Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În perioada sărbătorilor

Zile negre pentru blatiştii din trenurile personale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Echipe de control formate din personal specializat CFR şi poliţişti de la „Transporturi Feroviare” sunt angrenate, de la începutul acestei săptămâni, în ample acţiuni de control în trenurile de rang personal, scopul principal al verificărilor fiind prevenirea şi combaterea călătoriilor frauduloase. Zilnic, până după Paşte, echipele de control urcă în trenuri şi verifică dacă pasagerii au bilete.

 

De exemplu, acum două zile, 160 de călători care nu aveau bilete au fost taxaţi, în total de la aceştia adunându-se aproape 2.200 de lei.

Trebuie precizat că s-a ajuns la această cifră în condiţiile în care, atunci când echipa de control a urcat în tren, în Gara Suceava, prin staţie s-a anunţat în mai multe rânduri că se vor verifica biletele, astfel că cei obişnuiţi să circule cu naşul au fost nevoiţi fie să treacă pe la casele de bilete, fie să urce în tren şi să încerce să se ascundă (n.r. - varianta încercată de unii este toaleta), fie să rămână în gară.     

Comisarul-şef Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, a explicat că „scopul acţiunilor nu este în primul rând de a aplica suprataxe cât mai multor călători, ci de a-i face pe toţi să-şi cumpere bilete, de aceea făcându-se şi anunţurile prin staţie. De tăierea biletelor se ocupă organele de control CFR, noi doar însoţindu-le pentru a preveni orice tip de incidente”.

 

Călătorii, avertizaţi repetat prin staţie să îşi cumpere bilet

În cursul zilei de ieri am însoţit o echipă de control, care a acţionat începând cu ora 11.30. A fost vizat mai întâi trenul personal 5606 Suceava - Iaşi, una dintre garniturile cu cei mai mulţi călători zilnic. Într-adevăr, călătorii umpluseră complet cele trei vagoane supraetajate ale trenului, iar prin staţie s-a anunţat repetat că se va face control general în tren. Chiar şi aşa s-au găsit patru călători care să nu aibă bilet. Ei au fost suprataxaţi pentru călătorie frauduloasă. Ca un exemplu, dacă un bilet pe relaţia Suceava - Vereşti costă 3,1 lei, blatiştii au fost nevoiţi să scoată din buzunar 10 lei.

Organele de control CFR şi poliţiştii au coborât în Gara Vereşti, iar de aici, la întoarcere, spre Suceava, au efectuat control în trenul personal 5505 Paşcani - Suceava. Aici, ceva mai mulţi călători fără bilet, numai că majoritatea, urcaţi din halte fără case de bilete, au scăpat de suprataxă, achitând doar valoarea tichetului. Întrebarea care se pune este dacă controlorii din tren le-ar fi tăiat acestora bilet până la Suceava ori dacă ar fi băgat banii în buzunar.

În total, după controalele din cele două trenuri, au fost tăiate 25 de bilete cu regim special, din care 20 pentru călători urcaţi din staţii fără case de bilete, care au achitat doar valoarea călătoriei, şi cinci care au achitat suprataxe. 

 

Patrule suplimentare de poliţie şi jandarmi

„Aceste acţiuni de control se execută periodic, dar în aceste zile, fiind vorba de perioada premergătoare sărbătorilor şi de un aflux mare de călători, se fac mult mai multe verificări, după un grafic zilnic bine stabilit. Vom continua controalele şi în zilele următoare, fluxul mare de călători menţinându-se şi în zilele de Paşti”, a precizat comisarul-şef.

El a adăugat că în cadrul acţiunilor de control şi patrulare, care urmăresc să înlăture orice pericol pentru călători, este ajutat de cadre de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, dar şi de jandarmi, cei care oferă sprijin mai ales pe timp de noapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zile negre pentru blatiştii din trenurile personale.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Zile negre pentru blatiştii din trenurile personale5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei