Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Trotuarele Sucevei vor fi refăcute cu pavele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Străzile care vor fi reabilitate anul acesta, prin turnarea de covoare asfaltice, vor fi refăcute şi pe partea de trotuar, dar cu pavele.

Decizia de a reface trotuarele cu pavele, nu după vechea metodă, prin turnarea de asfalt, ca pe stradă, a fost luată de conducerea municipalităţii sucevene după o analiză a costurilor fiecărei operaţiuni, dar şi a utilităţii acestora.

“În urma discuţiilor avute cu cetăţenii şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari în privinţa reabilitării trotuarelor, precum şi în urma analizelor făcute cu serviciul de specialitate, vom reabilita trotuarele cu pavele.

Costurile ajung la fel ca la asfaltare, dar pavelele sunt mai eficiente. Preţul unui metru pătrat de pavele este 35 de lei, iar cu tot cu montaj, ajunge la 60 de lei. Sumele sunt apropiate de cele de la reabilitarea trotuarelor cu asfalt, dar pavelele sunt mai estetice, mai practice, iar atunci când sunt necesare intervenţii în zonă, pot fi date deoparte şi reaşezate. De aceea, acolo unde facem anul acest lucrări de reabilitare a străzilor, trotuarele vor fi refăcute cu pavele, nu cu asfalt”, a declarat primarul Sucevei,  Ion Lungu.

Campania de asfaltare a străzilor începe de săptămâna aceasta, primele străzi care intră în acest program fiind Alexandru cel Bun şi Victoriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuarele Sucevei vor fi refăcute cu pavele.
 Vizualizări articol: 3498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Trotuarele Sucevei vor fi refăcute cu pavele3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   # trimis de
( 7 apr 2011, 11:06:38
Atmosfera devine irespirabilă pe zi ce trece
Tăvălugul a trecut de uşă,e’n casă
M-a inundat , vrea sa ma înnece
În mâzga ei libidinoasă

Urechile tale sunt violate
Premeditat , constant şi populist
Mai mult sau mai puţin a lor agesivitate
Te v-a strânge mai tare ca regimul ceauşist
2.   Comentariu trimis de
( 7 apr 2011, 11:33:40
D-le primar, sa stiti ca si la gara Burdujeni exista trotuare care ar trebui refacute. Treceti si pe aici sa vedeti cum arata. Ca in fiecare an asteptam sa se ia decizia de a se reface trotuarele. Speranta inca mai exista...
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 7 apr 2011, 12:10:56
Ai sa mori cu "speranta".
3.   Plocon trimis de
( 7 apr 2011, 11:42:36
Pe langa faptul ca aceste pavele vor face multi bani in buzunarele abonatilor portocalii, multe doamne isi vor rupe tocurile si poate si alte parti ale corpului in pavelele lui lungu. Poate ca nu stiti ca exista asigurari pentru astfel de accidente si s-ar putea ca banii din plocone sa fie luati de societatile de asigurari.
4.   3 dorinte trimis de
( 7 apr 2011, 12:17:57
Domnule primar, si pe strada Victoriei in Obcini, da? Ca e groaznic...
Aa...am mai vrea pana in 2020 si o parcare...ca, bineinteles, e groaznic si cu locurile de parcare...:))big grin
Poate eventual si ceva locuri de joaca pentru copii...
Aaa...am mai vrea si un parc mai misto...ca vorbim totusi de cartierul Obcini...cartierul high-life-ului suceveanwinkingrolling on the floor
4.1  RE: 3 dorinte trimis de
( 7 apr 2011, 12:37:08
Mi se pare ca tov. primar nu prea seamana cu..."pestisorul de aur" ,chiar daca se "zbate " din rasputeri pentru "prosperitatea " lui .... adica a orasu-lui !!
5.   Comentariu trimis de
( 7 apr 2011, 13:49:43
dl.primar, in Burdujeni cand amenajati spatiul de joaca pt. copii de langa biserica Sf. Andrei unde e o groapa fara nisip, doara praf si beton unde copii se pot lovi, poate mutati buncarile de gunoi de acolo este un miros groaznic, neigienic pt. orice copil, o imagine urata. poate plantati si niste copacii si gazon ca floricele emana mult praf apropo de ce in tot orasul puneti "floricele pe campii" in loc de gazon si cativa arbusti ornamentali ca doar este mai curat (fara praf) si mai ieftin de intretinut.ca in Europa de vest unde nu este asfalt este iarba.
6.   FOARTE FRUMOS! trimis de
( 7 apr 2011, 13:59:08
UN GEST FOARTE FRUMOS DIN PARTEA D-LUI PRIMAR SA-SI AJUTE FRATELE LA NECAZ, E GREU ACUM CU COMENZILE AU CAM SCAZUT SI UN FRATE LA NEVOIE SE CUNOASTE!!!!! PROPUNETI SI LA SALCEA SA SE SCHIMBE PAVELELE!!!!
7.   Comentariu trimis de
( 7 apr 2011, 16:39:12
strazile se "plombeaza" cu pavele, trotuarele se astupa cu pavele, la spital perfuzie cu pavele, "baligele" de giratorii imbogatite cu pavele, peste tot numai pavele...de la aceeasi sursa.
nu mai vreau pavele, vreau gazon, vreau arbori, vreau un asfalt care sa tina mai mult de 2/3 luni, vreau normalitate, vreau sa ma bucur ca sunt un cetatean al unui oras condus de OAMENI.
locuri de joaca in paragina, buncare de gunoi pe spatiul de joaca, constructii fara nici un dumnezeu prin oras, santuri transversale neacoperite, strazi astfaltate si in urmatorul an gaurite ca sa isi traga niste bogati nesimtiti canalizare...il urasc pe Diogene, ca si el cauta cu lumanarea un OM si nu il gasea intr-o cetate, avea dreptate.
pun stampila rotunda pe normalitate, bun simt, omenie si respect.
urasc ranjetul din coltul gurii care spune "te-am facut de fiecare data".
nu mai sunt oameni intr/o lume plina de fiinte umane.
8.   DOAR VORBE... trimis de
( 7 apr 2011, 16:39:30
CAND E VORBA DE TROTUARE ...PRIMARIA SE COMPORTA CA SI O DOAMNA CARE ISI FACE VEACUL PE TROTUAR....O DAMA DE CONSUMATIE...SPUNE CA SE FAC TROTUARE SI CAND SE TERMINA ...OBSERVI CA A RIDICAT FUSTITA SI ALTCEVA NU STIE. SA FACA..TROTUARELE VOR RAMANE PE ICI PE COLO TOT NEREABILITATE BANII S-AU ALOCAT , IN BUZUNARUL CUIVA AU INTRAT SI TREABA NU S-A FACUT- TIPIC ROMANESC !.
9.   EU trimis de
( 7 apr 2011, 17:42:05
Fratilor, d c tot timpul aveti ceva d comentat knd vine vorba sa se faca ceva.....
Va uitati toata ziua pe realitatea si antena 3 unde se vorbeste doar subiectiv, voi chiar nu vedeti k PSD si PNL nu vin cu nicio alternativa....
uitati-va k macar se misca ceva in tara asta, ganditi-va pe vremea psd-ului in 2004-2008 knd nu se facea nimic frate....
9.1  RE: EU trimis de
( 7 apr 2011, 23:18:13
PSD si PNL nu sunt la putere. Ce aberezi tu acolo cu alternativele? Iar realitatea si antena3 sunt niste posturi private. Intre timp, statul e public. Puterea celor de la PDL e publica. Eu nu am incredere in nici o culoare de partid momentan. Dar mai prosti, hoti si incapabili ca PDL-ul de astazi nu au mai fost niciodata in ultimii 20 ani.
10.   Penibil trimis de
( 7 apr 2011, 17:55:22
esti penibil DANONE. tu ai masina ? esti sofer? nu se facea nimic pe timpul altor guvernari:)) da nici nu se rupeau drumurile in halul asta. si da se misca banii nostrii ai contribuabililor in buzunarele simetrica. ASTA DA MISCARE. poate ai auzit si de ultima hotarare de consiliul local: sa se scoata gardurile vii, ca nu sunt parcari. de asta ce zici? se misca bine de tot.:))
11.   Pt senatoru trimis de
( 7 apr 2011, 18:13:13
pe vremea psd-ului aveam drumuri mai ceva ca in germania,nu-i asa? mergeai cu masina si te rugai sa dai de vreo groapa da nimic..
12.   Pavele pe aleile din parc trimis de
( 7 apr 2011, 18:14:13
Domn' primar... pune-n puii mei pavele pe aleile din parcul de la cetate... ca sunt de pe vremea lui Stefan cel Mare. Daca pavezi acolo nu-ti zice nimeni nimic.
13.   Alo trimis de
( 7 apr 2011, 19:43:12
Stiti cumva ca si strada care duce la DGASPC (unde este posta de la NORDIC) tine tot de municipiul Suceava ? Mai mare rusinea sa vezi ce slalom fac pietonii printre taxiuri iar o bucata din drumul public sta ingradita si neutilizata in fata POSTEI.Mai ALESILOR , chiar nu va mai dati jos din masini,sa calcati strazile ca muritorii de rand ?Ori lasati treburile pentru anul viitor cand vin alegerile ?
14.   Pavele trimis de
( 7 apr 2011, 22:30:48
alo tov. lungu cei de la simetrica de pavele cu cauciuc au auzit da tot sunt preferati pdl
15.   Symetrica trimis de
( 7 apr 2011, 23:04:00
Oare de ce tot orasul stie ca pavelele vor fi de la Symetrica, licitatia s-a facut deja, numai dl. primar Lungu nu stie?
15.1  RE: Symetrica trimis de
( 8 apr 2011, 09:06:27
de ce te ca.ci pe tine ca pavelele sunt de la fratele sau si nustiu mai ce...
tu daca ai fi primar, nu ai face la fel, de ce comentati aiurea, termenul de comentariu, nu inseamna neaparat sa`ti spui comentariile tale nesimtite, procedeaza foarte corect Domnul Primar, eu daca as fi primar si un frate de`al meu sau o sora ar avea o firma care ar produce ceva ce ar putea ajuta la infrumusetarea orasului, fii sigur ca as lua de la ei acele produse, in caszul de fata pavele, de ce sa nu`i dau banii fratelui/surorii mele si sa dau la altul strain?
NU MAI COMENTATI AIUREA, bine ca atunci cand mergeti pe trotuarele din centru, George Enescu, sunteti multumiti.
Multe strazi sunt inca praf in urma lucrarilor ISPA, multe trotuare nu se mai cunosc a fi trotuare, insa trebuie sa fim realisti, cate a facut LUNGU in 2 mandate si cate s`au facut inainte cand era Marian Ionescu sau cum il chema pe tiganul ala imputit.
Locuiesc in Burdujeni, zona cinema, si vreau sa spun ca strada Cuza-Voda,( de la Torino spre intersectia cu Manastirea Teodoreni strada este praf si la propriu si la figurat, trotuarele la fel. Parerea mea este ca macar strazile pe care circula autobuzele TPL sa fie reasfaltate si sa fie bune pentru a nu rupe autobuzele respective. Viteza mare, gropi mari, nepasare mare... ca doar vorba aia :" Nu`i al meu, da`l dra.cului." Domnule director de la TPL sau domnule Lungu, mergeti o cursa cu autobuzele TPL pana la cinema sa vedeti cum nenorocesc soferii TPL autobuzele. In fata firmei Florconstruct sunt cratere nu gropi, cred ca ar trebui sa`i fie rusine directorului sau patronului FlorConstruct cu asa o strada in fata garajului. Ieri s`a plombat o gaura langa podul de la Torino si vreau sa spun ca nu se putea o bataie de joc mai mare din partea angajatilor. au turnat o roaba de asfalt intr-o groapa fara sa mature groapa respectiva, nu mai spun sa de`a cu smoala inainte, a apasat asa usor asfaltul fierbinte cu lopata si gata, au plecat fara nici`o jena.
16.   Revin..eu stiu ce spun.. trimis de
( 8 apr 2011, 08:01:44
Eu de obicei nu acuz degeaba ...cand e cava de laudat il laud si pe domnul primar si pe Flutur...DAR la treaba asta cu trotuarele sunt suparata rau...mergeti pe GHEORGHE DOJA ...TROTUARE DIN EPOCA DE PIATRA, CARE DE INAINTE DE REVOLUTIE NU AU BENEFICIAT DE NICI UN PUMN DE CIMENT SAU PAVELE . Nu mai vorbesc de sosea ...s-ar putea turna aici un film gen ...DRUMURI- ROMANIA INTERBELICA-
17.   Civilizatie trimis de
( 8 apr 2011, 09:28:10
In definiv ce conteaza ? Ce ne dorim ? Un oras mai frumos ,mai sigur, mai curat,sau un oras inecat in mizerie ? Ce conteaza ca se pune pavaj sau asfalt pe trotuare , important este ca in sfarsit , se face ceva in orasul nostru . Una peste alta pavelele astea au ceva ani de cand sunt montate si arata foarte bine ( e adevarat ca ar mai trebui spalate din cand in cand) . Din punctul meu de vedere ar trebui pavate si aleile dintre blocuri , nerefacute din timpul lui Tataia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei