Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2011 - Anul XVI, nr. 64 (4662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Scandal în şcoală

Elev de clasa a VIII-a, cu fracturi ale oaselor feţei, după ce-a fost bătut în clasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un adolescent în vârstă de 15 ani, elev în clasa a VIII-a la Grupul Şcolar Cajvana, a ajuns direct de la cursuri la un spital din Iaşi, în stare destul de gravă, după ce-a fost bătut de un alt elev, chiar în clasa în care învaţă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, miercuri, în jurul orei 15:30, la Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost adus minorul Ioan B., din oraşul Cajvana, care a fost victima unei agresiuni în incinta şcolii, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio-facial, fractură complexă orbită stângă cu deplasare, fractură cominutivă sinus maxilar stâng, hematom palpeblar stâng”.

„Victima a fost transportată la Spitalul<Sf. Spiridon> din municipiul Iaşi pentru intervenţie chirurgicală şi fiind examinată provizoriu de către medicul legist, acesta a concluzionat că leziunile pot necesita 30 - 40 de zile de îngrijiri medicale”, a declarat, ieri după-amiază, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, precizând că agresorul va fi cercetat pentru vătămare corporală.

 

Bătut de fratele mai mare al unui coleg de clasă

Din cercetările poliţiei, s-a stabilit că agresiunea a avut loc miercuri, între 12:50-13:00, în timpul pauzei, la Grupul Şcolar Cajvana, în clasa în care învaţă adolescentul bătut.

Ioan B. s-a luat la ceartă cu un coleg de clasă, iar acesta din urmă l-a chemat în ajutor pe un frate de-al său, Anton P., în vârstă de 17 ani, elev la aceeaşi unitate de învăţământ, în clasa a XI-a.

Elevul mai mare a intrat în sala de curs şi l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe Ioan B., acesta din urmă fiind transportat la dispensarul din localitate de profesorul de serviciu.

Adolescentul în vârstă de 14 ani a fost preluat apoi de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Şi-a pierdut cunoştinţa, în timpul consultaţiilor 

Potrivit medicului urgentist Tiberius Brădăţan, minorul a fost transferat în aceeaşi zi la Iaşi deoarece a suferit, printre altele, fracturi ale oaselor feţei, care presupuneau efectuarea unei intervenţii chirurgicale complexe.

“Pacientul nu putea fi tratat la Suceava deoarece era nevoie o intervenţie mai complicată, realizată  de o echipă operatorie, ori noi avem un singur specialist în chirurgie maxilo-facială”, a explicat medicul.

Dr. Tiberius Brădăţan a adăugat că, la un moment dat, victima şi-a pierdut cunoştinţa, însă investigaţiile cu computerul tomograf au arătat că acesta nu a suferit leziuni cerebrale.

“Nu avea hematoame intracraniene sau alte leziuni ale sistemului nervos central”, a completat urgentistul, precizând că, deşi minorul fusese lovit şi în zona ochiului stâng, vederea nu i-a fost afectată.

 

Elevul bătăuş riscă să fie exmatriculat

Directorul Grupului Şcolar Cajvana, Gheorghe Savu, a declarat, ieri, că a luat declaraţii de la elevi şi de la profesorul de serviciu şi că, la începutul săptămânii viitoare, când se va întruni consiliul de administraţie, se va lua în discuţie acest caz.

“Vom stabili ce sancţiune vom aplica elevului de clasa a XI-a, acesta riscând chiar exmatricularea. Este un tânăr care a venit anul trecut la unitatea noastră de învăţământ, după ce a stat o perioadă, cu familia, în Italia”, ne-a spus, telefonic, în cursul zilei de ieri, directorul Savu, mărturisind că agresiunea de miercuri vine la câteva zile după ce la Grupul Şcolar Cajvana a avut loc o acţiune de prevenire în rândul elevilor a unor astfel de incidente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev de clasa a VIII-a, cu fracturi ale oaselor feţei, după ce-a fost bătut în clasă.
 Vizualizări articol: 2646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Elev de clasa a VIII-a, cu fracturi ale oaselor feţei, după ce-a fost bătut în clasă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei