Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Problemă spinoasă

Primăria Suceava, pusă la zid din cauza retrocedărilor de terenuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primăriei Suceava i-ar fi necesare peste 600 de hectare de teren pentru a rezolva toate cererile de retrocedare primite până acum, în multe cazuri fiind deja pusă să plătească despăgubiri, deşi terenurile respective nu îi aparţin şi nici nu are altele pe care să le dea la schimb.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că, din cauza lipsei terenurilor, cu care să îi pună în posesie pe cei care au hotărâri definitive şi irevocabile, s-a ales şi cu acuzaţii de abuz în serviciu.

“O problemă foarte spinoasă cu care ne confruntăm şi nu am reuşit să o rezolv de când sunt primar, deşi eforturi s-au făcut în acest sens, se referă la retrocedarea terenurilor către cei care le-au deţinut înainte de a le fi confiscate de stat. Noi am făcut eforturi la Academia de Ştiinţe Agricole, pentru a transfera o suprafaţă de 360 de hectare de teren de la Staţiunea de Cercetări Agricole la Primăria Suceava, dar cu toate eforturile depuse nu am reuşit acest lucru. Între timp a apărut şi Legea Cercetării, care face şi mai dificilă transferarea terenurilor de la staţiune.

În ultimul timp avem foarte multe hotărâri de instanţă care ne obligă să punem în posesie proprietarii de terenuri, pe raza municipiului Suceava. Avem 43 de hotărâri definitive şi irevocabile, pentru o suprafaţă de 22 de hectare. Eu, ca primar, pot fi acuzat de abuz în serviciu, că nu pun în aplicare aceste hotărâri. Practic, nu avem terenuri ca să putem pune în aplicare hotărârile”, a declarat Lungu.

Forţată de situaţie, municipalitatea suceveană va iniţia noi demersuri pentru transferarea unei suprafeţe de teren, cu care să poată pune în aplicare hotărârile definitive şi irevocabile.

“Nouă ne-ar trebui aproximativ 600 de hectare de teren pentru a-i împroprietări pe toţi cei cărora le-au fost confiscate terenurile. Din păcate, este o chestiune pe care primăria nu are cum o rezolva, pentru că nu avem acest teren.

Oamenii atacă în instanţă deciziile de compensare a valorii terenurilor cu acţiuni la Fondul Proprietatea, dau în judecată primăria, angajează un evaluator independent, îi face o anumită valoare şi obligă primăria să o plătească.

Nu mi se pare corect, pentru că nu primăria este cea care a confiscat acele terenuri, ci statul român. La noi, aceste cazuri sunt gestionate de Ministerul de Finanţe ca reprezentant al statului român, dar oamenii nu au încredere în despăgubirile acordate şi în Fondul Proprietatea.

Suntem la un pas de situaţia în care primăria este considerată bună de plată, deşi nu mi se pare corect, moral, dar nici resurse financiare nu avem pentru aşa ceva”, a adăugat Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene consideră că soluţia e una singură, de a fi transferate la primărie terenuri de la staţiunea agricolă, să poată fi acordate măcar parţial terenurile celor care aşteaptă acest lucru de ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, pusă la zid din cauza retrocedărilor de terenuri.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava, pusă la zid din cauza retrocedărilor de terenuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar ce nu i-ar trebui primariaei? trimis de
(31 mar 2011, 19:50:59
In primul rand primariei Sv. i-ar fi necasar un nou primar! Sa ia pamant de luna sa dea la oameni, poate s-or satura de pamant, ca si asa nu-l lucreaza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei