Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Inaugurare

Oraşul Salcea are de ieri un nou sediu de primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locuitorii oraşului Salcea au, începând de ieri, un nou sediu de primărie, o clădire cu trei niveluri, cu o suprafaţă utilă de 580 mp, cu birouri şi compartimente bine amplasate, la care oamenii să se prezinte pentru a-şi rezolva diverse probleme, să îşi achite taxele şi impozitele locale, să înregistreze naşterile şi decesele, să vină în audienţă la primar sau să obţină actele necesare.

După doi ani şi jumătate de efort, în care conducerea Primăriei Salcea s-a zbătut să asigure din fonduri proprii sumele necesare construirii noului sediu – peste 900.000 de lei, adică nouă miliarde de lei vechi, lucrările au fost finalizate.

Problemele nu s-au terminat aici, pentru că, din cauza blocării achiziţiilor materiale de către Guvern, noul sediu nu putea fi nici măcar mobilat.

“Norocul nostru a fost că au venit la noi nişte suedezi, de la fundaţia Emaus, care ne-au admirat sediul şi se mirau că este gol, nu aveam nimic în el. Le-am explicat că nu avem voie să cumpărăm mobilier şi nu după mult timp au revenit ei, cu o donaţie, constând în mobilier de birouri. De asemenea, ne-a mai ajutat cu mobilier o firmă locală, Edy And, iar prin munca salariaţilor din primărie, care au făcut curăţenie în birouri, au cărat mobilierul şi au spălat covoarele, am reuşit să ne mutăm acum aici”, a povestit primarul Ilie Lungu.

De altfel, primăria pe care o conduce are foarte puţini salariaţi, doar 13 oameni, la o populaţie de 10.000 de locuitori.

 

“De astăzi, Salcea are primăria pe care o merită”

Panglica inaugurală, de la intrarea în noul sediu de primărie, a fost tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul oraşului Salcea, Ilie Lungu, şi cu fratele mai mare al acestuia, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Primarul de Salcea le-a oferit un tur de onoare celor doi oaspeţi prin noul sediu, oferindu-le explicaţii şi detalii pe măsură ce vizitau fiecare birou.

La final, în sala de şedinţe a Consiliului Local, amenajată la mansarda clădirii, a avut loc slujba de sfinţire a noului sediu.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, l-a felicitat pe primarul de Salcea pentru că a dovedit că este un om energic, pus pe treabă.

“În doar câteva luni de zile, este a doua inaugurare din surse proprii. Mai întâi a fost staţia de epurare, inaugurată nu de mult, iar acum un nou sediu de primărie.

Asta ne obligă să mai deschidem punga către dumneavoastră, pentru se merită acolo unde primăria administrează corect banul public şi face ceva şi pentru comunitate. Sunt convins că această primărie este un loc unde oamenii vor veni să îşi rezolve problemele, am văzut că e gândită foarte bine.

Ştiu că Salcea aşteaptă multe în perioada următoare, inclusiv drumuri. Sper să vină ziua când discutăm de Salcea ca de o zonă cu locuri de muncă mai multe.

Trebuie să ne gândim şi la extinderea transportului în comun spre Suceava, pentru că deja începem să căutăm forţă de muncă în diverse domenii.

Împreună cu primarul Sucevei, Ion Lungu, încercăm să prelungim traseele de autobuz sau să găsim alte soluţii”, a spus Flutur, care a reamintit şi de importanţa aeroportului de la Salcea, pentru care se încearcă atragerea unor investiţii de 40 de milioane de euro.

„Aeroportul înseamnă dezvoltare şi investiţii. Dacă avem aeroport, oamenii cu bani încep să vină în această zonă”, a adăugat Flutur.

Invitat în dublă ipostază, atât ca reprezentant al Primăriei Suceava şi partener principal al asocierii de tip metropolitan din care face parte şi oraşul Salcea, dar şi ca fiu al locului, Ion Lungu şi-a exprimat mulţumirea că Salcea se apropie din ce în ce mai mult de statutul de oraş, care i-a fost dat iniţial doar pe hârtie.

“Am venit cu plăcere şi bucurie la acest eveniment deosebit din viaţa oraşului Salcea, care, începând de astăzi, are primăria pe care o merită. Este un oraş foarte important, poarta de intrare aeriană în judeţ, cu o importanţă mare în viitoarea strategie. Sunt convins că Salcea va deveni un oraş puternic, civilizat. Se simte acest lucru de la o zi la alta, fiind asigurate servicii de salubrizare, de canalizare, gaz metan. Însăşi asocierea de tip zonă metropolitană ne permite să dezvoltăm proiecte comune în perioada următoare, ne oferă şanse reale pentru dezvoltarea acestei localităţi, făcută oraş la apelul de seară.

Important e faptul că, de la o zi la alta, se vede că Salcea chiar devine oraş”, a declarat Ion Lungu.

Vechiul sediu al Primăriei Salcea deja este ocupat în totalitate de arhive, câteva birouri ale primăriei, Oficiul de Poştă, Romtelecom, iar în curând, acolo va funcţiona şi o agenţie bancară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oraşul Salcea are de ieri un nou sediu de primărie.
 Vizualizări articol: 3427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Oraşul Salcea are de ieri un nou sediu de primărie3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MOE pdl! trimis de
(26 mar 2011, 11:07:48
Nu cumva sa modernizati aeroportul... Eventual, poate faceti un mall ceva in Salcea!
2.   Oportunitate... trimis de
( 1 apr 2011, 07:40:40
Acum puteti sa mai angajati vreo 25-30 de veri,cumetrii,cu basmale si bundita ca spatiu aveti,birouri sunt...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei