Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol pe pârtie

Slalom uriaş şi schi sincron, cu peste o sută de schiori din ţară, la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Monitori de schi din cele mai importante staţiuni montane din România s-au adunat zilele trecute la Vatra Dornei, participând la cea de-a XII-a ediţie a Campionatului naţional al monitorilor de schi, considerată şi cea mai reuşită de până acum.

De la Predeal, Azuga, Poiana Braşov, Sinaia, Bran, Cluj, Cavnic, Arieşeni, Topliţa, Straja (Hunedoara), Şuior, Bistriţa, aproape 150 de reprezentanţi ai şcolilor de schi au ajuns la Vatra Dornei încă de luni după-amiază, cartierul general fiind stabilit la Hotel Călimani.

 

108 concurenţi, la slalom uriaş

Marţi dimineaţă, la ora 10:00, pe pârtia Parc, a început prima probă, cea de slalom uriaş, nu mai puţin de 108 concurenţi, dintre care 16 de sex feminin, înscriindu-se la start.

Prima întrecere a fost cea de snowboard, iar câştigători dintre cei 14 concurenţi au fost desemnaţi Roxana Gaciu, din Arieşeni, şi Cosmin Costache, din Predeal.

Cu o tehnologie de ultimă generaţie de cronometrare a timpilor, pentru astfel de competiţii, care cuprindea o tabelă cu afişaj electronic în timp real, s-a dat startul probei de slalom uriaş schi, traseul având, aşa cum s-a stabilit la şedinţa tehnică de marţi seară, nu mai puţin de 19 porţi.

Fiecare şcoală de schi avea o mică galerie la baza pârtiei, iar cele mai bune coborâri şi-au primit aplauzele bine meritate, atmosfera de concurs fiind întreţinută şi de un comentator de pârtie (n.r. – jurnalistul local Doru Bighiu), care anunţa la microfon concurenţii care urmau la start şi rezultatul acestora.

La categoriile de vârstă 18-30 de ani, 31-45 de ani şi 46-65 de ani, cei mai buni timpi au fost scoşi, la feminin, de Ana Maria Predeleanu, din Predeal, Ecaterina Lazăr, din Straja, şi Aurelia Niţu, din Predeal.

La masculin, dintre cei 82 de schiori participanţi la start, primele locuri au fost adjudecate de Bogdan Grigor (categoria 18-25 de ani), din Arieşeni, Mihai Predeleanu (26-33 de ani), din Predeal, Mihai Pop (34-42 de ani), din Predeal, Ion Crăciun (43-50 de ani), din Predeal, Sorin Antochi (51-60 de ani), din Poiana Braşov, Anghel Frăţilă (peste 60 de ani), din Predeal.

 

„Vatra Dornei merită să fie în topul staţiunilor montane din România”

După o pauză de câteva ore, timp în care monitorii de schi s-au răspândit care prin hotel, care prin cabanele din apropierea pârtiei, la un vin fiert, o cana de lapte sau ceai fierbinte, la ora 18:30, s-a dat din nou adunarea, pentru proba demo schi/sincron, la care s-au înscris şapte echipe.

De data aceasta, reprezentanta organizatorilor, Euroski, echipa şcolii oficiale de schi a staţiunii Vatra Dornei, a câştigat locul I cu un număr de schi sincron la care au participat nu mai puţin de 11 monitori.

După un foc de artificii la baza pârtiei, monitorii şi-au dat întâlnire, de data aceasta fără schiuri, în restaurantul Hotelului Călimani, unde a avut loc premierea şi cina festivă, petrecerea ţinând până spre dimineaţă, mai ales că organizatorii le-au pregătit oaspeţilor mai multe surprize.

„Pentru noi, organizarea acestei ediţii a Campionatului naţional al monitorilor de schi a fost o provocare, iar faptul că nu am auzit să plece vreun invitat nemulţumit, ba din contră, foarte mulţi au spus că a fost cea mai reuşită ediţie din cele 12 organizate până în prezent, arată că am reuşit tot ceea ce ne-am propus. A fost un eveniment care a arătat că Vatra Dornei merită să fie în topul staţiunilor montane din România”, a punctat directorul Euroski, Petru Grigoraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slalom uriaş şi schi sincron, cu peste o sută de schiori din ţară, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Slalom uriaş şi schi sincron, cu peste o sută de schiori din ţară, la Vatra Dornei4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei