Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vatra Dornei

Pârtia Veveriţa a fost inaugurată oficial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sâmbătă, 6 martie, în prezenţa câtorva sute de dorneni, a fost inaugurată pârtia “Veveriţa” din Vatra Dornei. La festivitate au participat reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Piatra Neamţ, primarul şi viceprimarul municipiului, fostul primar care a avut ideea acestui proiect de reabilitare şi modernizare a parcului din centrul staţiunii şi a zonei din vecinătatea acestuia, actuali şi foşti consilieri locali, reprezentanţi ai constructorului şi consultantului.

Deşi iniţial era programată pentru mijlocul lunii decembrie, inaugurarea a fost amânată din cauza mai multor probleme apărute la instalaţia de alimentare cu apă a tunurilor de zăpadă.

Pârtia este amenajată printr-un proiect Phare şi are o lungime de 850 de metri, cu o diferenţă de nivel de 200 de metri, are instalaţie de nocturnă, instalaţie de teleschi, tunuri de zăpadă artificială şi spaţii necesare protejării instalaţiilor. Pârtia este întreţinută şi administrată de Serviciul Salvamont Vatra Dornei.

Conform primarului municipiului Vatra Dornei, Ioan Moraru, mai sunt de executat lucrări atât la pârtie, cât şi în zona parcului. Vor fi terminate lucrările la strada Republicii, iar străzile Parcului, Păcii, Negreşti, Coşbuc şi Runc vor intra în lucrări de reabilitare şi modernizare. Se vor mai executa lucrări de îndiguiri şi amenajarea pârâului Negreşti.

 

Vatra Dornei, “Regina pârtiilor de schi”

Deşi au fost şi greutăţi în realizarea acestui proiect, aşa cum am aflat de la primarul Ioan Moraru, “o lucrare controversată, blamată de unii, se dovedeşte a fi foarte necesară. Dorim ca noua pârtie, împreună cu celelalte două pârtii din oraşul staţiune care au făcut ca Vatra Dornei să fie denumită <regina pârtiilor de schi>, să fie legate între ele. Mai exact, parte superioară a pârtiei Veveriţa să fie în legătură cu pârtia Runc, astfel încât cei care doresc să vină la schi să-şi procure un singur card de transport pe cablu. Am preluat ca model pârtiile din Austria şi îmi doresc să aducem şi la Vatra Dornei ceva din amenajarea reţelelor de schi de acolo. Pe lângă cele trei pârtii de schi mai există o pârtie de schi – role cu o lungime de 2,2 kilometri care trebuie omologată. Pentru un oraş mic şi cochet cum este Vatra Dornei, trei pârtii înseamnă ceva”,  a încheiat primarul Ioan Moraru.

Amenajarea pârtiei a costat 3,2 milioane de euro, din care cofinanţarea locală a fost de 1,2 milioane de euro, restul fondurilor fiind de la Uniunea Europeană, 33 %, şi Guvernul României, 33 %. Toate lucrările din proiect, începute în 2008 şi având termen de realizare 2010, vor fi finalizate la sfârşitul lunii iunie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pârtia Veveriţa a fost inaugurată oficial.
 Vizualizări articol: 3587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pârtia Veveriţa a fost inaugurată oficial5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super trimis de
( 7 mar 2011, 13:20:01
Frumoasa partie. Nu era rau daca era mai lunga. Cam asa se schiaza pe partiile din Vatra Dornei. Frumos tare. Sper sa mai apuc sa revin la Vatra Dornei pana nu se termina cu schiatul. Urmariti :  ☭  ϑ
2.   Comentariu trimis de
( 7 mar 2011, 13:21:35
Sau mai bine intrati pe youtube si cautati /partia parc vatra dornei 2011/
3.   Vatra dornei trimis de
( 7 mar 2011, 13:34:24
nea primarule, ai zis oras "cochet"??????????????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei