Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2011 - Anul XVI, nr. 93 (4691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Coşmarul şoferilor

Drumul judeţean cu zece kilometri de gropi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Să circuli pe un drum care, pe o porţiune de zece kilometri, este distrus ca după bombardament, acesta este coşmarul prin care trec de ani de zile mii de suceveni. Este vorba de DJ 208, care pleacă de la ieşirea din Fălticeni, trece pe la intersecţia cu Hârtop, străbate satele comunei Preuteşti, apoi pe cele din Dolheşti, ajunge în oraşul Dolhasca, şi apoi continuă spre Paşcani. Pentru şoferi, coşmarul începe odată cu ieşirea din municipiul Fălticeni şi continuă până în satul Arghira.

 

Marea problemă la acest drum este legată de întinderea porţiunii cu gropi. Practic, zece kilometri de şosea sunt impracticabili.  

Parcurgerea acestei foste şosele, astăzi un drum accidentat cu urme de asfalt, înseamnă un adevărat slalom printre gropi, slalom care însă nu poate decât limita distrugerea lentă dar sigură a maşinilor.

Soluţia adoptată de autorităţi, plombarea gropilor, a fost un eşec în toamna anului trecut. Gropile au fost astupate, însă multe dintre ele au reapărut în primăvară. Din păcate, între timp, asfaltul mâncat de ani şi ani de zile a făcut loc altor gropi, astfel că situaţia este aproape la fel de dezastruoasă ca înainte de efectuarea plombărilor din toamnă. 

Fie că vorbim de primii doi-trei kilometri de după Fălticeni de porţiunea bombardată de gropi din centrul comunei Preuteşti sau de zonele impracticabile din Basarabi şi Arghira, cuvântul de ordine este acelaşi: dezastru. Pentru ca bătaia de joc să fie deplină, la podul din zona intersecţiei cu Hârtop, se tot lucrează din toamnă. În mare lucrarea a fost terminată de mult, însă traversarea podului continuă să se facă cu mare dificultate, prin şanţurile rămase de la lucrări.

 

„Am ajuns să mergem prin şanţuri şi pe contrasens” 

 „E un dezastru cumplit, nu ai pe unde te feri. Am ajuns să mergem prin şanţuri şi pe contrasens, nu avem ce face. Poate doar dacă o să ne izbim unii în alţii din cauza gropilor o să se gândească cineva şi la acest drum”, ne-a spus Niculai Marian, un bărbat care circulă zilnic pe acest drum.

„Au tot pus plombe, în batjocură, şi acum un an, şi acum doi. La un drum unde e groapă lângă groapă ce plombe să mai pui? Se rupe totul pe sub maşină, asta e viaţa în ţara asta”, ne-a spus revoltat un alt şofer care trecea prin zonă.

 

Primarul - nemulţumiri şi demersuri 

Primarul comunei Preuteşti, Alexandru Aniţa, cel care este înjurat zilnic de şoferii nevoiţi să parcurgă drumul, dă din umeri când este întrebat când se va circula în condiţii decente şi în comuna pe care o conduce.

Drumul este în administrarea Consiliului Judeţean, astfel că el nu poate face decât demersuri către această instituţie. Spune că le-a tot făcut şi admite că recentele plombări efectuate nu au îmbunătăţit calitatea drumului.

Edilul a mărturisit că gropile „se simt” inclusiv la maşinile primăriei, încercând astfel să le explice oamenilor că şi el este la fel de nemulţumit de calitatea drumului.   

Din nou plombe

Vestea următoare nu este foarte bună pentru cei mai mulţi dintre şoferii care parcurg acest drum. Pentru primăvara acestui an se va apela la aceeaşi soluţie: plombarea drumului. Porţiunea de şosea a fost inclusă în programul Consiliului Judeţean Suceava de reabilitare pentru anul 2011, însă rămâne de văzut cât de eficientă va fi această soluţie.

Mai mulţi oameni cu iniţiativă din Preuteşti ne-au mărturisit ieri că în comună se vorbeşte din ce în ce mai des de un protest care să atragă atenţia autorităţilor asupra situaţiei dezastruoase de pe această şosea. Cât despre soluţia plombărilor, aceasta pare să-i revolte şi mai mult pe oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul judeţean cu zece kilometri de gropi.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Drumul judeţean cu zece kilometri de gropi3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 apr 2011, 11:05:08
Ne-aţi furat ţara ! .. dar nu-i nimic
Românii de mâine o vor lua ’napoi
Pe-acel român adevărat , autentic
N-o să-l poţi tu să-l jupoi

Ne-ai blocat într-o bulă atemporală
Ne-ai stors , ne storci , dar n-o vei mai face
Aşteaptă numai ! acel român când se scoală

Acel român ce-acu’ e în găoace
O să vină şi-o să te înşface !
Şi-o să-ţi zgâlţâie poziţia artificială
Pe care-o ai .. deşi nu ai şcoală !
Aşteaptă numai ! v-a veni , fără îndoială ! ! !
2.   Milioane de euro trimis de
(21 apr 2011, 11:13:56
pai bai nene unde sunt milioanele de euro cu care ne tot ameninta domn presedinte si pentru care ne invidiaza o tara intreaga. Nu mai poti deschide un ziar local ca mare pe prima pagina se titreaza ca Presedintele Flutur semneaza contracte de milioane si milioane si catralioane de euro.
2.1  RE: Milioane de euro trimis de
(21 apr 2011, 12:51:32
Comisioanele se iau la semnarea contractelor si nu la finalizarea lucrarilor. De aceea vedem ca fiecare care vine la noi in judet semneaza cate ceva. Lucrarea in sine nu mai conteaza, nu conteaza nici daca se mai face vreodata.
3.   Comentariu trimis de
(21 apr 2011, 11:20:22
apai daca asta e rau ar trebui sa vedeti ce asfalt frumos este intre comunele brodina si ulma dj 209g, acesta fiind calea de acces catre punctul de trecere a frontierei in ucraina Ulma. Este un start de asfalt asa interesant ca lipseste
4.   Comentariu trimis de
(21 apr 2011, 12:21:28
Dar de drumul judetean 208 C Falticeni-Liteni ce se mai aude ? Nimic nu se aude, pentru ca desi sunt ferm convins ca dl Flutur citeste ce se scrie pe aici NU SE VREA a se rezolva problemele cu drumurile ce tin de zona Falticeni.E de jale domnilor sa strabati com.Vulturesti, drumul are gauri de 1 metru in diametru si de vreo 10-15cm adancime e plin de gropi.Atat conteaza investitii cat de multe in zona Gura Humorului ,in rest "potopul sa se aleaga de voi" pe acest principiu se merge.E de toata jalea cu tara asta.
5.   PRIMARI PORTOCALII trimis de
(21 apr 2011, 16:23:08
Nu mai plingeti Anita e primar PORTOCALIU de ce nu il baga Flutur in seama.
6.   Nu va mirati trimis de
(21 apr 2011, 18:37:30
Drumurile noastre toate cele judetene ma refer nu mai sunt in patrimoniul judetului Suceava.Au fost concesionate pentru o perioada nedefinita judetului Botosani si in special firmei domnului Contac ca rasplata ca trecut de la PSD la PDL cu tot cu organizatie si a avut un mare rol in alegerea Domnului Presedinte.Toate drumurile care apartin de fostul judet Baia cu capitala la Falticeni (ma refer la cele judetene)nu se vor repara niciodata deoarece avem nefericirea ca aceste drumurile sa treaca prin colegii electorale PSD.Poate sa fie domnul Anita de la mama PDL ca tot nu se repara.Se va repara cind or vrea muschii lui domnul Contac.Nu este de mirare ca domnul primar Anita sa o vireze rapid catree PNL ca foarte multi primari care s-au saturat de asteptari.Este an preelectoral si gloata intreaba "Ce ati facut pentru noi domn primar ?"Nu sunt Casandra dar asa o sa fie.Mai treist ca Directi judeteana de drumuri si poduri Suceava infiintata in timpul glorioasei domnii a Majestatii Sale Carol I a intrat fortat in faliment,oamenii si toata baza logistica se uita in zare dupa judetul Botosani,oamenii som ind iar utilajele ruginind.
7.   Garantie drumuri trimis de
(21 apr 2011, 21:56:26
Drumul DN 29 A a fost refacut acum 1 an si jumatate si e deja varza(adica plin de gropi). Lucrarea de asfaltare o fi avut vreo perioada de garantie? Calitatea lucrarii lasa de dorit ! Are cineva vreun interes sa-i traga la raspundere pe cei care l-au reasfaltat?
8.   Hmm... trimis de
(21 apr 2011, 23:33:54
cum ar fi, ca la vot sa mearga 100% din populatia care are voie la vot(bine e absurd), dar zic asa... si in loc sa voteze corect stampileaza pe langa fiecare candidat, astfel incat votul sa fie nullaughing .... sau sa nu mearga nimeni la votlaughing dar nimeni....auzeam de mitele date la alegatori si sa faca poze cu telefonu sa dovedeasca, pai aia au fost prosti rau, puteau face poza apoi cu stampila puteau sa mai voteze 2 candidati si gatahappy facea un ban si nu strica treaba la voturihappy
9.   Nu recomand !!! trimis de
( 3 iun 2011, 19:28:05
dragilor nu recomand sa aveti treaba cu masina personala pe DJ 291A(Siret-Gramesti) aveti sansa sa ramaneti doar cu volanu' poate si fara el. Cratere pan la genunchi cand ploua poti face baie zica ca esti in piscina la mare !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei