Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Demersuri

Flutur a solicitat înfiinţarea unui comandament pentru rezolvarea problemei salarizării profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a solicitat prefectului Sorin Popescu înfiinţarea unui comandament judeţean pentru rezolvarea problemelor legate de salarizarea cadrelor didactice sucevene. Din comandament fac parte atât reprezentanţi ai profesorilor, cât şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi ai Trezoreriei.

„Acest comandament trebuie să lucreze până se rezolvă această problemă. Şi eu am o nemulţumire faţă de ceea ce se întâmplă în învăţământ. Din acest motiv am cerut insistent responsabililor din domeniu, atât Inspectoratului Şcolar, cât şi Finanţelor Publice, să se ocupe îndeaproape pentru a gestiona această problemă care nu e simplă deloc. Şi dacă stai o noapte întreagă să lucrezi, nu cred că e normal să te apuce ziua de miercuri cu unele şcoli care sunt încă în grevă pentru că unele instituţii interpretează în diferite feluri ordinele ministeriale”, a declarat Flutur.

El a arătat că în momentul de faţă s-a găsit sursa de finanţare pentru plata salariilor. Şeful administraţiei judeţene a spus că, în perioada imediat următoare, unii profesori îşi vor lua salariile integrale pe luna februarie, iar acolo unde nu se pot acoperi în totalitate sumele restante se va stabili o eşalonare a plăţilor.

„Aici au fost hotărâri judecătoreşti pe fosta Lege 221, iar salariile profesorilor au fost majorate cu 33%, la care s-a mai adăugat încă 15%. În alte judeţe nu s-a întâmplat acest lucru. Sunt hotărâri judecătoreşti şi este clar că ele trebuie să fie respectate. Numai că bugetul, aşa cum a fost repartizat, nu are sursă nici astăzi pentru a suporta salariile majorate. Unii profesori, care au luat salariile în ianuarie şi chiar şi în februarie pe legea veche, au mâncat fondul de salarii din trimestrul unu, iar ceilalţi nu au apucat să mai ia nimic. Aici este problema, pentru că finanţarea este per capita”, a mai spus Flutur. El a adăugat că în momentul de faţă se caută soluţii pentru rezolvarea problemei salarizării profesorilor, iar aceştia ar trebui să înţeleagă acest lucru şi să reînceapă orele. Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că Executivul ar urma să adopte o ordonanţă de urgenţă în vederea asigurării unei salarizări unitare a cadrelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a solicitat înfiinţarea unui comandament pentru rezolvarea problemei salarizării profesorilor.
 Vizualizări articol: 2443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Flutur a solicitat înfiinţarea unui comandament pentru rezolvarea problemei salarizării profesorilor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebari pt Flutur trimis de
(31 mar 2011, 11:16:17
1. Cine a legiferat finantarea per capita de parca ar fi bovine acesti elevi? Eu sau ai tai?
2. Comandament? Sa mai ia Carcalete niste bani? Acest individ e nelipsit din orice  ☭  poate poate o iesi primar.
3. Ai zis de nenumarate ori, inca incepand de saptamana trecuta ca se iau banii. Mincinosule!!!!
1.1  RE: Intrebari pt Flutur trimis de
(31 mar 2011, 18:58:47
Cititi stimati profesori cine s-a mai luptat pentru voi:  ☭  ϑ
2.   Clipa adev. trimis de
(31 mar 2011, 11:26:49
Ai perfecta dreptate ,Carcalete va iesi primar in anul 2024.
3.   Ultima stire! trimis de
(31 mar 2011, 11:31:22
D-l flutur s-a implicat in rezolvarea problemei salariilor din invatamantul sucevean chiar la un nivel mult mai inalt (desi nici acolo nu era treaba lui)!
Astazi, la orele 17,oo, in sedinta de guvern, va fi adoptata o ordonanta de urgenta care uniformizeaza salariile din invatamant pana la sfarsitul anului 2010.
Intentia declarata este de a anula hotararile judecatoresti definitive si irevocabile pe care profesorii suceveni le-au castigat in instanta (stricand astfel "jocurile" guvernului) si de a uniformiza salariile conform ordonantei 41, declarata neconstitutionala.
Asa ca, dragi profesori care pana acum ati luptat pentru drepturile tuturor colegilor care aveau salariile conform legii 221, de saptamana viitoare veti avea noi parteneri la proteste !
Sau poate ca ceilalti vor fi multumiti cu cat le va da guvernu?!!!
Sunt foarte curios....
4.   Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 11:46:41
Sa infiintati si un comandament de GRIPA AVIARA. sau de inundatii.Frumos mai tratati cadrele didactice pe care ia-ti pacalit de atitea ori si ei constant vau VOTAT Asa le trebuie ca cred in minciuni.
5.   COMANDAMENTUL DE DRUMURI PE CAND??? trimis de
(31 mar 2011, 11:50:05
DOMNULE FLUTUR, CAT ARE GARANTIE DRUMUL SUCEAVA - VATRA-DORNEI????????? A DURAT 5 ANI REPARATIA SI DOAR 1 AN CA SA SE FACA PRAF?????? CINE TREBUIE TRAS LA RASPUNDERE PENTRU ASTA? CUM SA ATRAGEM INVESTITORI IN SATUL ACESTA DACA NU AVEM INFRASTRUCTURA??? TOTI INVESTITORII SE OPRESC LA BISTRITA...DIN CE CAUZA???????? SUNTEI SEFUL SUPREM AL JUDETULUI, ATI FOST SI PRIN ALTE TARI...OARE PANA CAND NE MINTIM SINGURI, SI CREDEM CA O SA FIE BINE - ATUNCI CAND NU CREEM NICI O PREMISA??????
6.   Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 11:54:20
E perfect normal ca scolile, universitatile sa primeasca bani pe catie elevi studenti au se practica de mult timp in tarile europene desigur cei care s.au nascut odaca cu PCR-ul nu prea suporta sa stie ca sunt platiti in functie de rezultatele elevilor si nu mai fac ce doresc ei la scoala +

Cat despre implicarea Domnului Flutur e perfect normala deoarece e presedinte de consiliu judetean , nu prea inteleg ce se rezolva daca se face greva tot elevii au de suferit ca materia trebuie recuperata si o sa vina sambata si duminica doar de dragul unora care vor mai multi bani desigur ca e dreptul lor castigat prin instante

pacat ca toata lumea se gandeste numai la bani si nu la viitorul tarii adica la elevi si copii +
6.1  RE: Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 12:16:58
Subscriu si eu la ce ai spus. Sper sa prindem si noi vremurile cand cei din sistemul bugetar vor fi platiti proportional cu realizarile lor.
6.2  RE: Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 13:20:55
1. NATOO, protestele de la Suceava nu au fost pentru mai multi bani. Au fost pentru ca NU S-AU PRIMIT nici macar nenorocitele alea de SALARII taiate. Tu cate luni ai merge la servici fara sa primesti bani? 2. Nu stiu ce atributii are presedintele consiliului judetean in astfel de situatii, dar eu vad ca e vorba de un conflict de munca. In aceasta situatie atributii are reprezentatul guvernului in teritoriu, recte prefectul. Nu presedintele consiliului judetean! Depasirea atributiilor conferite de o pozitie se numeste ABUZ. Parghiile prin care poate presedintele unui CJ sa rezolve o astfel de problema intra in sfera TRAFICULUI DE INFLUENTA. Tu daca surprinzi un viol ce faci? Aplauzi si dai sugestii sau suni la politie (vad ca aplauzi - astaptam sa te "violeze"cineva... dar nu o sa platim cu aceeasi moneda!!!)? 3. Sistemul bugetar are o problema... cat se poate de corect. Dar educatia si sanatatea ar trebui sa fie prioritare si sunt cenusarese. Administratiile publice au bani garla si la un calcul al eficientei cheltuirii lor ne da cu - (minus).
Sa moara capra vecinului!
6.3  RE: Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 14:55:30
Mai HORHEI, tu tot asa erai, chiar daca profesor ti-ar fi fost un laureat al premiului Nobel. Si-atunci...cum poti fi tu etalonul pentru "plata unui profesor". Daca ar fi mai putini de teapa ta, ai vedea tu rezultate...Dar, asta este...aveti si voi dreptul la viata. Pacatul mare e ca va inmultiti ca ciupercile dupa ploaie, iesiti ca paduchii in frunte, si chiar va credeti destepti. Lucrurile se vor aranja atunci cand fiecare isi va vedea de lungul nasului si va sta acolo unde-i este locul. Si aici trebuie sa intervina profesorii, chiar daca rata de promovabilitate va fi de 20-25%.
6.4  RE: Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 15:19:18
Daca ar fi mai multi ca mine mai mult ca sigur ca am fi avut o altfel de Romanie. Cum adica sa-mi vad de lungul nasului si sa stau unde mi-e locul ? Pai voi tocmai asta nu faceti ! Comentariul tau e ambiguu si lipsit de logica, nu merita luat in seama.
7.   Flutur, aviara si greva profesorilor trimis de
(31 mar 2011, 15:35:39
De ce am asociat numele acestui individ cu problemele reale de mai sus. Fiindca in acest fel, se demonstreaza fara echivoc foamea acestui individ lipsit de scru ☭ pentru capital electoral. Un porc!
8.   Yee! trimis de
(31 mar 2011, 17:31:18
Suntem salvati!rolling on the floor
9.   Atentzie trimis de
(31 mar 2011, 18:58:07
am stat io si m-am gandit ,fluturas asta chiar ca se crede intr-o dictatura aproape militara ... bai desteptule nu te informeaza consilierii tai despre cuvintele care le folosesti ?crezi ca daca te bagi ca musca in c.a.cat in toate problemele care se ivesc castigi electorat? ORICINE AR CANDIDA IN 2012 pe ala voi pune stampila la vot. Din dex iti dau explicatia cretinule comandament=" Organ de conducere a unei (mari) unități sau a unei instituții militare. ◊ Comandament suprem = cel mai înalt organ de conducere a armatei sau unui stat sau unui grup de state în timp de război" sunteti toti portocalii astia intr-un razboi .... intr-un razboi in care combatantul este POPORUL ROMAN . si v-ati hotarit sa-l distrugeti ! va asigur ca mai rezistam 1 an si cateva luni si apoi va ia mama dracului pe toti
9.1  RE: Atentzie trimis de
(31 mar 2011, 21:04:24
Stii cine e consilierul lui? Tolomacul de Barba.
10.   Las-o aşa cum a picat trimis de
( 1 apr 2011, 08:14:21
nea Gheorghiţă toată lumea ştie! Când vrei să îngropi ceva faci o comisie! Pi di altîparti pseoudodascăli din SV işi merită soarta. 4 ore la supraveghere şi în rest gura mari. Ci ciomege pi schinare vi sî cuvine latenţilor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei