Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reglementări

Spitalele vor primi finanţare în funcţie de clasificare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spitalele vor beneficia de finanţare în funcţie de clasificare, iar sumele cele mai mari de bani vor ajunge la unităţile care vor fi încadrate în categoria I, cea mai înaltă, cu 18 specializări, au decis Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate.
În judeţ, în prezent, nici o unitate spitalicească nu îndeplineşte condiţiile pentru clasa unu - care asigură asistenţa medicală la nivel regional, deservind populaţia judeţului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi alte judeţe, având cel mai înalt nivel de dotare şi încadrare cu resurse umane şi care efectuează servicii medicale cu grad de complexitate foarte înalt - a informat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei.

 

Clasificarea va juca un rol şi în achiziţionarea de aparatură medicală

El a arătat că este de dorit o încadrare cât mai bună, întrucât clasificarea va avea un rol esenţial în elaborarea propunerilor de modelare a finanţării suplimentare şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală, dar există situaţii în care anumite spitale sunt superioare categoriilor în care ar fi incluse şi totuşi nu s-ar putea clasa pe o treaptă mai înaltă, deoarece nu îndeplinesc câteva condiţii, exemplificând în acest sens cu unităţile din Suceava şi Rădăuţi.

”Spitalul Suceava se încadrează în clasa a doua, însă dorinţa este de a deveni spital regional, de categoria I. Totuşi, în ciuda faptului că are cele mai multe specializări şi dotări, nu dispune de o secţie de chirurgie cardio-vasculară şi un centru medical de cercetare, aşa cum cere noua metodologie. Un centru medical de cercetare ar fi uşor de făcut, printr-o hotărâre a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei, însă este greu să înfiinţezi o secţie de chirurgie cardio-vasculară. La Rădăuţi, spitalul este prea bun pentru categoria a IV-a în care este inclus, însă nu se încadrează în a III-a, este undeva la mijloc”, a spus şeful DSP.

 

Cinci nivele de clasificare, de la competenţă limitată până la foarte înaltă

Din luna mai, potrivit unui proiect de ordin de ministru, spitalele vor fi clasificate pe cinci nivele: spitale de categoria V - nivel de competenţă limitat, spitale de categoria IV - nivel de competenţă bazal, spitale de categoria III - nivel de competenţă mediu, spitale de categoria II - nivel de competenţă înalt, spitale de categoria I - nivel de competenţă foarte înalt.

Metodologia de clasificare a spitalelor va intra în vigoare la sfârşitul lunii martie, urmând ca unităţile spitaliceşti să dispună de un termen de 30 de zile pentru a întocmi o ”fişă de valoare” şi a cere o clasificare, de la I la V.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele vor primi finanţare în funcţie de clasificare.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Spitalele vor primi finanţare în funcţie de clasificare4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei