Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apreciere

Academicianul Leon Dănăilă, Doctor Honoris Causa al universităţii sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marţi, 12 aprilie a.c., ora 11.30, în auditoriumul Joseph Shmitdt al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava va avea loc festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Leon Dănăilă.

Leon Dănăilă, născut la Darabani, este medic specialist neurochirurg la Spitalul „Gh.Marinescu” din Bucureşti. În 1997 a fost ales membru corespondent al Academiei Române, iar din 2004 a devenit membru titular al acesteia. Până în prezent a efectuat peste 27.000 intervenţii chirurgicale, dintre care 14.700 cu microscopul operator şi 715 cu laserul.

Este conducător ştiinţific de doctorate din 1990, atât pentru doctoranzi români, cât şi străini. Este deţinătorul a numeroase ordine şi medalii, printre care Medalia Ateneului Român (1990), Medalia Caritas Catholica Vlassnderen – Belgia (1995), Noble Prize acordat de „United Cultural Convention” (2001), titlul de Cavaler acordat de „Academie Europeenne d’Informatisation” (2002) şi Trofeul de Excelenţă la Gala „10 pentru România” (2009).

„Este cel care a adus primul microscop operator în România, are 77 de ani şi continuă să opereze în fiecare zi oameni din întreaga lume, unul dintre fondatorii şcolii de neurologie. Va fi o onoare pentru noi să-i oferim titlul de Doctor Honoris Causa”, a declarat prof.univ.dr.ing. Adrian Graur, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Comisia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa îl are în calitate de preşedintele pe rectorul universităţii sucevene, Adrian Graur, membrii acesteia fiind Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Ştefan Florian, prof.univ.dr. la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iulia Haţieganu” Cluj-Napoca, Ion Poeată, prof.univ.dr. la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi, Aurel Constantin Costea, conf.univ.dr. la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, conf.univ.dr Margareta Grudnicki şi prof.univ.dr. Aurel Burciu, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Academicianul Leon Dănăilă, Doctor Honoris Causa al universităţii sucevene.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Academicianul Leon Dănăilă, Doctor Honoris Causa al universităţii sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei