Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Susţinere

Udrea spune că proiectele drumurilor care vor fi modernizate prin PNDI sunt corecte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat sâmbătă, la Gura Humorului, că proiectele pentru drumurile din judeţul Suceava care ar urma să fie modernizate prin Programul Naţional de Dezvolatare a Infrastructurii sunt corecte.

Udrea a precizat că acuzaţiile aduse de reprezentanţii partidelor din opoziţie nu au susţinere, în condiţiile în care indicatorii tehnico-economici pentru investiţiile în modernizarea drumurilor judeţene din Suceava nu depăşesc standardele de cost aprobate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Reamintim că prin PNDI, în judeţul Suceava ar urma să se modernizeze drumurile Frasin - Ostra, Panaci - Glodu, Panaci - Bilbor, Grădiniţa - Coşna, Suceava – Udeşti – Liteni - Dolhasca, Câmpulung Moldovenesc - Stulpicani şi Mitocu Dragomirnei - Mănăstirea Dragomirna.

„Judeţul Suceava, alături de Botoşani, face parte din primul pachet de lucrări care deja a fost scos la licitaţie. Lucrul acesta se datorează faptului că autorităţile locale au lucrat cel mai repede, cel mai bine, au reuşit să-şi finalizeze la timp studiile de fezabilitate şi au adaptat preţurile la standardele de cost ale ministerului. Şi aici în judeţul Suceava avem un drum, în acest pachet de drumuri, despre care opoziţia a spus că nu ar fi în standardele de cost. Dar aici avem de a face cu un drum extrem de complex. Aici nu este vorba despre o reabilitare, ci despre o lucrare complexă, cu nenumărate lucrări de artă. Asta înseamnă că standardele de cost în acest caz se referă doar la partea de carosabil, diferenţa fiind lucrări de artă care sunt costisitoare”, a spus ministrul Dezvoltării.

 

Prin PNDI, judeţul Suceava va primi 100 de milioane de euro

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai declarat că prin PNDI, judeţul Suceava ar urma să primească circa 100 de milioane de euro.

Elena Udrea a precizat că în cadrul PNDI vor exista patru subprograme, unul pentru modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale, două pentru reţele de apă şi canalizare şi unul pentru modernizarea localităţilor rurale din România.

„În Suceava programul acesta va mai aduce bani şi pentru reţele de apă, canalizare, staţii de epurare şi pentru partea de infrastructură socială. În total vor fi aproximativ 100 de milioane de euro care vor veni în judeţul Suceava prin PNDI”, a spus Elena Udrea.

 

Flutur: PNDI nu trebuie să fie un subiect de dispută politică

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii nu ar trebui să devină un subiect de dispută politică între opoziţie şi administraţia PD-L. Flutur a explicat, la rândul său, că preţurile pentru modernizarea drumurilor judeţene prin PNDI se încadrează în standardele de cost ale Ministerului Dezvoltării Regionale.

„Am văzut în judeţul Suceava un subiect de dispută politică. Şi fac un apel la opoziţie. Una este dezbaterea politică şi alta este dezvoltarea comunităţilor. Pentru că am văzut că liderii USL au atacat în ultima perioadă cu indicatorii tehnico economici ai unor drumuri. Drumul atacat de Victor Ponta, Panaci – Bilbor, este un drum nou, prin stâncă, în munte, care acum se construieşte. Un drum pentru care standardele de cost nu depăşesc 87%. Deci nu atingem valoarea din standardul de cost. Iar la celălalt drum, Stulpicani - Câmpulung Moldovenesc, ajungem la 53% din standardul de cost. Deci nu numai că am respectat standardele de cost. Suntem şi extrem de transparenţi şi să nu uităm că în licitaţii există şi competiţie, şi de celelalte ori preţurile de adjudecare au fost mai mici”, a spus Flutur.

 

Boc: Nu a existat vreun sprijin politic

În ceea ce-l priveşte pe premierul Emil Boc, acesta a declarat, la Suceava, că în aprobarea proiectelor care vor fi modernizate prin PNDI nu a existat un sprijin politic. El a arătat că autorităţile judeţene din Suceava au fost primele la nivel naţional care au trimis proiectele de modernizare la Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Nu a fost nici un fel de avantaj politic. Suceava, precum şi Botoşani, sunt primele judeţe din ţară care au reuşit să pună cap la cap studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico economici şi să-i transmită la minister”, a arătat primul-ministru al României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea spune că proiectele drumurilor care vor fi modernizate prin PNDI sunt corecte.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea spune că proiectele drumurilor care vor fi modernizate prin PNDI sunt corecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vot nul trimis de
(18 apr 2011, 12:13:10
Minciuna are picioare scurte Dl flutur,se apropie anul de gratie 2012 cand vei avea nevoie de noi .
1.1  RE: Vot nul trimis de
(18 apr 2011, 12:35:02
Bai marinar de apa dulce, daca se fac drumuri nu e bine, daca nu se fac - e rau.....mare e gradina si multi carcotasi sunt in ealaughing
1.2  RE: Vot nul trimis de
(18 apr 2011, 13:02:47
ai văzut vapoare pe şosele? normal că marinaru ar vrea o faleză şi-un bidon de rom!
1.3  RE: Vot nul trimis de
(18 apr 2011, 13:04:37
si un trabuc nu vrea? Ca i-l dau pe-al meulaughing
2.   Comentariu trimis de
(19 apr 2011, 11:03:15
Lasa Dornardo. Pastreaza-l pentru Dontu trabucul ala mic si pricajit, uscat si batut de vant al tau. Am inteles ca el fumeaza tigari din astea ultra slim si trabucul tau ii va veni de minune. Numai ca sa stii ca e reciproca treaba si o sa iti dea si el trabucul spre fumat. Sunteti cumva impreuna la Brasov la Mr. GAY Europa?laughing) ca mi se pare ca tare bine v-ati potrivi acelui context amandoi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei