Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Somaţii

Peste 10.000 de suceveni riscă să rămână fără apă rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai bine de 10.000 de suceveni riscă să ajungă să locuiască la bloc în condiţii asemănătoare celor din Evul Mediu, fără apă potabilă şi fără apă caldă (mai ales în cazul celor cu centrale de apartament), dacă nu îşi achită datoriile la societatea de apă-canalizare a Sucevei.

Directorul ACET Suceava, Ştefan Groza, a fost prezent ieri la şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari, pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa restanţelor tot mai mari la plata facturilor de apă potabilă şi canalizare.

“În ianuarie am trimis somaţii de debranşare la 28 din cele 114 asociaţii cu care avem relaţii contractuale, pentru o sumă restantă de 330.650 de lei. Cea mai veche factură neplătită este din mai 2010. Cu şase s-au încheiat procese verbale de recunoaştere a debitelor şi de eşalonare a plăţilor, pe un termen de şase luni, dar cu restul asociaţiilor încă avem probleme. Nu vreau să ajungem în situaţia neplăcută de a-i debranşa pe datornici de la reţeaua de apă potabilă”, le-a transmis Ştefan Groza reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari.

El a spus că societatea pe care o conduce face eforturi extraordinare să îşi plătească furnizorii, de la energia electrică, apa brută la Apele Române, până la taxe şi impozite.

“ACET nu are nici o datorie la bugetul de stat şi, ca operator regional, suntem obligaţi să nu ieşim în pierdere, pentru a putea accesa fondurile de extindere şi modernizare. TVA-ul la lucrările ISPA ne împovărează cumplit”, a precizat Groza.

Somaţiile trimise asociaţiilor datornice aveau scadenţă pe 4 februarie 2011, dată de la care ACET putea declanşa procedura de debranşare a datornicilor.

El a spus că, dacă, în perioada imediat următoare, asociaţiile datornice nu vor veni cu plăţi sau cu un grafic de eşalonare a plăţilor, pe care să îl respecte, se va trece la măsura de debranşare de la reţeaua de apă potabilă a blocurilor cu datorii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a îndemnat pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari să-i convingă pe oameni să-şi plătească datoriile, pentru că, altfel, consecinţele vor fi extrem de neplăcute.

“Oamenii nu conştientizează importanţa acestor servicii, dar Doamne fereşte să nu le ai o zi-două. Trebuie făcute eforturi, să plătim cheltuielile la utilităţi, ca acestea să fie asigurate în continuare. Ştiu că este greu, că sunt oameni care trăiesc la limita sărăciei, pe aceştia încercăm să-i ajutăm în diverse feluri, dar sunt şi oameni care pur şi simplu nu vor să plătească. Facem eforturi să oferim un serviciu civilizat. În măsura în care se blochează financiar ACET-ul, nu mai putem duce mai departe proiectele europene”.

Problema restanţelor la plata facturilor la apă potabilă apare în Suceava după ce ani la rând, datoriile către ACET ale asociaţiilor de proprietari nu au fost mai mari de câteva luni, încât debranşarea datornicilor nici nu a fost adusă în discuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 10.000 de suceveni riscă să rămână fără apă rece.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Peste 10.000 de suceveni riscă să rămână fără apă rece2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Probleme trimis de
( 9 feb 2011, 11:12:08
Cosmine draga, ai ciuda pe cei cu centrale de apartament ? Intreb fiindca ai scris in articol, de la tine, " ... fără apă potabilă şi fără apă caldă (mai ales în cazul celor cu centrale de apartament)". Sa intelegem ca cei care nu au centrale de apartament nu vor fi afectati de oprirea apei reci si a celei calde ? Nu verifica nimeni articolele pe care le scrii ? Pentru o bere ti le pot verifica eu, daca vrei ...
1.1  RE: Probleme trimis de
( 9 feb 2011, 16:18:23
Posesorii de centrale termice de apartament depind in mod direct de furnizarea apei reci pentru a avea apa calda. In schimb, cei care sunt racordati la sistemul centralizat de termoficare nu raman fara apa calda daca sunt debransati de ACET de la apa potabila. Sunt alte conducte si circuite, plus ca Termica preia apa rece de la ACEt si o furnizeaza mai departe ca apa calda catre consumatori. Asa ca nu e vorba de nici o scapare in articol. Te-ai grabit degeaba sa ceri berea...
1.2  RE: Probleme trimis de
( 9 feb 2011, 20:53:57
Respect ... O mica eroare de documentare. Punctele termice in care se face transferul de caldura de la agentul termic primar furnizat de CET sunt ale ACET (nu ale Termica). Termica nu furnizeaza apa calda catre cetateni. Mai intrebam, ne mai informam si uite asa afla toata lumea cum sta treaba. Oricum nu aveau ce cauta cei cu centralele de apartament in articolul asta. Ramane valabila berea !
2.   Solutie trimis de
( 9 feb 2011, 11:27:47
Dupa metodele de debransare care se folosesc la noi ar insemna ca daca ai un datornic in bloc va suferi tot blocul sau pentru cativa din blocuri diferite toata asociatia. Cred ca ar trebui sa ne facem fantani in fata blocului sau sa captam apa de ploaie(cu ocazia asta nu mai platim nici "meteo") !
3.   Sa inceapa cu cei de la ACET trimis de
( 9 feb 2011, 11:42:03
Intai sa-si micsoreze directorii de la ACET salariile, pe acele ale reprezentantilor din CA, sa manance cu totii un c.a.c.a mare si apoi sa-mi taie mie apa, care nu am avut restanta niciun leu nici macar un minut. A auzit acest tovaras de abuz si intimidare? Asta face acum.
3.1  RE: Sa inceapa cu cei de la ACET trimis de
( 9 feb 2011, 13:05:26
A auzit, si il doare la banana ... el ameninta si intimideaza folosind mijloacele de informare in masa. Tu ce-o sa-i faci ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei