Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alertă ISU

Localul „La Fierărie”, la un pas de a fi cuprins de un incendiu de la acumulările de gaze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O acumulare de gaz metan a declanşat un incendiu ce a fost la un pas de a cuprinde imobilul în care se află localul „La Fierărie”, precum şi o sală de fitness situată la etajul aceleiaşi construcţii. Focul a izbucnit ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00, imobilul de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava fiind salvat de intervenţia imediată a pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, ajunşi în zonă la aproximativ două minute de la primirea unui apel de urgenţă la numărul 112.   

Flăcările izbucniseră în timp ce o echipă de la E.ON Gaz lucra la demontarea unui tablou de distribuţie a gazului metan, instalaţie ce trebuia mutată deoarece se afla mult prea aproape de scările de acces din lateral în localul amintit.

Proprietarul casei aflate în acelaşi imobil, Florin Crihan, cel care a solicitat echipelor specializate E.ON o intervenţie pentru a muta tabloul de gaz într-o altă locaţie, a trecut „în direct” prin spaima de a-şi vedea casa în flăcări.

„Eram acasă, am chemat echipa de la Gaz Metan să mute contorul în altă parte, mai departe de local. În timp ce lucra echipa de la Gaz Metan s-a întâmplat <minunea> asta. Deodată a bubuit tare, dacă nu veneau pompierii era dezastru. Eu am aruncat cu o vană de apă, dar nu aveam ce face, flacăra era până aproape de tavan, focul pornise de sub cutia de gaz. Am trecut pe lângă o mare cumpănă”, relata Florin Crihan, răsuflând uşurat că nu s-a întâmplat ceva mai rău.

 

Zonă foarte vulnerabilă la incendii

Cercetările preliminare ale pompierilor arată că incendiul a plecat de la acumulările de gaze.

„S-a intervenit cu un echipaj SMURD şi o autospecială de intervenţie de la Detaşamentul Suceava şi s-a reuşit stoparea incendiului prin folosirea unor pulverizatori. Din câte se pare este vorba de o acumulare de gaze apărută în timpul unei intervenţii făcute la tabloul de distribuţie”, a declarat locotenent colonel Ioan Apopei, şeful Serviciului de Protecţie Civilă din cadrul ISU, precizând că intervenţia echipei E.ON s-a făcut cu gaz pe conductă.

Pompierii au subliniat că incendiul a prezentat un pericol ridicat din cel puţin două puncte de vedere. Dacă flăcările s-ar mai fi extins, până la localul aflat în totalitate pe structură din lemn, incendiul devenea extrem de greu de stopat. În plus, în imediata apropiere a instalaţiei de gaz în flăcări se afla şi o centrală de încălzire.

Ancheta ce a fost demarată de pompieri urmează să stabilească dacă focul a izbucnit din culpa muncitorilor de la E. ON ori pe fondul unei defecţiuni la instalaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Localul „La Fierărie”, la un pas de a fi cuprins de un incendiu de la acumulările de gaze.
 Vizualizări articol: 1437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Localul „La Fierărie”, la un pas de a fi cuprins de un incendiu de la acumulările de gaze5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buturuga mica trimis de
(30 mar 2011, 13:51:40
Un angajat (la negru ?) al localului din articol spargea niste lemne pe o buturuga uriasa amplasata fix pe trotuar - adica pe domeniul public (asta se intampla in jurul orelor 17). Nu purta nici un fel de echipament de protectie si dadea cu toporul peste lemnele tinute cu mana. Unele mai si sareau inspre trecatori. E inregula ? ITM ce spune ?
2.   Gaz rusesc trimis de
(30 mar 2011, 13:59:06
Mai e o problema: lucrarea era autorizata ? Focul nu avea cum sa porneasca decat daca se lucra cu instalatia sub presiune, adica fara a opri gazul - lucru care nu este legal. Multe firme procedeaza asa, desfac suruburile de la flansa de la teava de inalta presiune si intre garniturile de causiuc introduc o bucata de tabla. Am asistat cu mult timp in urma la asa o "lucrare" facuta insa de o firma privata. Presiunea fiind foarte mare apar inevitabil scapari in momentul in care de desface flansa. Gazul iese cu presiune si cea mai mica scanteie duce la dezastru. La modul cum este relatat incidentul (flacara a pornit de sub cutie) e clar ca asa a fost. Cel mai simpatic e ala cu detectorul care face si el ce i s-a spus ... respectiv nimic - cauza fiind cu totul in alta parte. Iar chestia cu "am solicitat e-on sa mute cutia" e si mai tare. Cutia a fost amplasata dupa un proiect - mutarea ei se face dupa un alt proiect. Deci verificati si sa ne anuntati cauza !
3.   Apropo trimis de
(30 mar 2011, 14:09:31
la fierărie nu trebuie să fie şi foc? acum că focul e de la gaz şi nu de la cărbuni e altă poveste. scuze pentru cele de mai sus dar nu m-am putut abţine.
3.1  RE: Apropo trimis de
(30 mar 2011, 15:07:20
Se pare ca cele de mai sus s-au evaporat !!!rolling on the floor
4.   Bodega trimis de
(30 mar 2011, 14:52:31
O bodega infecta plina de jeg cu barmani care put a transpiratie.
4.1  RE: Bodega trimis de
(30 mar 2011, 15:05:29
Asa e !!! O spelunca infecta in care ti-e frica sa te asezi la o masa sa bei un suc din sticla. Oare are cineva curajul sa si manance acolo ???
4.2  RE: Bodega trimis de
(30 mar 2011, 18:11:19
...de asta e plin tot timpu
5.   Noah, cata intoleranta monsher... trimis de
(31 mar 2011, 11:04:13
Mie daca nu-mi place undeva, nu merg. Si daca altii aleg sa mearga acolo, e treba lor. Chiar nu va inteleg
6.   Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 11:15:15
totusi nu ma pot abtine. De unde ati iesit fratilor, cu ifosele voastre.... unul e lovit mortal de lemnele care sar inspre trecatori, altul e puir si simplu dezgustat de miros de transpiratie si de jeg... Pe ce lume ati trait pana ati invatat sa apasati niste taste? Eu am fost acolo, am mancat si am baut si mi-am facut prieteni. Voi ori sunteti de la concurenta, ori preferati alte locuri si dimineata, cand plecati acasa sunteti tristi si frustrati descoperind ca tot nu aveti prieteni....
6.1  RE: Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 13:58:23
Daca tu de la birtul din sat ai sarit la aceasta crasma obosita, e numai si numai problema ta !!! Sa-ti spun un secret !!! Asa cum e Suceava cotata ca oras EXISTA SI RESTAURANTE ADEVARATE !!! Dar acolo costa !!! Si se merita !!!
6.2  RE: Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 14:01:15
Sau tu esti unul din chelnerii care miroase tot timpul a transpiratie ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei