Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Proiect

Centru medical non-stop, pentru urgenţe uşoare, la Bethesda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un centru medical de permanenţă în regim privat ar putea fi înfiinţat în municipiul Suceava, la iniţiativa managerului Spitalului şi Policlinicii Bethesda, dr. Ştefan Puşcaşu.

Medicul a anunţat, la finele săptămânii trecute, în conferinţă de presă, că are în vedere deschiderea unui unităţi sanitare care să funcţioneze non-stop şi care să trateze cazurile ce reprezintă urgenţe uşoare. Centrul medical s-ar adresa pacienţilor care au nevoie de anumite servicii medicale, cum ar fi montarea unei perfuzii, efectuarea unei injecţii sau a unei investigaţii simple – glicemie, hemoglobină, tensiune - schimbarea unui pansament.

 

„Pacienţii cronici ar avea unde să-şi facă tratamentele zilnice”

„În Suceava ar fi necesar un centru medical care să asigure servicii permanente pentru asistenţă medicală ambulatorie calificată, cu medici, asistente, şi nu vorbesc de urgenţe medicale majore. La ora actuală, este foarte dificil să-ţi faci o perfuzie, pentru aşa ceva trebuie să te internezi în spital deoarece n-ai o locaţie. Eu cred că ar ajuta foarte mult sistemul medical. Ar fi foarte util în special pentru pacienţii cronici, întrucât ar avea unde să-şi facă tratamentele zilnice, mai ales sâmbăta şi duminica. Pe de altă parte, spitalul ar fi scutit de o încărcătură de bolnavi”, a spus medicul.

Dr. Ştefan Puşcaşu a subliniat că acest proiect este, deocamdată, “la nivel de idee”, şi ar putea fi combinat cu servicii de îngrijire la domiciliu.

În cazul în care proiectul se va materializa, centrul medical ar urma să funcţioneze în imobilul din spatele Autogării, care a deservit fosta Policlinică Bethesda: “Mă gândesc serios la realizarea unui asemenea proiect, mai ales că nu este vorba de o investiţie prea mare. Clădirea o avem deja, spaţiile sunt suficiente şi amenajate, iar dotarea va fi una minimă – un ecograf şi un aparat pentru analize simple – câteva cabinete, săli pentru mici intervenţii. Singura problemă este legată de personalul medical, fiindcă vreau în primul rând medici şi asistente care să fie acolo 24 de ore din 24”.

 

“Nu vorbim de un proiect profitabil, ci necesar şi util pentru comunitate”

Managerul de la Bethesda a subliniat că centrul medical de permanenţă ar urma să funcţioneze în regim privat sau cu coplată, în cazul în care Casa de Asigurări de Sănătate ar avea bani pentru a deconta o parte din servicii.

“Nu vorbim de un proiect profitabil, ci de unul necesar şi util pentru comunitate. Cred că există cel puţin o parte a populaţiei care-şi permite să suporte contravaloarea unor astfel de servicii. Acum ne aflăm în situaţia paradoxală când ai bani, poţi să plăteşti, dar n-ai unde”, a mai spus dr. Ştefan Puşcaşu.

Necesitatea înfiinţării unor centre medicale de permanenţă este susţinută şi de Ministerul Sănătăţii, care, de altfel, a dispus deja măsuri în acest sens. Asemenea  unităţi sanitare ar trebui deschise, din aprilie, în mai multe localităţi, şi ar urma să fie deservite de medicii de familie. Doctorii s-au opus însă acestei reglementări, pe motiv că sunt obligaţi să lucreze în plus, în afara programului obişnuit de la cabinet, şi nu ar fi plătiţi corespunzător pentru munca depusă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru medical non-stop, pentru urgenţe uşoare, la Bethesda.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 13 voturi
Centru medical non-stop, pentru urgenţe uşoare, la Bethesda4.7513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare spitalul de ce nu s-a gandit la asa ? trimis de
(22 feb 2011, 11:50:16
De ce oare cei de la Spitalul judetean nu s-au gandit pana acum la asa ceva? Ieseau mai multi bani decat din vanzarea de papuci.
2.   Comentariu trimis de
(22 feb 2011, 13:17:45
Hai nu fi rau ca arata bine si spitalul judetean fata de ce era - mai ales spitalul vechi - se poate si mai bine dar oricum arata bine sper sa se faca in continuare investitii deoarece Suceava trebuie sa aiba un Spital de nivel European .
3.   Comentariu trimis de
(22 feb 2011, 13:32:14
Ar fi extraordinar daca s-ar face un astfel de centru si cat mai repede. Si la Spitalul Judetean trebuie sa platesti, chiar daca nu oficial, si mai trebuie sa si astepti mult si bine pana iti vine randul. Doamne ajuta!
4.   Comentariu trimis de
(22 feb 2011, 17:41:38
O idee foarte buna

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei