Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mesaj

Adopţia sau eutanasia, alternativele oferite de Primăria Suceava pentru câinii comunitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Cei aproximativ 2.500 de câini comunitari din adăpostul din Lunca Sucevei şi de pe străzile din oraş sunt sortiţi morţii, dacă iubitorii de animale şi asociaţiile de protecţie a animalelor nu vor găsi familii care să-i adopte şi să aibă grijă de ei în altă parte decât spaţiul public. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că maidanezii au devenit una dintre primele trei probleme ale oraşului şi este necesar ca „de urgenţă” să fie modificată legislaţia în sensul eutanasierii animalelor care nu sunt revendicate sau adoptate într-o perioadă de maximum 15 zile.

Lungu a arătat că administraţia locală este complet depăşită de problema câinilor comunitari, chiar şi în condiţiile în care sute de câini sunt anual sterilizaţi.

„Din cauza legislaţiei, nu avem nici o eficienţă. Anul trecut am sterilizat peste 400 de câini comunitari, avem un adăpost în Lunca Sucevei, dar vin înapoi pe stradă. În zona blocului unde locuiesc, pe strada Samoil Isopescu, sunt haite întregi de câini, seara, la ora 10, 11, ţi-e frică să intri în bloc. Trebuie modificată urgent legea. În Franţa, un câine care nu este revendicat în şapte zile este eutanasiat, nici nu se discută. Poţi să faci şi închisoare dacă nu gestionezi cum trebuie câinii. La noi se tergiversează lucrurile”, a afirmat primarul.

 

Lungu: „Iubesc animalele, dar prioritari mi se par oamenii”

În opinia primarului, trebuie luată urgent o hotărâre la nivel guvernamental, iar în Parlamentul să se modifice actuala lege.

„Iubesc animalele, dar prioritari mi se par oamenii. Avem foarte multe probleme sociale, cu oameni care trăiesc la limita sărăciei. Nu ne putem permite să investim mai mult în câini. Trebuie modificată urgent legislaţia, indiferent că se supără cei de la protecţia animalelor. Să se revină la legea care ne permitea eutanasia, cu câini strânşi de pe străzi şi eutanasiaţi, după şapte sau 15 zile, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi de nimeni. Altă soluţie nu văd, de unul singur nu pot rezolva problema”, a afirmat Lungu.

Potrivit acestuia, în adăpostul din Lunca Sucevei sunt aproximativ 1.000 de câini şi alţi circa 1.500 sunt pe străzile din oraş. În vară, în adăpost erau peste 1.200 de câini comunitari, care trăiau în condiţii sub orice critică.

Persoanele care adoptă animale vor fi verificate dacă după ce au luat câinele din stradă sau de la adăpost nu-l lasă din nou nesupravegheat în spaţiul public şi, de asemenea, dacă îi asigură cele necesare unui trai decent ( adăpost, hrană şi asistenţă veterinară). Pot fi eutanasiaţi şi câinii cu proprietar, găsiţi în stradă şi duşi la adăpostul de animale, dacă stăpânii nu-i revendică în timp util. Dacă animalul are microcip sau medalion cu datele de identificare, adăpostul este obligat să anunţe familia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adopţia sau eutanasia, alternativele oferite de Primăria Suceava pentru câinii comunitari.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Adopţia sau eutanasia, alternativele oferite de Primăria Suceava pentru câinii comunitari5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La salam trimis de
( 3 feb 2011, 13:04:40
Solutia cea mai buna pentru municipalitate ar fi exportul lor in China.
2.   Nesimtire trimis de
( 3 feb 2011, 13:42:34
deabia acuma iti dai seama ordinarule ca esti depasit de situatia cainilor comunitari ?si singura solutie sa scapam de javrele astea rapanoase , e eutanasierea!!!va dati seama cati bani aruncati pe apa sambetei ar fi folositi pentru altceva?si cine o sa comenteze impotriva mea il invit sa-si ia toti cainii de pe strada si sa-i duca la el in casa !!!
3.   Comentariu trimis de
( 3 feb 2011, 13:46:17
A si apropos eram anul trecut in statia de autobuz de la torino din burdujeni si am vazut cu ochii mei cum o duba de botosani n-am retinut nr a dat drumul la vreo 20 de caini pe strada si a plecat in viteza .... va mai intrebati de unde sunt atat de multi ?
4.   Nu cred trimis de
( 3 feb 2011, 13:58:25
Nu cred ca sunt doar 1500 caini liberi pe strazi. Sunt absolut peste tot..
5.   In sfarsit!!!! trimis de
( 3 feb 2011, 14:00:15
In sfarsit,o hotarare buna in ceea ce priveste cainii de pe strazi!E adevarat ca mereu vor aduce altii caini cu dubele,si eu am vazut asa ceva,dar daca vor fi eutanasiati e ok!In curtea fostei Zimbru,sunt in permanenta cel putin 10 caini,pe care ii hraneste o baba dusa ,si care sar mereu la copii si la oamnenii de pe strada.Unde mai pui ca mai mananca si pisici,vai de capul lor!!Vara,nu poti tine geamul deschis,de galagia pe care o fac...Sunt totalmente de acord-TREBUIE EUTANASIATI!!!
6.   Succes trimis de
( 3 feb 2011, 14:15:30
Vorbiti cu dl. Flutur si puneti motoarele in functiune. PDLul are majoritate in parlament, are conducerea guvernului, trebuie doar sa doriti schimbarea legii. Va urez succes.
7.   PT LUNGU trimis de
( 3 feb 2011, 15:06:29
LUNGU OLIGOFRENU
8.   Mi se pare corect. trimis de
( 3 feb 2011, 16:50:17
Este o hotarare inteleapta - daca se va lua - chiar cu riscul de-a-si ridica in cap toate ONG-urile de protectie a cainilor comunitari. Pana la urma urmei, protejam cainii si asistam cum sunt omorati oameni??? Sunt intr-adevar multi ce castiga bine de tot pe seama protectiei cainilor, dar e timpul sa se termine odata cu aceasta stupiditate - castrare, adapost - si, ori adoptie, ori lichidarea fizica a cainilor vagabonzi. In acelasi timp trebuie aplicata o legislatie care sa creasca responsabilitatea celor ce detin animale de companie, pentru a nu-i afecta pe cei din jur.
9.   Cea m-ai buna veste in ultimi 8 ani trimis de
( 3 feb 2011, 18:22:09
10.   Mda trimis de
( 3 feb 2011, 22:21:32
Sper ca atunci când se va dovedi existenţa unei forme de viaţă extraterestră, să vină aici cu gânduri necurate şi să vă crape capul cum vreţi voi sa fie ucişi câinii ăştia care n-au nici o vină că s-au născut. Să trecem cu vederea când o mamă îşi aruncă nou-născutul la tomberon şi-l găsiţi mort, să trecem cu vederea peste copiii maltrataţi pe care părinţii nu i-au vrut, dar totuşi ei există, să îi ucidem pe cei născuţi în urma unui viol că ei nu au fost doriţi şi nu trebuiau să apară pe lume. Dacă în Canada tot au omorât 100 de husky că nu mai erau turişti de plimbat cu sania, să le arătăm că România îşi respectă statutul de ţară înapoiată condusă de barbarii descendenţi din traci.
11.   Corect trimis de
( 3 feb 2011, 22:28:01
De acord cu eutanasierea, nu este alta solutie.
12.   Si eu sunt de acord cu eutanasierea lor trimis de
( 3 feb 2011, 23:21:05
dar as dori sa se inceapa cu Lungu si Flutur...nu este alta solutie
13.   Pentru comentariul 10 trimis de
( 4 feb 2011, 09:53:30
pai de ce nu ii iei la tine acasa pe toti prietene ? lasa-nr pe noi in pace si adopta-i pe toti poate te mananca si scapam de un inapt ca tine .:)))
14.   EUTANASIERE trimis de
( 4 feb 2011, 09:55:44
DA EUTANASIEREA! DE DOUZECI DE ANI SUNTEM STRESATI , MUSCATI , SPERIATI DE CAINI
NU MAI PUTEM RABDA. PROTESTULONG-URILOR ESTE PANA LA URMA DE INTERES MATERIAL. NU MAI PUTEM ACCEPTA MOFTURILE UNOR ASA ZISE IUBITOARE DE ANIMALEDAR CARE NU FAC NIMIC PENTRU ELE. NU LE VAD SA VINA CEL PUTIN SA FACA CURATENIE IN LOCURILE IN CARE STAU CAINII. PENTRU ELE PASARILE,MIEII, PORCII, VITEII NU SUNT TOT ANIMALE, NU LE E MILA SA LE MANACE CARNEA?
15.   EUTANASIERE trimis de
( 4 feb 2011, 11:49:01
de parca ar depinde de noi...
ma gandesc cu groaza ca vine vara si trebuie sa dorm cu geamurile inchise din cauza javrelor!!
treceti la fapte nu o mai lungiti atata....suntem satui...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei