Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reclamaţie

Obligat să plătească internarea şi tratamentul fetiţelor bolnave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un sucevean în vârstă de 32 de ani, tată a două fetiţe gemene de un an, susţine că a trăit o experienţă traumatizantă după ce a fost obligat să plătească internarea şi tratamentul fetiţelor bolnave. Dorin Strugari a povestit că a trebuit să achite 20 de lei pentru a-şi interna în Spitalul Judeţean de Urgenţă copilele care aveau stări de vomă, diaree şi febră, câte 10 lei pentru fiecare fetiţă, fără a primi chitanţă pentru banii daţi, după care a fost trimis să cumpere branule, leucoplast şi pastile, spunându-i-se că altfel gemenele vor muri, „fiindcă noi nu avem medicamente”. Cazul a ajuns în atenţia Consiliului Judeţean şi a conducerii Spitalului Suceava.

 

Reţetă de 140 de lei

Dorin Strugari, din Iaslovăţ, declară că şi-a adus gemenele la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Suceava miercuri-după amiază, întrucât medicul de familie din localitate nu era de găsit la cabinet.

„M-au trimis la secţia de Boli Infecţioase de peste drum. Aici, o asistentă medicală mi-a cerut 20 de lei, taxă de internare, i-am plătit, dar nu mi-a dat nici o chitanţă. M-a trimis apoi să cumpăr branule şi leucoplast, ca să le facă perfuzii. După ce m-am întors, m-a pus să merg din nou la farmacie ca să le cumpăr pastile. Mi-a zis că <dacă nu cumperi, copilele mor, fiindcă noi nu avem medicamente>”, susţine bărbatul.

Dorin Strugari precizează că a primit o reţetă cu tratamentul pe trei zile, iar pentru această prescripţie ar fi trebuit să achite la farmacie suma de 140 lei, bani de care el nu dispunea.

„Le-am cumpărat doar primele două medicamente şi numai pentru seara aia, fiindcă era prea scump şi nu aveam de unde”, a adăugat bărbatul. El subliniază că a doua zi a sesizat cele întâmplate la Consiliul Judeţean, care a anunţat conducerea Spitalului Suceava, iar în urma reclamaţiei sale problema legată de tratamentul fetiţelor sale s-a rezolvat.

 

Umilinţă

Dorin Strugari mărturiseşte că s-a simţit umilit, mai ales când cadrele medicale i-au spus că gemenele s-au îmbolnăvit „fiindcă sunt prost crescute” şi  declară că va face sesizări scrise atât la conducerea Spitalului Suceava, cât şi la Colegiul Judeţean al Medicilor. Bărbatul spune că se va adresa şi Casei de Asigurări de Sănătate, cu solicitarea de a verifica activitatea medicului de familie din Iaslovăţ, care nu-şi respectă programul de lucru de la cabinet.

„Plătesc dări la stat şi nu mi se pare corect să cumpăr tot”, a punctat tatăl celor două gemene.

Directorul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, a informat ieri că are cunoştinţă despre acest caz, arătând că va dispune o anchetă pentru a se stabili în ce măsură acuzaţiile formulate de Dorin Strugari la adresa personalului din secţia de Boli Infecţioase se confirmă.

El a admis posibilitatea ca unele medicamente să lipsească din spital, mai ales că este sfârşit de lună, perioadă critică din punct de vedere al asigurării tratamentului pentru bolnavi, întrucât bugetul se epuizează.

 

Directorul Vasile Rîmbu a anunţat o anchetă

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, ne-a mai declarat ieri că: „Prin contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate noi ar trebui să internăm într-o lună circa 2.500 de bolnavi, dar, din cauza adresabilităţii mari, având în vedere că toate spitalele din judeţ ne trimit pacienţi, internăm un număr aproape dublu de persoane. În aceste condiţii, bugetul nu poate să ajungă pentru toată lumea. Am discutat cu medicii de la Boli Infecţioase, care mi-au spus că le lipseau nişte seruri pentru diaree. Este vorba despre nişte medicamente ieftine şi este posibil să nu le avem în farmacia spitalului deoarece, pentru noi, prioritare sunt medicamentele scumpe. Pe astea ne străduim să le achiziţionăm mai întâi, întrucât sunt cu risc vital. Şi medicamentele ieftine sunt importante şi ar fi de dorit să le asigurăm şi pe acestea, dar nu ne permitem”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obligat să plătească internarea şi tratamentul fetiţelor bolnave.
 Vizualizări articol: 1020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.74/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 19 voturi
Obligat să plătească internarea şi tratamentul fetiţelor bolnave4.7519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toti cereti bani cu tupeu nerusinat trimis de
(25 feb 2011, 13:33:22
am fost si eu internat cu fetita mea si pentru o simpla raceala am stat internata 5 zile si ma costat medicamente si {ATENTIILE} care mi_sau cerut 4miloane.Mai bine mergeam la un spital particular,acolo barem eram ingrijit .
2.   Comentariu trimis de
(25 feb 2011, 17:09:05
Nu sunt un sustinator al regimului dar nici ce spune asta nu putem lua in seama.
Nu spune nicaieri ce taxe plateste el la statul asta de rahat.
Nici nu cred ca spune o asistenta cuiva ca te lasa sa mori daca nu iti iei pastile singur.
Ca te lasa sa mori cred,dar ca iti spune in fata asta e o mare vrajeala.
Cat de usor e de ajuns vedeta in tara asta,dintr-un simplu amarat de Iaslovat....
2.1  RE: Comentariu trimis de
(25 feb 2011, 22:46:14
CETATEAN001 se pare ca n-ai avut de-a face niciodata cu "asistentele" de la spital .....daca nu le bagi in buzunar nici nu se uita la tine........numai vorbesc de doctori.....
2.2  RE: Comentariu trimis de
(26 feb 2011, 00:13:43
stai linistita ca stiu ce vorbesc....
Am avut probleme la spital,ceea ce ma mira e ca vorbim despre ele de parca ar fi niste extraterestri,nu ar fi tot dintre noi,adica ROMANI ca si noi,nevestele cuiva su mamele cuiva.
Cine e vinovat ca ne purtam ca niste lepre noi intre noi??
2.3  RE: Comentariu trimis de
(27 feb 2011, 15:35:52
aaa "noi intre noi"....deci recunoastem!!!! imi pare bine ca mai sunt in ziua de azi oameni care ne recunoastem........si nu ne dam drept altii!!!!
3.   ... trimis de
(25 feb 2011, 21:44:49
"..susţine că a trăit o experienţă traumatizantă... " extraordinar de traumatizant.Romanii ar trebui sa se astepte la orice de la institutiile noastre.Mergi in spital,stai acolo,te vede ca-ti dai duhul si lor prea putin le pasa daca nu le dai niste bani "de-o cafea" .Asa ne-am invatat,sa acceptam toate umilintele si pana nu o sa facem ceva in privinta asta,ei o sa ne ia de prosti in continuare.Oh,Romania ce tara frumoasa!
4.   Comentariu trimis de
(26 feb 2011, 01:57:06
"mi-au spus că le lipseau nişte seruri pentru diaree".....he he , de fapt seruri ce trateaza diareea adica impotriva diareei, nu pentru.....se intampla si directorilor de spital...
5.   Intrebare trimis de
(26 feb 2011, 08:57:34
De ce va plange-ti? Cine i-a invatat cu bagatu-l plicului in buzunar? Daca cineva a bagat 10 lei vine urmaturul care se da "grandi" si baga 20 de lei. Suntem un popor de rahat si ne mai vaicarim. Problema spagii nu e de azi sau de ieri este din totdeauna.
Daca voi va buluciti sa dati de ce va plangeti? Daca vedti ca sumele date se apropie de cele pentru servicii medicale date de privat de ce nu mergeti acolo? Sau nu dati si cereti sa vi se respecte drepturile la asistenta medicala gratuita. Cetateanul 001 cred ca este din bransa> DA! Asa ar trebui sa facem toti, sa reclama pana le va fi frica sa ia si o floare, dar ma gandesc ca noi am fi in stare sa facem petalele florii din bancnote euro

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei