Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colaborare

Asocierea pentru zona metropolitană Suceava merge mai departe cu sau fără Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Proiectul de realizare a unei asocieri de tip zonă metropolitană, iniţiat de primarul Sucevei, va merge mai departe, indiferent dacă comuna Şcheia va dori sau nu să i se alăture.

Primarul Ion Lungu şi-a exprimat ieri dezamăgirea vizavi de situaţia creată la Şcheia, unde proiectul de hotărâre privind asocierea a fost respins de Consiliul Local, în vreme ce toate celelalte comune invitate să participe au venit cu răspunsul oficial în timp util.

“Toate localităţile invitate să facă parte din asociere, cu excepţia comunei Şcheia, au dat deciziile de Consiliu Local necesare până la termenul limită stabilit de noi. Am avut discuţii cu primarul comunei Şcheia, a spus că va veni cu o nouă hotărâre de Consiliu Local în luna aprilie şi s-a scuzat că nu a participat la şedinţa respectivă, în care asocierea a fost respinsă.

E un lucru paradoxal, pentru că noi funcţionăm deja cu comuna Şcheia într-un sistem gen zonă metropolitană, de la transportul în comun, sistemul de apă şi canalizare, proiecte de dezvoltare economică – exemplu magazinul Lidl.

Poziţiile unor consilieri locali din Şcheia sunt pur politice şi am convingerea că în cele din urmă se va vota asocierea”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a spus că proiectul de realizare a zonei metropolitane merge înainte, indiferent dacă se alătură sau nu comuna Şcheia.

“Comune care au primari de altă culoare politică au dat decis rapid asocierea, în vreme ce Şcheia, unde primarul face parte din aceeaşi familie politică, nu a dat hotărârea. Cred ca raţiunea va învinge până la urmă. Nu merg la ambiţie, dar dacă ar fi să tăiem toate legăturile care ne leagă până acum, cei care vor avea de pierdut sunt cei din comuna Şcheia”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Mai mult, asocierea, care a fost gândită iniţial să cuprindă două oraşe (Suceava şi Salcea) şi şase comune (Şcheia, Adâncata, Ipoteşti, Moara, Pătrăuţi şi Mitocul Dragomirnei) ar putea fi extinsă.

“Mă gândesc chiar să invităm în această asociere şi comuna Bosanci, cu care ne învecinăm în zona staţiei de 110 KV. Am avut o discuţie de principiu cu primarul de acolo şi ar fi interesaţi să intre în asociere. Ne propunem ca până pe data de 30.06.2011 să facem funcţională zona metropolitană, iar până la finele anului să avem pornite o serie de proiecte comune”, a precizat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asocierea pentru zona metropolitană Suceava merge mai departe cu sau fără Şcheia.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Asocierea pentru zona metropolitană Suceava merge mai departe cu sau fără Şcheia3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce zona metropolitana visezi? trimis de
(14 apr 2011, 12:15:39
Asociatia pentru gloata? Uite ce praf ai facut orasul asta!
2.   Ha ha! trimis de
(14 apr 2011, 12:33:20
Zona metropolitana,ce baliverne , mai ramane sa ne spuna ca se va face linie de metrou pana la Patrauti.Duda asta e din categoria a venit primavara ,sa batem campii cu gratie !!!
2.1  RE: Ha ha! trimis de
(14 apr 2011, 13:39:21
ZONA METROPOLITANA SUGITZEAVA.....
SI AR MERGE SI UN PANOU MARE, ASA CA LA HOLLYWOOD ,NU ?
SI ACOLO SA SCRIE : HAZNAUA SUGITZEAVA
3.   De fiecare data ma face sa rad trimis de
(14 apr 2011, 12:44:55
Zona Metropolitana Suceava laughing
3.1  RE: De fiecare data ma face sa rad trimis de
(14 apr 2011, 12:54:32
sa vezi ca peste doi ani vine cu propunerea sa-l faca megapolislaughing)rolling on the floor)
3.2  RE: De fiecare data ma face sa rad trimis de
(14 apr 2011, 15:29:27
... o sa moara de ciuda primarul din Chicago!
4.   Matale vrei sa intri in istorie si nu gasesti usa. trimis de
(14 apr 2011, 12:58:15
Domnule primar, asa s-a inceput in 2003-2004. Treaba cu transformarea unor comune in orase a fost in defavoarea cocalarilor, adica taxe mari, fonduri pentru agicultura ciuciu. Nu stiu unde vrei sa ajungi, ca in afara de niste bani pentru utilitati pe acolo nu prea ai ce face. Nu-ti ajunge orasul asta cum arata si vrei sa extinzi luxul pe care il avem noi si la vecini?
5.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:33:40
Trebuie o zona metropolitana pentru a putea desfasura proiecte. Dar voi sunteti prea batuti in cap sa vedeti asta. Mai greu cu comentariile pe monitorul ca iti trebuie cont si nu pot intra toti pustanii vostri comunisti sa bage la greu aici. Rusine PSDistilor
5.1  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 16:52:01
Tu sigur esti Lungu sau vreun slugoi de-al lui, asa ca mai bine ti-ai schimba nick-ul in Ioan de la Prelipca. Du-te repede sa-ti ocupi un loc la Burdujeni, la nebuni, si ia-ti cu tine toate proiectele cu care ai nenorocit Suceava noastra!!! Sau nu, mai bine bagati-le in fund ! Sucevenii nu mai vor sa auda de tine !! Dar va veni si ziua cind ne vom spune ADIEU!
5.2  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 18:40:45
Sa luati UIE cu galeata portocalie!
6.   * trimis de
(14 apr 2011, 14:40:08
Cu dreptul la o părere deformat prin manipulare
Cu dreptul la o credinţă alterat de .. Biserică
Cu dreptul (lor) de a nu răspunde la nicio’ntrebare
Cu dreptul păşim spre nedreptul .. ce se multiplică

Cu / printr’ o prostie făr’asemănare
Am reales un dobitoc ( pardon .. idiot )
Ce păcat , ce păcat că prostia nu doare
Ne doare ( pe noi ) prostia lui .. pe el îl doare’n cot

7.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:47:11
Draga ABCDAR imi rezerv dreptul de a nu citi aberatiile poetice pe care le-a clocit mintea ta. Si sfat pe viitor, daca o sa ai pui...sa ii ucizi. Plus ca ...nu stiu daca atunci cand ti-a zis Baisanu ca te plateste la vers stia ca esti asa activ..las-o mai moale ca ramane fara bani si o sa trebuiasca sa ceara iar spaga de la studenti sau poate sa mai fraiereasca vreo baba sarmana din Lisaura.
8.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:51:08
Si pentru acei dintre voi care sunt inca la liceu si posteaza comentarii fara sa aibe habar despre ce se vorbeste : este necesara o zona metropolitana ca sa ai acces la niste fonduri europene care tot in investitii in Suceava o sa fie directionat...Deci tot pentru voi se face. Si stiu ca va incearca un sentiment greu acum...v-ati dat seama ca ati scris aberatii si ca aveti de ales...fie sa aveti oras modern fie sa primiti 5 lei pe comentariu pe monitorul....hmmm....banii ii cheltuiti la mall...nu mai bine ganditi in perspectiva? .... Chiar credeti ca ne spalati creierii cu prostiile voastre? Stie lumea cine merita si cine nu...si deocamdata in urmatorii 100 de ani nici Baisanu, nici Dontu si nici Nechifor nu merita sa prinda conducerea ...stim ce puteti face cu ea ...asa ca la revedere.
8.1  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:59:52
investitii in complexul pentru golf de la dragomirna? voi nu va dati seama ce penibile sunt unele proiecte?
8.2  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 17:03:31
Mai Ioan de la Prelipca, oare tu ai terminat liceul ?? De ce nu-ti faci tu acolo Prelipca Metropolitana?? Fa-ti tu acolo si teren de golf, si pirtie de schi si telegondola si parcare subterana si citeva mall-uri si pune-ti si cite oua incondeiate vrei si lasa-ne pe noi sucevenii in pace !!! Du-teeeeeeee du-teeeeeeeee
9.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 15:06:31
DACA SUNT BANI EUROPENI SI TU NU DAI NIMIC IN CALITATE DE CETATEAN...MAI BINE SA II LASAM SA II IA ALTII? ITI DAI SEAMA CE GANDIRE AI?
10.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 15:08:11
Lasa-l ANDREI ca saracul nu stie. Stie de judece...nimic altceva! El e mare destept si restu-s prosti. ASA ii cresc astia de la PSD...sa se creada ca-s buricul pamantului
11.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 15:11:13
astia merita alte proiecte : tragerea la raspundere a lui Dontu pentru Camera de COMERT (cunoscatorii stiu), sau poate dosarul lui Baisanu la DNA pentru coruptie pentru frauda la Prefectura (sau altele).
11.1  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 17:06:07
Da sa vezi de la anul ce-o sa curga cu dosarele voastre portocalii si ce-o sa mai dati cu subsemnatul pe la DNA .....Sucevenii de-abia asteapta ca justitia sa-si faca treaba in ce priveste jaful vostru !
12.   Nu exista bani europeni, sunt bani nostri trimis de
(14 apr 2011, 17:10:40
Mai nitasuceveanu, nu-ti stiu sfecla dar la caracter si limbaj esti ca ala de pe sticla rasTalmaceanu. Mai bine ti-ai vedea de partidul tau, ca lui primarele care este nu-i mai trebuie opozitie. S-a bagat singur in opozitie cu toata lumea si nimeni nu se imbata cu apa chioara. Daca robinetul banilor europeni la deschis el, asta nu inseamna ca trebuie sa sece fantana. Tot banii aia vin si-n 2012, iar daca in afara de o sa facem nu pui si am facut inseamna ca esti cu pluta pe apa Sucevei. Si mai du-te pe afara sa vezi cum lucreaza aia prin orase, si nu-si permit sa depaseasca termenele cu un minut, altfel nu mai pupa contracte. Fiecare firma are in spate un portofoliu de lucrari executate si chiar de exista unele afinitati nu se fac de barabula.
13.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 17:31:18
Cumva sunteti din acei idealisti care vor sa inceapa marea dontianiada la primaria sv? sau poate marea baisaniada?....abia asteapta zmeul vostru municipal de la PNL o lucrare ca saracul nu mai are de benzina pentru GL. Tot voi strigati hotii nesimtitilor?
14.   Epostul mare si nu mai comentez nimic! trimis de
(14 apr 2011, 17:58:29
Mai nitasuceveanu, ca sa vezi ca nu bat campii ca tine iti dau un exemlpu. Sunt de acord cu parcarea in centrul orasului, dar nu subterana. Un loc de parcare ajunge deocamdata in jur de 35000 de euro. La pretul asta iesea de trei parcari si nu unul, iar cei ce au construit blocuri inteleg foarte bine. Deci pe o suprafata la o treime din cea actuala iesea un bloc pe 4 nivele, in spirala, cu geam la exterior, deci vizibilitate foarte buna si unde se puteau desfasura si alte activitati. Sa te vad la cat ajunge iluminatul, intretinerea si scosul apei ca nu s-a inventat hidroizolarea perfecta. Acum imparte la cate luni vrei matale si vezi la cat ajunge chiria pe care nu o poate suporta decat firmele private din zona. Deci banii europeni sunt banii nostri, si atunci de ce sa nu faci cateva proiecte si sa aleaga sucevenii.
15.   ! trimis de
(14 apr 2011, 18:54:20
Din cauza unei "oi cu cabina " cu mintea putina si portocalie care-si spune "IOANSUCEAVA " a devenit foarte greu sa citesti comentariile sucevenilor care nu fac neaparat comentarii politice.Ii recomand sa plece la pascut sau sa-si ia pozitia pe dealuri unde o aseaza pastorul flutur !
16.   Ciudad de Mexico sau Prelipca ? trimis de
(14 apr 2011, 19:15:58
Pai da,Scheia este localitatea care aduna foarte multi bani la bugetul local,de aia vrea "rotofeiul" sa o introduca in asazisa "zona metropolitana'.Taxele si impozitele firmelor si a celor de en-gross ii surad "derbedeului din Arini'.Pai bine mai " ☭  cu urechi",intai sa refaci orasul asta asa cum a fost inainte de 'bombardamentul" mandatelor tale,sa justifici cum s-au cheltuit banii contribuabililor in cei 8 ani si apoi,"megalopolis a la New York".Ce s-a gandit "rotofeiul",iaca ce de banet se aduna,cum o sa-i mai "cheltui eu si clica in interes personal si de grup",apoi in presa si la tv cat mai multe "balarii rostite" si hop,am prostit "pul...ea.Numai ca a omis "rotofeiul" un singur lucru si acela este urmatorul: Dumnezeu o sa-l pedepseasca exact cand nu se asteapta.
17.   Euro-project trimis de
(14 apr 2011, 19:34:14
am inteles ce vor baietii astia rai, vor proiecte pe banin europeni sa ISI POATA ACHITA MILICI APARTAMENTUL DE 54.000 EURO SAU BANII PT BASI-SANU tv(PLUS TV) SA PLATEASCA SALARIILE LA BIETII ANGAJATI CARE TRAIESC DIN IMPRUMUTURI
18.   Meditatie trimis de
(14 apr 2011, 19:37:30
ma gandeam si la bietul de dONTU, L-A PUS PE HARSOVSCHI SA ISI RETRAGA URARILE DE ANUL NOU...ASTA NU ARE NICI PASTE, NICI CRACIUN, E MAI RAU CA TERORISTII SINUCIGASI...NICI BUSH NU I-AR FI SPUS LUI BEN LADEN ASA CEVA. OMUL NU ARE SUFLET, NU ARE INIMA...
19.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 20:09:09
e trist ca nu inteleg copii astia ca li se spala creierul de niste personaje obscure gen Baisanu, Dontu si altii. Doar chestia asta si doare ca se obisnuiesc asa...sa arunce cu gunoi in ce se face bine. Nu neg ca e mizerie...ca sunt santiere in oras si asa mai departe...dar astea toate sunt necesare ca sa evoluam. Nu am ce sa le cer...niste tarani!
19.1  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 20:34:29
Nu stiu exact in ce fel ti-au maltratat familia astia 2 ..Baisanu si Dontu, pe care-i tot invoci, dar pare a fi o trauma care a lasat sechele grave. Nu prea stiu cine-s astia doi de care te tot plangi, dar am vazut ca nu-s de la PDL. Pentru suceveanul interesat de evolutia pe care o invoci, persoanele astea doua pe care le invoci nici nu exista, pt ca n-au nici o putere reala. Tot spui ca-i platesc pe unii sa zica urat despre PDL, bla bla bla..asa si? Ai o paranoia specific portocalie. Se simte din partea ta si a tuturor PDL-istilor o frustrare enervanta cand cineva critica ce face puterea. In loc sa urmareasca un progres al tarii, PDL-istii sunt ocupati sa-i scuipe inapoi pe niste nimeni dpdv politic- PSD si PNL, care nu au nici o putere decat sa dea din gura. Nici macar amaratele alea de motiuni nu le intra. Aveti o gandire spurcata
20.   Ce ciudat trimis de
(14 apr 2011, 20:37:49
Domnule Avram, vezi ca a inceput campania electorala si PDL a arondat postaci pentru fiecare ziar, in toate orasele tarii. Poate mai blocati si voi niste comentarii care contin atacuri la persoana si nu au nici o observatie legata de articol.
21.   Ioan de prelipca trimis de
(14 apr 2011, 21:42:10
asai mai ...cata spalare de creier, daca eu sunt patron vreau ca scheia sa apartina de oras ca sa platesc impozit triplu daca imi deschid afacere acolo , in loc sa platesc impozit de sat. Ce.i u aberatiile astea de "fonduri europene", a-ti vazut primaria suceava sa faca ceva in comunele astea de la Nea Nicu incoace??? nu e in stare sa renoveze cetatea de scaun ca e o paragina , doar ia bani pe bilete si strange servetele de pe jos ...aaaa da a dus linia de max pana la sf ilie:))) ...daca un primar tine cu cei care l-au votat nu-i trebuie zona metropolitana. Nu e decizie politica domnu Lungu, si e cea mai logica decizie posibila. Asa s-au intepat fraierii de la comuna in 2004 si acuma platesc impozit de oras si beau tot apa din fantana si tot cu cizme merg pe ulita
22.   Gogosi umpluti trimis de
(15 apr 2011, 08:18:23
DOM. PRIMAR , VEZI CA MINTI POPORUL CU TELEVIZORUL , DE CE ZICI CA TOTI AU FOST DE ACORD IN AFARA DE COM. SCHEIA , PE CAND LA MOARA SE LUPTA DIN GREU SI SE FAC NUMAI MAGARII DIN PARTEA PDL. , CA SA-I CORUPA PE CEILALTI CONSILIERI LOCALI SA VOTEZE POZITIV , PENTRU ACEST PROIECT DE DOI LEI , EU VA ZIC CA PE VOI NU VA INTERESEAZA CELELALTE COMUNE , CI NUMAI PE COM. SCHEIA CA ARE UN BUGET BOGAT PE CARE VOI VRETI SA PUNETI LABA , RUSINE SA VA FIE JIGODIILOR CE NE-ATI DISTRUS TARA , ATI DEVENIT CEI MAI BOGATI POLITICIENI DIN EUROPA PE SPATELE NOSTRU, MANCAILOR DE RAHAT CE SUNTETI...............
23.   Bravo Scheia trimis de
(15 apr 2011, 09:04:04
bravo comunei Scheia, care nu s-a lasat pacalita de acesti megaexcroci!
In afara de taxe mult marite pentru populatie, lasati vrajeala cu proiectele , ca ne-am saturat de jegosul de oras,ne e bine asa , nu ne dorim altceva!
24.   Com scheia trimis de
(15 apr 2011, 11:05:31
Domnule Lungu dumneavoastra aveti nevoie de cati mai multi prosti pentru a accesa fonduri inainte de alegeri pe care sa le directionati pentru a reface  ☭ ul care l-ati produs in mun. suceava . Adica bani luati in numele altora care au sa sufere si au sa plateasca pentru magariile facute de sleahta ta de incapabili.C at in privinta celor declarate ,avem proiecte de colaborare cu scheia si sa nu le oprim , nu uita ca prin scheia iti trec tote drumurile si fa cumva sa nu inebuneasca populatia di sheia si sa iti opreasca ei toate proiectele.In scheia nu a votat primarul au votat niste consilieri care au fost votati de locuitorii com. scheia si care din "patriotism" sau teama au votat ce ar fi votat locuitorii comunei.
25.   Obraznicie trimis de
(15 apr 2011, 11:19:12
Nui suparare dar Dl LUNGU sasi vada de orasul de care a fost ales ,si daca poate pacali celalante comune nare de cat.Noi cei din SCHEIA avem minte sa ne gospodarim singuri .indiferent ce primar ar fi si ce culoare politica ar avea noi ne descurcam pt. ca avem o comuna bogata o zona pitoreasca si frumoasa si nu ne trebuie sa ne comande si sa platim impozite ca la oras.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei