Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului Suceava a devenit funcţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ambulatoriul integrat de specialitate de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, unde pot fi trataţi pacienţii cronici, cei care reprezintă urgenţe uşoare sau au nevoie de o consultaţie, a devenit funcţional. Ambulatoriul este deschis de luni până vineri, între orele 08.00 şi 15.00, iar accesul bolnavilor este permis pe la fosta Urgenţă Chirurgie, situată în partea laterală a spitalului, unde a fost amenajat şi biroul de recepţie.

Ambulatoriul cuprinde 20 de specialităţi diferite, respectiv medicină internă, hematologie, cardiologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, reumatologie, neurologie, nefrologie, balneofizioterapie, gastroenterologie, ortopedie şi traumatologie, urologie, ORL, chirurgie generală, chirurgie şi ortopedie infantilă, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, pediatrie, oftalmologie şi neurochirurgie, iar prin darea lui în folosinţă conducerea spitalului speră să reducă numărul de internări şi să decongestioneze activitatea de la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

 

Peste un milion de euro în amenajări şi dotări

Ambulatoriul reprezintă o investiţie de peste un milion de euro, dintre care aproape jumătate s-au cheltuit pentru amenajarea spaţiului (o suprafaţă mai mare de o mie de metri pătraţi), restul sumei fiind folosită pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi mobilier. Majoritatea banilor provin din fonduri europene şi sunt nerambursabili, dar o contribuţie financiară a avut-o şi Consiliul Judeţean Suceava.

Pe lângă cabinetele medicale, ambulatoriul mai dispune de o sală de intervenţii chirurgicale, una de intervenţii ortopedice, o sală de ghips pentru copii şi una pentru adulţi. Deocamdată, ambulatoriul funcţionează cu echipamentele medicale vechi, cele noi urmând a fi livrate în următoarele săptămâni. Viitoarea dotare va cuprinde, printre altele, 11 tipuri de aparate pentru oftalmologie, 13 tipuri de aparate şi instrumente ORL, 17 tipuri pentru diagnostic, chirurgie, narcoză şi reanimare, aparate de înaltă tehnologie şi instrumente de măsură a presiunii arteriale, instrumentar, utilaje şi instalaţii pentru radiologie, instalaţii şi aparate pentru sterilizare.

Ambulatoriul va funcţiona practic ca o policlinică, iar mai mult de jumătate dintre pacienţii care ajung aici se vor întoarce acasă, după ce vor lua un tratament, o reţetă, li se va aplica o intervenţie de mică chirurgie sau un ghips.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului Suceava a devenit funcţional.
 Vizualizări articol: 1342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului Suceava a devenit funcţional4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciudat trimis de
( 5 apr 2011, 11:09:09
As spune ca acest ambulatoriu e parte a Universitatii.... Are exact aceeasi modalitate vizuala de denumire si foloseste exact culorile USV. Pana si fonturile par aceleasi!
2.   Degeaba trimis de
( 5 apr 2011, 12:04:05
Degeaba modernizeaza ....nu avem doctori si/sau asistenti majoritatea sunt incompetenti , Suceava are cea mai mare rata a mortalitatii din tara ..cu tot cu spagi "atentii" mori in spital ...
3.   Plin de culoare! trimis de
( 5 apr 2011, 12:31:04
Un var alb si un totem frumos colorat la intrare ... restul e la fel!
4.   Aceeasi Marie trimis de
( 5 apr 2011, 13:16:39
Aceeasi Marie cu alta palarie....Degeaba s-a modernizat, s-a zugravit daca nu este personal calificat, bine platit care sa nu astepte 3 lei ca sa te bage in seama.
Bravo ati schimbat fata spitalului poate reusiti sa schimbati si mentalitatea cadrelor sanitare.....Primesc un salariu pentru ceea ce fa zilnic sa nu mai astepte spaga ca si cei care ajung pe acolo tot in criza sunt si tot pentru un salariu de mizerie lucreaza o luna intreaga.
5.   Lăsați vrăjeala trimis de
( 5 apr 2011, 14:48:08
sunt bolnav cronic și lunar merg la spital să iau rețetă.aveam de urcat la etajul 7 pentru asta.de acum e mai simplu, parter și gata.
5.1  RE: Lăsați vrăjeala trimis de
( 5 apr 2011, 15:04:18
Dar de policlinica nu ai auzit ? Sunt vreo 3 in Suceava, parca! Personalul din spital e suprasolicitat cu cetateni ca dumneata! Daca dumneata ai nevoie lunar de spital doar pt o reteta atunci sa avem pardon, ce ne mai miram ca restul asteptam la cozi! Spitalul ar trebui sa fie doar pentru urgente si boli acute si nu pentru cronici!
5.2  RE: Lăsați vrăjeala trimis de
( 5 apr 2011, 17:43:29
Ma rog, eu stiam ca bolnavii cronici isi iau reteta de la medicul de familie, in urma unei consultatii care se face (cu bilet de trimitere) la medicul specialist. De unde din spital iti iei tu reteta??? Zi-mi si mie, poate sar si eu peste plimbarile la MF (pentru trimitere), la specialist (pentru consultatie), iar la MF (pentru reteta) si apoi la farmacie (pentru medicamente).
6.   Comentariu trimis de
( 5 apr 2011, 18:33:09
Au si lagune in specialitatile proaspat afisate pe panoul care zicea un utilizator mai sus ca seamana cu cel de la USV ENDOC_INOLOGIE IN LOC DE ENDOCRINOLOGIE.

Intradevar cand dai spaga:
- ti se vorbeste cum trebuie sa ti se vorbeasca,
- esti mai atent consultat,
- daca e nevoie injectia e facuta mai cu atentie,
- daca te si interneaza si esti atent cu infirmierele si dai banutii poate iti da un asternut decent si nu rupt patat sau carpit,
- si reteta prescrisa concorda cu dignosticul dat.....si multe altele

La urgente daca zice medicul ca trebuie sa te internezi si te pune pacatul sa nu ai cu tine pijama bucuriia infirmierelor atunci e momentul lor sa intervina cu afacerile lor vezi ce taxeaza pacientul desi ar trebuii sa fie gratuita pijamaua.

Toate acestea ar putea sa se faca si fara a se da spaga, refuzul tuturor de a da spaga duce la renuntarea de a mai cere bani.

Voi decideti, dar cum sunteti ca niste oitze cu frica de doctori ca de d-zeu, fratilor nu va cunoasteti drepturile, documentaiva care e dreptul vostru si cand este incalcat ripostati veti vedea ca functioneaza.
6.1  RE: Comentariu trimis de
( 5 apr 2011, 20:13:51
Domnu' VIZITATOR care corectezi pe altii mai intai fii atent cum scrii tu! " au si LAGUNE".... ahaaahahahahahahahahahaaaaaaaa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei