Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Afaceri necurate

Cel mai în vârstă contrabandist, cercetat şi pentru că primea ilegal indemnizaţie de handicap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Arestat la sfârşitul săptămânii trecute, cel mai bătrân contrabandist din judeţ ajuns după gratii, Mihai Pînzari (76 de ani), din oraşul Siret, este cercetat şi pentru că ar primi ilegal pensie de handicap.

Surse judiciare ne-au mărturisit că septuagenarul primea de ani de zile câte sute de lei lunar de la stat, făcând parte dintre sutele de suceveni care primesc indemnizaţii pentru un handicap vizual accentuat sau grav.

Practic, susţin oamenii legii, Pînzari figura în acte cu grave probleme de vedere, însă în realitate avea permis de conducere şi a fost prins nu o dată la volan.

Aşa s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute, când, aproape de miezul nopţii de vineri spre sâmbătă (1/2 aprilie),contrabandistul a fost depistat pe strada Cernăuţi, din municipiul Suceava, la volanul unui autoturism Dacia Logan.

Pe bancheta din spate a maşinii, precum şi în portbagajul acesteia, oamenii legii au găsit nu mai puţin de 4.990 de pachete de ţigări.

Mihai Pînzari nu era singur în maşină, ci alături de o ucraineancă, Maria Bodnar, în vârstă de 45 de ani, cei doi fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar sâmbătă seară, arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Judecătoria Suceava.

„Nevăzătorul” Pînzari era tot la volanul unui autoturism în septembrie 2010, când a fost depistat de poliţişti pe DN 2, pe raza comunei Dărmăneşti, în maşina condusă de acesta fiind găsite aproximativ 7.400 de pachete de ţigări cu timbru de Republica Moldova şi Ucraina.

 

Bătut de colegii de „breaslă”

În luna februarie a anului trecut, Mihai Pînzari, care locuieşte la câteva zeci de metri de sediul Poliţiei Siret, a reclamat că a fost jefuit în propria casă. Era în jurul orei 3:30, a povestit septuagenarul, când persoane necunoscute i-au bătut la uşă, i-au dat cu spray iritant-lacrimogen în faţă, l-au bătut şi i-au luat toate economiile din casă, în jur de 24.000 de lei.

Fiind vorba de o infracţiune gravă, la Siret au ajuns şi ofiţeri de la Investigaţii Criminale.

Concluziile anchetatorilor au fost că nu a fost vorba de nici un jaf, ci doar de o altercaţie între Pînzari şi alţi indivizi implicaţi în contrabanda cu ţigări, autorii agresiunii rămânând până în prezent neidentificaţi.

La acea vreme, bătrânul a refuzat consultul oftalmologic, deşi susţinea că a primit mai mult jeturi de spray în ochi, lucru care le-a atras atenţia poliţiştilor.

Când au verificat, au aflat că septuagenarul era pe lista celor care primeau indemnizaţii de handicap vizual.

Cu toate acestea, avea şi permis de conducere şi a fost depistat, la volanul unor maşini burduşite cu ţigări de contrabandă.

 

Peste 200 de suceveni, „orbi” cu permis de conducere

Mihai Pînzari este unul dintre cei peste 200 de suceveni care au fost găsiţi că deţin concomitent certificat de handicap vizual şi permis de conducere auto, în urma unui control încrucişat ordonat în urmă cu câteva luni de prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

Persoanele cu handicap vizual grav primesc 461 de lei indemnizaţie pentru însoţitor, 91 lei pentru abonamentul radio-tv şi energie electrică şi 202 lei indemnizaţia de nevăzător, deci un total de 754 lei.

Cei cu handicap accentuat (gradul II de handicap) primesc o indemnizaţie de 234 de lei, care include şi 60 de lei pentru abonamentul telefonic.

La indemnizaţii, se adaugă tichete de transport gratuit şi facilităţi la plata impozitelor.

Ancheta în aceste cazuri de fals a fost preluată de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai în vârstă contrabandist, cercetat şi pentru că primea ilegal indemnizaţie de handicap.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Cel mai în vârstă contrabandist, cercetat şi pentru că primea ilegal indemnizaţie de handicap5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super! trimis de
( 5 apr 2011, 17:12:34
Luati la intrebari pe CONTRABANDISTII care au eliberat atatea certificate si luati-le din propria lor punga ceea ce au prejudiciat...Si nu doar pensiile ci si contravaloarea scutirilor produse de gradele de handicap.Si cei ce au beneficiat nejustificat,sa dea banii inapoi cu dobanda ca doar asa s-or lecui HOTII.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei