Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2011 - Anul XVI, nr. 61 (4659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Control

Avertismente din partea DSP, pentru mai multe spitale din judeţ, din cauza mizeriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai multe abateri de la normele de igienă sanitară au fost descoperite la câteva spitale din judeţ, cu ocazia unui control derulat recent de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la solicitarea ministerului de resort.

Verificările s-au finalizat cu cinci avertismente din partea inspectorilor DSP veniţi în control, se arată într-un raport dat publicităţii ieri, de directorul executiv al instituţiei, dr. Ludovic Abiţei. „Unele spitale au uitat de curăţenie, igienă, deratizare”, a declarat medicul.

 

Hrana bolnavilor, preparată în spaţii neigienizate

În perioada 14 – 28 februarie, la cinci unităţi spitaliceşti din totalul de 11 verificate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava au fost depistate nereguli grave. Astfel, la Spitalul Municipal Fălticeni s-a constatat că hrana bolnavilor se prepară în spaţii neigienizate, iar lenjeria care ajunge pe paturile pacienţilor este spălată, de asemenea, în încăperi insalubre. Condiţii proaste au fost descoperite şi la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde, potrivit inspectorilor veniţi în control, starea igienico-sanitară este necorespunzătoare, blocul alimentar nu dispune de circuite funcţionale, iar spălătoria necesită renovare şi igienizare în toate spaţiile aferente.

Un alt neajuns este reprezentat de faptul că unitatea sanitară nu are asigurată o rezervă de apă pentru consum, în caz de avarie.

 

Staţii de tratare a apelor uzate, nefuncţionale

La Spitalul Municipal Rădăuţi, reprezentanţii DSP au constatat că bucătăria necesită lucrări de igienizare, iar două staţii de tratare a apelor uzate nu funcţionează. Neajunsuri au fost depistate şi la Spitalul Orăşenesc Siret, acestea fiind reprezentate de neexistenţa circuitelorfuncţionale la bucătărie, nerespectarea planului de dezinsecţie şi deratizare şi existenţa unui număr redus de grupuri sanitare, comparativ cu numărul de paturi.

Şi la Spitalul de Psihiatrie Siret au fost descoperite abateri grave de la normele de igienă sanitară, prima dintre acestea constând în respectarea normelor de amplasare a paturilor, dar şi a celor privind numărul grupurilor sanitare, la pavilionul II al unităţii sanitare.

Alte două neajunsuri au fost depistate la spălătorie, care nu întruneşte condiţiile de funcţionare, şi respectiv la bucătărie, unde nu se respectă circuitele funcţionale.

 

Prea puţine grupuri sanitare la numărul de paturi existent

La Spitalul Orăşenesc Solca, o altă unitate sanitară cu probleme, neajunsurile descoperite au constat în nerespectare normelor de amplasare a paturilor şi a celor privind raportul dintre numărul de paturi şi numărul de grupuri sanitare.

Pentru neregulile descoperite cu ocazia controlului, inspectorii DSP au dat câte un avertisment pentru spitalele din Vatra Dornei, Rădăuţi, Orăşenesc Siret, Psihiatrie Siret şi Orăşenesc Solca.

 

Planuri de conformare la trei spitale, printre care Suceava

De menţionat că, potrivit raportului prezentat de dr. Ludovic Abiţei, toate spitalele din judeţ sunt aprovizionate cu apă din sursă centrală, iar trei dintre acestea, respectiv Spitalul de Neuropsihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Rădăuţi şi Spitalul Solca, au şi sursă proprie.

Totodată, numai două spitale (Suceava şi Rădăuţi) au bloc operator, restul având săli de operaţii, iar la blocurile alimentare controlate nu se foloseşte veselă din mase plastice. Toate cele 11 spitale controlate au autorizaţie sanitară de funcţionare, dar trei dintre ele, şi anume Suceava, Fălticeni şi Vatra Dornei funcţionează cu program de conformare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avertismente din partea DSP, pentru mai multe spitale din judeţ, din cauza mizeriei.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Avertismente din partea DSP, pentru mai multe spitale din judeţ, din cauza mizeriei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei