Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Plan diabolic

Arestată împreună cu fiul ei, în vârstă de 17 ani, pentru că şi-a omorât soţul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul morţii suspecte a bărbatului din satul Văleni, comuna Mălini, găsit decedat pe data de 7 martie a.c., în propria curte. Ceea ce iniţial se credea a fi un accident rutier, s-a transformat într-un omor calificat, comis chiar de către soţia bărbatului decedat şi fiul acesteia, un minor în vârstă de 17 ani.

Aduşi luni seară în faţa procurorilor criminalişti, cei doi au mărturisit planul diabolic pe care l-au pus la cale pentru a-l omorî pe Mihai Cîrjă (48 de ani).

Ieri după-amiază, mamă şi fiu au ajuns în celulele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, primind mandate de arestare pentru 29, respectiv 19 zile.

 

Prinsă la detectorul de minciuni

Până acum două zile, Ştefănica Cîrjă (37 de ani) a crezut că a comis crima perfectă. Anchetatorii luau în calcul varianta unui accident rutier, lucru care a apărut şi în presa locală, iar femeia se gândea deja că a scăpat. Ofiţerii anchetatori, însă, nu au renunţat la ipoteza unei crime şi au continuat investigaţiile.

La începutul acestei săptămâni, anchetatorii au cerut ca soţia victimei de la Mălini să fie testată cu detectorul de minciuni din dotarea IPJ Suceava. La întrebările relevante, au stabilit specialiştii de la poligraf, Ştefănica Cîrjă a minţit. Luată din nou la întrebări şi dându-şi seama că nu mai are cale de scăpare, femeia, mamă a trei copii, din care doar doi de pe urma căsătoriei cu victima, a recunoscut.

Le-a povestit ofiţerilor de la Investigaţii Criminale şi procurorului criminalist care se ocupă de caz cum s-a săturat de bătăile pe care le primea de la soţul ei şi de comportamentul agresiv al acestuia faţă de copiii ei şi a decis să-l omoare.

Pentru a-şi duce la îndeplinire planul, a avut nevoie de un complice, iar acesta a fost băiatul ei cel mare, din prima căsătorie, Benone Andrei Popa (17 ani).

 

L-au legat de mâini şi de picioare şi l-au rupt în bătaie

Mihai Cîrjă era cunoscut drept un bărbat muncitor, care, însă, devenea violent pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi duminică, 6 martie a.c., cu o zi înainte de a fi găsit fără suflare.

„A fugit cu cuţitul după mine şi după copii”, mărturisea soţia victimei, Ştefănica Cîrjă.

În acea seară, Mihai Cîrjă a ajuns la spitalul din Fălticeni, cu mai multe tăieturi la mână, leziuni pe care şi le-ar fi provocat singur. A făcut scandal şi la spital, motiv pentru care ar fi fost amendat de poliţişti pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Când s-a întors acasă, la Văleni, şi a intrat în locuinţă, a fost atacat de soţie şi de băiatul cel mare al acesteia. L-au legat de mâini şi de picioare cu cablul de la un prelungitor şi au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele. Apoi, explică anchetatorii, au luat un par şi au continuat să-l lovească peste corp. Când şi-au dat seama că bărbatul e în stare de inconştienţă, l-au scos afară şi l-au aruncat în zăpadă, în curtea casei. Mihai Cîrjă a decedat după câteva ore de agonie, au stabilit legiştii.

Abia a doua zi după-amiază, Ştefănica Cîrjă a sunat la 112 şi a anunţat moartea soţului ei. „Pe la 9:30 dimineaţa (n.r. - pe 7 martie a.c.), fata cea mică l-o văzut în curte, dar o crezut că doarme şi o plecat la şcoală. Abia spre după-amiază, o vecină m-o anunţat că nu o mişcat deloc şi am venit până aici, că eu am dormit prin vecini, şi l-am găsit mort”, povestea cu lacrimi în ochi, la o zi după ce a anunţat poliţia, soţia lui Mihai Cîrjă.

 

„Îmi maltrata copiii”

„Cadavrul a fost găsit cu faţa în sus, având mai multe echimoze pe partea dreaptă a capului”, anunţa poliţia la o zi după incident, iar la necropsie legiştii au stabilit că victima a avut parte de o moarte violentă, suferind mai multe fracturi costale şi ruptură de plămân.

Una dintre variantele care a prins tot mai mult contur după necropsie a fost aceea că bărbatul a fost victima unui accident rutier. Mai exact, explicau surse judiciare, ar fi fost călcată cu un faeton. Fie că a reuşit să se târască singur până în curte, fie că a fost aruncat acolo, după accident, ipoteza accidentului a fost una dintre pistele anchetatorilor.

Între timp, Ştefănica Cîrjă şi-a plâns răposatul soţul şi a avut grijă să le arate rudelor, venite la priveghi şi la înmormântare, cât de îndurerată e de pierderea tatălui a doi dintre copiii ei.

Ieri după-amiază, la ieşirea din sala de judecată, Ştefănica Cîrjă, escortată de cagulişti, a răspuns la întrebarea de ce şi-a omorât soţul: „Îmi maltrata copiii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestată împreună cu fiul ei, în vârstă de 17 ani, pentru că şi-a omorât soţul.
 Vizualizări articol: 1561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.46/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 13 voturi
Arestată împreună cu fiul ei, în vârstă de 17 ani, pentru că şi-a omorât soţul3.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotel obligatoriu trimis de
(30 mar 2011, 12:16:06
"a incercat sa scape dar vad ca nu ia mers"..si ce fac acum ii baga pe amandoi la zdup?..
2.   Vieti distruse ... trimis de
(30 mar 2011, 12:59:15
Dintr-o prostie au fost distruse 5 vieti : unul s-a dus in mormant , 2 pleaca la puscarie si 2 copii raman ai nimanui. Alcoolul si-a facut din nou datoria ! Desi pare un omor cu premeditare i-as acorda circumstante atenuante avand in vedere ca idiotul decedat maltrata copiii. Din punctul de vedere al unei mame omorul este perfect justificat .
Insa tot ea ca mama nu trebuia sa-l angreneze in acest mecanism si pe fiul sau facandu-l astfel partas la crima. Trist tot ce s-a intamplat !
2.1  RE: Vieti distruse ... trimis de
(30 mar 2011, 16:36:34
Nu cred ca mama l-a angrenat in acest mecanism , de vina a fost ura baiatului fata de tatal vitreg ,care cu siguranta nefiind al lui ,i-a facut copilaria un calvar . Este foarte trist si din pacate nu ne apara nimeni , eu am trecut prin astfel de traume , m-a batut pe mine si pe copii si spune-am la politie , va rog sa-i dati o amenda ceva sa se astampere , ca daca vede ca se distreaza batanu-ne fara sa platesca , va continua asa la infinit , iar domnii politisti spuneau ... nu , nu-i dam nimic ca daca vede ca are de platit amenda va fi si mai agresiv ... iar bruta cu care am fost maritata continua spectacolul , pentru ca stia ca nu i se va intampla nimic.Imi pare rau ca desi noi romancele traim intr-o tara care se auto-intituleaza moderna , pentru ca nu purtam voal ca si araboaicele , ne putem exprima libere opiniile sau putem face o cariera , ca femei traim intr-o viata de sclavie , care dupa ce faci de toate si despici firul in patru pentru a face fata vietii de familie ,cu un salar de mizerie si o viata plina de neajunsuri , mai ales daca ai un sot cu vicii si violent , nu ai nici un suport din partea autoritatilor .
2.2  RE: Vieti distruse ... trimis de
(31 mar 2011, 09:37:54
un omor cu premeditare nu poate fi "perfect justificat" din nici un punct de vedere
3.   Baltagul Reloaded trimis de
(30 mar 2011, 14:51:06
Doamna Carja cunoscuta ca Vitoria Lipan.
4.   Mare nenorocire trimis de
(30 mar 2011, 14:52:40
va dati seama cita bataie a luat femeia asta cu tot cu copii? ma ia groaza numai cind ma gindesc. Nimeni din cei in drept nu au facut nimic niciodata impotriva acestor brute, animale ordinare; ei sunt adevaratii criminali, folosesc femeile si copiii drept sac de box; ce nenorociti au ramas toti pe viata; bruta a scapat. Eu nu i-as condamna deloc. Ei nu au fost aparati niciodata.
4.1  RE: Mare nenorocire trimis de
(30 mar 2011, 15:50:45
stii tu cine lua cea mai multa bataie in cuplul asta?
sau tu esti una din acele persoane care judeca doar aparentele?
draga ilona pentru cultura ta generala tipu asta a luat bataie de la un copil care nu era a lui si pe care l-a crescut pana la 17 ani si de la o taratura pe care o gasea cu cate un vecin sub capita pe cine ai condamna atunci?

5.   Comentariu trimis de
(30 mar 2011, 20:36:37
e greu sa o judeci pe biata femeie ,prin cate chinuri a trecul cu al mort,cei de la conducere sunt de vina ,pentru ca nu avem legi pentru fraierii care isi maltrateaza copii si sotiile,daca te duci la politie zic ca nu se baga in familie ,daca se intampla in unele tari era dat si afara din casa doar cu hainele de pe el,in australia de ex.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei