumerate mai sus îţi trebuie vreo două baroase. asta nu înseamnă că dacă vedţi aşa ceva vă proptiţi grătarul cu mititei de obiect.
3.   Uau trimis de
(29 apr 2011, 15:19:12
Din primul razboi mondial?
3.1  RE: Uau trimis de
(29 apr 2011, 15:33:32
de ce te miri? vroiai ceva proaspăt, gen afganistan? sau vrei să-ţi decorezi pereţii cu armament de panoplie de pe vremea lui nea Fane?
3.2  RE: Uau trimis de
(30 apr 2011, 00:05:42
Taci bai bufonule. Am pus o intrebare care exprima mirarea in legatura cu vechimea proiectilelor. Ce te agiti la mine ca o pisda nef.ututa?
3.3  RE: Uau trimis de
(30 apr 2011, 02:45:43
tifnosule, ce sari asa ca proasta in p*la. eu am facut o gluma pe seama la ceea ce ai postat. nu stii ca daca dai nada s-ar putea sa-ti traga pestele undita cu tot cu tine in apa si sa faci baldabac?
4.   Pt.Aloev trimis de
(29 apr 2011, 16:05:06
Ba Aloev, esti bat? unde dracu ai citit tu ~ perforante pentru carute ~!!!!!!!!!!!
Asi vrea sa te vad cum tii in mina o dracie de asta! sa rizi atunci cu vodca linga tine!
5.   Eu prefer alea cu defragmentare. trimis de
(29 apr 2011, 17:30:47
Da, reconosc ca sunt beat, da` explica matale ce inseamna perforant pentru anii 1918, mai explica matale cati izotpi are H si O impreuna si ce inseamna oxid de deuteriu. Si daca faci legatura intre masa atomica si rezonanta inseamna ca esti departe. Bravo celor de la I.S.U., NU LE IAU EU CASU.
6.   Alo Aloev ! trimis de
(29 apr 2011, 17:44:38
Lasa dracului beutura aia, confuzi 1918 cu 1818! Ai o rezonanta in capul ala umplut cu alcool de iti aduci aminte de nota 2 de la chimie sau istorie. Si pe vremea aia aparuse primele blindaje si daca citeai atent pe la istorie, la scoala nu la crisma stiai ca primele proiectile chimice aparuse cam pe vremea aia, sa nu mai spunem de joaca de-a perpelitul prin transee!
7.   Aleluia, roman frumos. trimis de
(29 apr 2011, 18:13:49
Da, parca imi aduc aminte, era undeva prin Franta, tancurili si nu in nordul Moldovei, dar daca vrei sa fi historic n-ai decat s-o scrii din nou, sa vad cine ti-o cumpara.
8.   No title trimis de
(29 apr 2011, 21:40:45
I: In al Doilea Razboi Mondial, de ce tancurile franceze aveau oglinzi retrovizoare?
R: Ca sa vada frontul.
9.   „De avea baba un koi era ministru de razboi”. trimis de
(29 apr 2011, 22:41:21
Pe scurt: specialistii de la ISU fii tu sigura ca sunt ofiteri de artilerie sau geniu, deci buni cunoscatori ai obiectului muncii. Daca in comunicatul remis presei ei detaliaza 4 tipuri de calibre si 2 tipuri de munitie păi atunci poti sa fifi sigura CA ASA ESTE! Nu stau acum sa-ti detaliez care este diferenta dintre perforant si perforant exploziv, nici sa-ti explic principiile de functionare ale focoaselor instantanee si ale celor cu intarziere. Difera in functie de obiectivul vizat si efectele urmarite a se obtine. Pentru mintea ta de  ☭ re se poate explica printr-o paralela: perforant-explozivul te dezvirgineaza si apoi te insamanteaza iar explozivul sufera de ceva precocitate si face imediat bukkake pe fatzuca ta de specialista buna la toate: politica, fotbal, moda, armata, astronomie, fizica moleculara etc. Iar daca mamuca tanchista vrea sa afle mai multe despre tevi motorizate da un search dupa Verdun sau ceva ma incoace despre linia Maginot, batalia de la KURSK si generalul german Guderian –teoreticianul tacticii blindatelor.
Era sa uit: bombonelele tale preferate se numesc MUNITII CU FRAGMENTARE. Defragmentare faci tu la troaca aia de PC cand nu-ti merge sa postezi prostii pe forumuri.
9.1  RE: „De avea baba un koi era ministru de razboi”. trimis de
(30 apr 2011, 02:49:02
asa si? ce trebuie sa inteleg din robinetul tau comparativ cu articolul. fa ba o concluzie!!!!!
9.2  RE: „De avea baba un koi era ministru de razboi”. trimis de
(30 apr 2011, 08:29:35
NU VAD BINE?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei