Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Conform legii

Zi liberă astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru o parte din doctori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Majoritatea doctorilor din unităţile sanitare sucevene nu vor veni astăzi la serviciu, ziua de 7 aprilie, care marchează Ziua Mondială a Sănătăţii, fiind declarată zi nelucrătoare pentru cadrele medicale. Policlinicile şi unele cabinete de medicină de familie vor fi închise, în timp ce în spitale activitatea a fost organizată în aşa fel încât să fie asigurată, totuşi, continuitatea. Doctorii care se vor afla astăzi la datorie urmează să-şi ia liber în altă zi. Activitatea se va desfăşura normal, ca într-o zi obişnuită, doar la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

 

Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului Suceava, închis

La cea mai mare unitate sanitară din judeţ, Spitalul Suceava, comitetul director a decis ca, în secţii, programul medicilor să fie unul lejer, de weekend şi sărbători legale, iar cabinetele din noul ambulatoriu integrat de specialitate (care a fost deschis începând cu 1 aprilie) să fie închis astăzi (pacienţii care au bilete de trimitere pentru un consult vor trebui să se prezinte în altă zi).

Unitatea de Primire a Urgenţelor este singurul sector care face excepţie, pentru medicii de aici ziua de 7 aprilie fiind una obişnuită. Ei vor munci astăzi după programul deja stabilit, urmând ca, prin rotaţie, să-şi ia o zi liberă. Şi personalul mediu din UPU se va afla astăzi pe baricade.

 

Românii, campioni la consumul abuziv de antibiotice

În 2011, tema Zilei Mondiale a Sănătăţii este „Rezistenţa la agenţi antimicrobieni”, iar sloganul„Acţionează astăzi ca să poţi vindeca şi mâine” lansează un apel pentru intensificarea angajamentului global la protejarea eficienţei acestor medicamente esenţiale în tratarea bolilor infecţioase, în special antibiotice.

În Uniunea Europeană, 25.000 de persoane din 400.000 infectate în fiecare an mor din cauza unor infecţii bacteriene grave şi rezistente la antimicrobieni, cele mai multe dobândite în unităţile spitaliceşti (infecţii nozocomiale).   

Studiile arată că românii sunt printre europenii cel mai puţin informaţi cu privire la ineficienţa antibioticelor împotriva virusurilor şi obţin cel mai uşor antibiotice,fără să treacă în prealabil pe la medic, ceea ce generează consum abuziv de antibiotice şi, în ultimă instanţă, rezistenţa la antimicrobiene în comunităţi. 

 

Principalele cauze ale creşterii rezistenţei la medicamente

În România, printre principalele cauze pentru creşterea rezistenţei la antimicrobiene sunt prescrierea antibioticelor pentru infecţii fără a practica antibiograma, automedicaţia, dar şi introducerea antibioticelor în hrana animalelor.

În judeţul Suceava, în 2010, numărul infecţiilor dobândite în spitale, pe perioada internării, a fost de 249 (0,25 % din pacienţii externaţi), arată o situaţie a Direcţiei de Sănătate Publică. Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, DSP Suceava, în colaborare cu Colegiul Farmaciştilor Suceava, Colegiul Medicilor Suceava, Colegiul Medicilor Dentişti Suceava, OAMMR Suceava şi toate spitalele din judeţ, organizează acţiuni de informare a personalului medical şi a populaţiei asupra utilizării abuzive şi fără prescripţie medicală a antibioticelor, distribuind broşuri pe această temă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zi liberă astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru o parte din doctori.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zi liberă astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru o parte din doctori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei