Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Tergiversare

Înfiinţarea centrelor de permanenţă în judeţ, încă în stadiu de tratative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Înfiinţarea unor centre de permanenţă la nivelul judeţului este încă în fază de tratative, până la această oră autorităţile neluând nici o decizie cu privire la localităţile în care urmează să funcţioneze aceste unităţi sanitare. Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a arătat că, până acum, nu s-a stabilit concret unde şi câte centre se vor deschide în judeţ, dar a subliniat că principalul criteriu avut în vedere rămâne eficienţa lor. „Avem solicitări de la Cajvana şi Dolhasca, iar comuna Baia cochetează cu ideea. În rest, purtăm discuţii”, a spus şeful instituţiei.

Dr. Ludovic Abiţei a adăugat că înfiinţarea unor centre de permanenţă este departe de a se realiza, în condiţiile în care nici Casa de Asigurări de Sănătate nu a anunţat de ce fonduri dispune pentru a se şti câţi medici pot fi plătiţi.

 

Între şapte şi nouă centre ar putea fi înfiinţate în judeţ

El a spus că o unitate de profil ar putea fi înfiinţată la Solca, oraş care rămâne fără asistenţă medicală dacă spitalul se transformă în cămin de bătrâni, dar este luată în calcul şi posibilitatea înfiinţării acolo a unui punct SMURD. Medicul a adăugat că nu s-a renunţat la ideea înfiinţării unui centru de permanenţă în Burdujeni, într-un spaţiu din clădirea fostului cinematograf, însă deocamdată nu s-au purtat discuţii cu primăria. „Acolo funcţionează un punct al staţiei de Salvare şi n-am prea vrea să perturbăm activitatea”, a explicat şeful DSP Suceava.

Abiţei a mai spus că, până în prezent, s-a făcut un studiu teoretic pe hartă, în funcţie de drumurile existente, şi s-a ajuns la concluzia că în judeţ s-ar putea înfiinţa între şapte şi nouă centre de permanenţă.

 

Şeful DSP: „Insistăm pe eficienţa acestor centre”

„Insistăm pe eficienţa acestor centre. Şi cei de la Broşteni ar vrea, dar e capăt de reţea şi nu ştim cine se va duce acolo. La Vicovu de Sus am întrebat dacă n-ar vrea un centru de permanenţă în unitatea medico-socială de care dispun, pentru că au spaţiu şi dotări, iar comunele din jur, Gălăneşti şi Putna, au căi de acces direct acolo, dar încă n-am primit un răspuns”, a punctat medicul.

În trecut, centre de permanenţă au fost deschise în zece localităţi, printre care Vicovu de Sus, Cajvana, Marginea, Vama, Breaza, Zvoriştea, Broşteni, Dolhasca şi  Dorna Arini. Aceste unităţi au dispărut definitiv în 2008, deoarece doctorii s-au plâns că nu sunt plătiţi şi au refuzat să mai facă gărzi. În acest an, când centrele de permanenţă ar trebui repuse pe picioare, medicii de familie, desemnaţi să asigure asistenţa, şi-au exprimat din nou refuzul. „Mai avem rezistenţă din partea unor medici de familie, în special din oraşe”, a spus directorul DSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înfiinţarea centrelor de permanenţă în judeţ, încă în stadiu de tratative.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înfiinţarea centrelor de permanenţă în judeţ, încă în stadiu de tratative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bijbiiala trimis de
(19 mar 2011, 15:31:46
Chiar mai credeti in povesti? De citviva ani buni exista legislatie pt. infiintarea si
finantrea de compartimente de de primiri urgente in cadrul spitalelor municipale si orasenesti. ACESTE COMPARTIMENTE DE PRIMIRI URGENTE au fost infiintate si dotate printr-un program al guvernului si banciii mondiale cheltuindu-se o suma mare de bani in acest scop ,bani de care au beneficiat firmele care au cistigat licitatia la acea vreme (perioada ministrului NICOLAESCU).Acesta compartimente de primire urgente urmau a fi autorizate si finantate de la bugetul de stat asigurind in acest fel asistenta medicala de urgenta garantata tuturor de catre constitutia Romaniei si in acord cu legislatia europeana.Din pacate nici la ora actuala nu exista finantare pt. aceste compartimente de primiri urgente,consecinta directa fiind deficitul sau chiar lipsa de medici si asistenti in numar suficient in aceste structuri si cu toate acestea vom infiinta centre de permanenta ,,eficiente" . SUCCES!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei