Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fonduri

Udrea a semnat la Gura Humorului proiecte de 112 miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat sâmbătă, la Gura Humorului, două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional în valoare totală de 112 miliarde de lei vechi. Investiţiile sunt incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al oraşului Gura Humorului şi vizează reabilitarea unui număr de 17 străzi şi montarea de camere video în locurile aglomerate pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii.

Evenimentul s-a desfăşurat la hotelul „Best Western”, alături de Elena Udrea fiind prezenţi premierul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, directorul Agenţiei de Nord Est, Constantin Apostol, şi primarul oraşului, Marius Ursaciuc.

 

Udrea: „Interesul de a cheltui fonduri europene este foarte mare în judeţul Suceava”

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a ţinut să evidenţieze preocuparea autorităţilor locale sucevene pentru promovarea de proiecte cu finanţare europeană şi să le dea asigurări că vor beneficia de sprijinul său şi în viitor.

„Suntem obişnuiţi cu astfel de evenimente aici la Suceava. Personal am semnat contracte cu finanţare europeană, au fost şi alte contracte semnate la Bucureşti. Asta înseamnă că autorităţile publice locale reuşesc să realizeze proiecte atât de bune încât primesc fonduri europene. Iar pe de altă parte înseamnă că şi că interesul de a cheltui fonduri europene este foarte mare în judeţul Suceava. La fel cum este şi interesul Guvernului pentru a accesa aceste fonduri, cu atât mai mult cu cât bugetul alocat investiţiilor sigur că nu este niciodată pe măsura nevoilor pe care le avem în România şi dacă mai investim în ritmul ăsta în România şi zece ani de acum încolo. De aceea fondurile europene sunt extrem de importante”, a declarat Udrea.

Ea a ţinut să precizeze că anul trecut, pe POR, Ministerul Dezvoltării Regionale şi-a atins obiectivul, şi anume acela de a contracta trei miliarde de euro din cele 4,3 miliarde disponibile. Pentru 2011, a spus Udrea, intenţia este aceea de contracta întreaga sumă şi de a cheltui efectiv banii.

„Va trebui să stăm foarte aproape de autorităţi pentru a le sprijini şi a le impulsiona în derularea procedurilor şi în implementarea efectivă a proiectelor. Pentru că de măsurat ne măsurăm în câţi bani europeni reuşim să aducem în economia românească. Vor fi situaţii fericite precum cea de la Suceava, unde sunt multe proiecte, unde se lucrează bine. Dar probabil că vor fi şi situaţii în care va trebui să intervenim pentru ca banii europeni să nu se piardă. Situaţii în care derularea proiectelor nu merge la fel de bine aşa cum se întâmplă în judeţul Suceava”, a spus Udrea.

 

Boc: „Cer şi altor preşedinţi de Consilii Judeţene să urmeze exemplul lui Gheorghe Flutur”

Premierul Emil Boc a remarcat, la rândul său, interesul autorităţilor sucevene pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene, precizând că toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din ţară ar trebui să-i urmeze exemplul lui Gheorghe Flutur.

„Aici la Suceava pot să observ că domnul Flutur se îndreaptă direct şi sigur spre miliardul de euro atras din fonduri europene în judeţ. Inclusiv cu performanţa unor primari, cum este şi cel de aici, din Gura Humorului. Asta înseamnă să avem autorităţi responsabile, să avem un preşedinte de Consiliu Judeţean care a ştiut să facă din absorbţia fondurilor europene un lucru extrem de benefic pentru comunitatea pe care o reprezintă. Pentru asta nu am decât să-i felicit şi să cer şi altor preşedinţi de CJ să urmeze acest exemplu”, a spus Boc.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a ţinut să mulţumească în numele celor 16.000 de locuitori tuturor celor care au făcut ca aceste proiecte să fie aprobate şi puse în practică.

„În numele a 16.000 de humoreni vă mulţumesc tuturor. Încă foarte multe proiecte aşteaptă să le demarăm. Gura Humorului are nevoie de bani şi de noi depinde posibilitatea de a-i accesa. La Humor vă puteţi baza tot timpul pe un parteneriat corect, care să facă totul în spiritul dezvoltării acestei comunităţi”, a încheiat Ursaciuc.

 

Flutur: „Drumul spre Ucraina pe la Izvoarele Sucevei este un proiect strategic care va asigura legătura cu Transcarpatia”

Gheorghe Flutur a arătat că în judeţul Suceava sunt foarte multe proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional, unele finalizate, precum modernizarea a şapte drumuri judeţene, altele în execuţie, cum ar fi cele de la spitalele din Suceava, Rădăuţi şi Siret sau de la mănăstirile Moldoviţa, Suceviţa şi Dragomirna, iar altele care stau să înceapă, precum reabilitarea Cetăţii de Scaun.

„Ca noutate este programul transfrontalier cu Ucraina, unde avem drumul care ne scoate în Ucraina pe la Izvoarele Sucevei. Legătura cu Transcarpatia. Este unul dintre proiectele strategice aprobate acum pe Programul Operaţional Comun care ne ajută să ieşim în Transcarpatia”, a spus Flutur.

El a ţinut să sublinieze că la Gura Humorului a mai fost aprobat un proiect, şi anume „Accese şi parcări în zona catedralei ortodoxe şi pe str. Marly”, în valoare de 143 de miliarde de lei vechi, finanţat tot prin POR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea a semnat la Gura Humorului proiecte de 112 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 3626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Udrea a semnat la Gura Humorului proiecte de 112 miliarde de lei vechi3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 apr 2011, 11:07:46
Pe acordurile disperării , o manea falsă
Ne repetă ca un magrofon stricat
Că Revoluţia ne-a fost furată , însă
A trecut muult de-atunci , şi-am uitat

De 6 ani încoace , fără consecinţe
Nu se’ntâmplă decât .. behăieturi
Medicina se face ca-n MASH ( în ambulanţe )
Ai vrea să-ndrepţi ceva .. pe cine să scuturi ?

Vinovat e Iliescu , Ştefan cel Mare , Burebista
Acuzatori sunt .. ? ! dar stai ! sunt cei ce ne conduc !
Prin propagandă mediatică ne spintecă ţeasta
Şi de ’jde ani încoace cu/prin promisiuni ne seduc
1.1  RE: * trimis de
(18 apr 2011, 21:16:40
ABCDAR se aproprie de salur de merit la USL.... o sa ii fie inmanat de insusi pONTA, copiulul imatur al politicii romanesti...

Uniunea
Securistilor
Lasi
2.   Abcd.... trimis de
(18 apr 2011, 11:24:52
Nu stiu mai abc.. care este magrofonul stricat, dar de.. .. "e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune",( sau a face).
3.   Cu creionul pe-o hârtie... trimis de
(18 apr 2011, 11:53:37
ABECEDARE, de ce vrei să-ți pierzi unul dintre puținii prieteni pe care-i mai ai?
Cândva voiam să mă turez la tine cu chestii ieftine despre versificație, rimă, ritm dar am renunțaț și bine am făcut întrucât ceea ce postezi tu trebuie citit în diagonală. Contează mesajul și nu forma, chiar dacă eu nu sunt de acord cu mesajul; e opțiunea ta și înțeleg să ți-o respect din disciplina dialogului.
Te sau vă supără că vă aduc aminte cine sunteți? Păi spune curat ca să o țin așa până pică apa din tavan.
4.   ... o băpuță-am desenat trimis de
(18 apr 2011, 12:37:02
Eu pot s-o țin așa până ies pânzele din vâltoare întrucât cel mai nesuferit hit pe care l-am auzit vreodată e acela cu „ Words don’t come easy”. Dar stau și mă gândesc dacă efortul de a descreți măcar o frunte de omuleț amărât merită recompensa înjurăturilor primite. Nu mai bine merg eu pe site-uri serioase, docte și „suculente”? Mi-au șoptit câteva perechi de biți heterosexuali că e rostul de aflat dacă se organizează meci de wrestling între Crin și Kariciu. Dacă sponsorizează țapul gala și e spălătură de rufe în agora atunci hai și noi la craiul dragă că e gratis și tot ce e gratis e bine primit. Ar mai fi de urmărit fumigenele din pdl (-E tata meu! -Ba nu e tata tău că e tata meu!- Ba-i al meu! -Ba nu, e-al meu! -Ești prost! -Ba tu ești prost! -Poc! -Boc! -Trosc! -Taaataaaaa, vasîli m-o bătut! -Ba emil o dat primul! -Astâmparațî-vă uăi că vă iau jucăriile și le dau la copiii vecinului!)
Și ca să închid cercul (țarcul) parlamentar ar mai fi un pont pe undeva pe la „pupat piața constifouției”. Merită de făcut pariuri pe necunoscutul care s-o nimeri la pregăteală. AdriaNa a făcut mandat de 5 ani și s-a nimerit „așa de bine” că omulețul își începe ziua cu rugăciunea „fi-mi-ar ziua a draqului când mi-a trecut prin minte să modific legea!”. Acum, urmând aceeași logică istorică a bicisnicului de român, e tare poanta cu dizolvarea parlamentului. Qui prodest? Am senzația că aici e locul unde o să ne pishăm pe noi de râs!!!
5.   Comentariu trimis de
(18 apr 2011, 13:03:49
In loc sa ne bucuram ca se investete in judetul Suceava unii scriu versuri - asta e Romanul e poet se stie - poet si carcotas le are cu critica negativa -

EU sunt bucuros ca roata se mieca prin judet si sunt bani pentru investitii
6.   Locuri de munca trimis de
(18 apr 2011, 14:23:03
udrea bla, bla bla....
primarul Urrasiuc multumeste in numele humorenilor... bla, bla, bla..
Pentru ce sa multumeasca humorenii? ce locuri sau cate locuri de munca vor aparea in Gura Humorului?
Ca a mai semnat si taiat panglici Udrea la un proiect de milioane de euro si in loc sa fie angajati 90 de oameni, cum prevedea proiectul si se lauda primarele in campania electorala, au fost angatai 10 oameni de care se trage si iarna si vara, ca sa iasa primarele bine in poza . Avem bazine, avem partie, avem doua manastiri la 5 km de oras, dar iti rupi masina pe drumurile astea.
Dar, na , ne pregatim de urmatoarele alegeri...
7.   Pt cei care se leaga de ABCDAR ..mare poet trimis de
(18 apr 2011, 15:53:58
fratilor...de ce nu intelegi ca micutul comunist ABCDAR e platit pentru toate poeziile astea de tot rasul...nu sta nimeni sa scrie toata ziua niste dobitocii in ritm de vers...hai sa fim seriosi si sa il lasam sa isi faca treaba...eu oricum ii trimit lu` tataie Iliescu o scrisoare poate acum de sarbatori ii da un pic de concediuhappy
7.1  RE: Pt cei care se leaga de ABCDAR ..mare poet trimis de
(18 apr 2011, 16:20:42
citesc comentariile voastre , domnilor (hai să vă spun aşa , de data asta) şi nu mă pot abţine să nu mă gândesc că poate Darwin avea dreptate.Pedigree-ul portocaliu vă face să vă sculaţi de dimineaţă cu inutilitatea istorică a înţelesului ,,reformei'' pe buze . Să trăiţi bine !
8.   Zi-i moșule te bagi? trimis de
(18 apr 2011, 17:02:21
Ai pus aceeași placă extrasă cu forcepsul din arhiva operativă a Direcției I Secu, să fii sănătos, partizanule! Fă lupinguri și tonouri roșii-galbene-portocalii câte vrei. Nu sunt de acord cu sugestia ta precum că „ a trecut prea mult timp” de 20 de ani și prin urmare revoluția aia și furtișagul ulterior trebuie uitate. Așa ți-a dat dispoziție taica Ilici să combați? „ Uitați, uitați, totul e de domeniul trecutului!” CE SĂ UIT MĂI VITĂ COMUNISTĂ? SĂ-MI UIT COLEGII ÎMPUȘCAȚI DE LICHELELE LU UNCHEȘ-TU ILIESCU?
Tu, băi vândutule la târgul de sclavi îmi dai mie lecții de moralitate? Tu măi canibal sadic și coprofag pestilențial mă înveți ce înseamnă BINELE și RĂUL vorbindu-mi despre VALORI? Tu măi NEVERTEBRATULE, vierme în putrefacție ce toată viața te-ai scăldat în mucusul fetid cu care ai trasat urme inutile pe scoarța terestră îmi povestești mie DESPRE COLOANĂ VERTEBRALĂ?
Târî-mi-aș prin dragare po_wla pe coliva înaintașilor tăi cu ulterioară introbăgare lubrică în gourița ta celenterată mustind de grăsimea îndestulării nerușinate și nemeritate! (asta tot așa ca o „aroganță” gratuită care să-ți strice bunătate de semnificație spirituală a privațiunii voluntare – nu mai e post neică dacă te-ai înfruptat din cărniță, muuu_ltă cărniță neprelucrată termic!) Am zis!
Zi și tu te bagi la o miuță?
8.1  RE: Zi-i moșule te bagi? trimis de
(18 apr 2011, 17:52:12
băsescienii au în comun asta : folosesc doar lăturile din limba română . probabil că te strâng chiloţii şi nu-ţi circulă bine sângele de vreme ce înjuri cu atâta poftă , dar ... ăsta e liantul care vă uneşte ... keep walking (nu te dezminţi ) !!! şi când mă gândesc că-i prima zi din Săptămâna Mare... of ! (ai încercat să fii un fel de Tolstoi cu pinteni , aşea... ţi-a ieşit ,dar... iartă-mă că nu te felicit pentru asta,boule)
9.   Băi Glory Hole! Băi felație marxistă! trimis de
(18 apr 2011, 18:14:34
Nu cumva tu ești loaza aia bugetară venită la mine, în bătătura natală, doar cu o boccea și la care i-o dat Partidu’ slujbă – sinecură, caftane, bonuri de oază, mașină, drujbă, slujbă la nevastă, țâțe la nevastă și ’coperiș peste tărtăcuța la amândoi?
Atunci changing the „kalimera!”
Las deoparte genitorii tăi care și-au ispășit păcatul de a fi fost în comă alcoolică atunci când te-au lansat pe tine din țeava tunului în universal gonoreeic uterin.
Băi kretin fățarnic uns pe barbă cu untură, ce-mi spui tu mie deDumnezeul tatălui tău - Petru și Dumnezeul tatălui tatălui tău. Sidorovici. De-atâția mitropoliți cu epoleți, cu largul concurs al unui tâlhar pământean deghizat în straie de popă, am ajuns din orodox tolerant – ateu habotnic. Îmi pasă prea puțin de cum ați vrea voi emanații să se poarte lumea cu voi! Ești prost îți strig „ho! Bowle că dai în gropi”; te-ai împănat cu titluri și diplome obținute la apelul bocancilor - șterge-te cu ele la kour. Îmi spui să-i uit pe vadim, păunescu, voiculescu, băsescu, besoiu, musca, bartolomeu, andreicut, pimen si tot pomelnicul lor nerusinat de protozoare – îți spun că bag în Pi_zdele mă-tii de ateu comunist camuflat în umbra crucii. Știi de ce substantivul obscen e la plural? Întreab-o pe mă-ta!

P.S. da' felația cât costă? cât primesti pentru o tură, lătură partizană?
10.   Erată fi-ți-ar dovleacul de vită leninista! trimis de
(18 apr 2011, 18:21:18
universul, de D..., ortodox, că te bag (asta cu repetiție!)
11.   112 miliarde ???? trimis de
(18 apr 2011, 18:41:29
luaţi camere de filmat din aur ???? şi pe cele 17 străzi cu ce le faceţi ? Tot cu un strat de 1 cm ? Este de-ajuns până la campania viitoare .....
12.   ABECEDAAAAARE! trimis de
(18 apr 2011, 19:28:51
Lasă naibii siturile cu pornoșaguri și hai încoa pe forum la un miting cetățenesc. Promit că nu te mai înjur! (cu degetele încrucișate) Pe cuvânt de pionier!
13.   Hmmmm! trimis de
(18 apr 2011, 22:33:06
Cu creiooonuuul....Pe-o hârtiiie/ O păpuuușă-am deseeenat....
14.   Hmmmm! trimis de
(19 apr 2011, 00:06:33
Un câ că cios!
15.   Comentariu trimis de
(19 apr 2011, 11:07:44
Hai Kevin ...nu iti da arama pe fata aici in public. Totusi...putina decenta. Crezi ca prietenii tai daca o sa afle adevarul o sa te mai sune sa te invite la suc pe banii lui Dontu de la comentarii?
16.   112 miliarde pt.cei 12 apostoli trimis de
(19 apr 2011, 11:22:06
cu ce elan investeste udria in gura humorului.si totusi cu putina retinere sa nu se piarda banii,care deja sunt cu destinatii fixe si conturi diferite.prostimia se bucura si hotii isi fac triaba.mare e curva politica dar cind m-ai e si o curva printre ei se topesc baniusor .si vor zbura fluturasi si vor pasi agale ursaciuc cu boc mina in mina ca asa se spala baniiUE
17.   Pt postaci trimis de
(19 apr 2011, 21:32:37
kevin, ABCDAR si alti postaci? Cat ziceati ca va da Dontu per ora? Sau e pt comentariu? Apropo, baiatul cu abecedarul, ai adunat banii de apartament? Sau mai ai de bagat comentarii? Serios, e mai jegoasameseria asta decat sa lipesti afise. Eu v-as lipi pe fata un afis...si asa va place sa stati in buruiene si sa injurati, asa nu v-ar vedea nimeni. Fac eu afisele ori cu poza lui Ponta in raliu, ori cu prezentan lui Crin la lucrarile parlamentului-apropo, cred ca asta merge la serviciu mai rar decat merge Bin laden in America.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei