Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 ian 2011 - Anul XVI, nr. 17 (4615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tragedie

Studentă din Gura Humorului, arsă de vie în timp ce încerca să salveze o necunoscută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sfârşit crunt pentru o tânără în vârstă de 21 de ani din oraşul Gura Humorului, care a murit arsă de vie într-un restaurant din Iaşi cuprins de un incendiu devastator. Povestea este cu atât mai dramatică în condiţiile în care mai mulţi martori povestesc că tânăra era doar în trecere pe lângă restaurantul în flăcări şi a pătruns în interior pentru a salva o angajată a localului, care cerea disperată ajutor. 

 

Din informaţiile adunate de ziariştii din Iaşi rezultă că Florinela Sorina Ferari, tânăra în vârstă de 21 de ani din Gura Humorului, se afla joi seară în complexul studenţesc Tudor Vladimirescu. Ieşise la un local cu două prietene şi, în jurul orei 21.30, a ajuns în dreptul restaurantului “Pub 75”. Aici, tocmai se declanşase un incendiu, flăcări ameninţătoare ieşind din bar. Se pare că imediat după izbucnirea incendiului în club se mai aflau doar două angajate, câţiva clienţi părăsind incinta după ce în interior s-a simţit miros de fum.

Cum flăcările luaseră proporţii, una dintre angajate, Alexandra Chelaru, a început să ceară disperată ajutor. Fire foarte curajoasă, tânăra din Gura Humorului nu a trecut indiferentă. A intrat în bar şi a luat un extinctor, încercând să stingă focul.

Ce s-a întâmplat mai departe este greu de ştiut cu exactitate. După cum a relatat fratele Alexandrei Chelaru, se pare că la un moment dat sora sa a găsit o faţă de masă umedă, şi-a pus-o pe faţă şi a ajuns până aproape de ieşire. De aici, două persoane care se aflau în exterior au tras-o afară. Din păcate, suceveanca care a intrat după ea nu a mai ieşit. În local era deja un fum foarte dens, astfel că nimeni nu a mai avut curajul să intre în interior, în căutarea tinerei de 21 de ani. Trupul carbonizat al Sorinei Ferari a fost găsit ulterior de pompierii ajunşi la faţa locului.

În privinţa fetei salvate, aceasta a fost transportată la Spital. Ea a fost diagnosticată cu leziuni în zona ochilor, însă starea sa este stabilă.  

 

A avut vreo legătură Sorina cu Pub 75 ?

Sorina era studentă în anul doi la Facultatea de Drept a Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi. Colegii acesteia le-au povestit ziariştilor din Iaşi că tânăra era o studentă peste medie, integralistă şi beneficia de o bursă socială.

„Suntem mâhniţi de ce s-a întâmplat. Nu ne rămâne decât să apreciem acest ultim gest al ei. Tot timpul a fost o fată foarte săritoare, sociabilă, şi tot timpul încerca să-i ajute pe cei din jur”, a declarat Viorel Huţanu, liderul studenţilor de la Universitatea „Petre Andrei”.

Din câte se pare, incendiul din clubul de noapte a izbucnit de la un scurtcircuit apărut la un tablou electric. Oficialii ITM Iaşi declarau ieri după-amiază că patronul localului va fi amendat pentru că tânăra ajunsă la spital era angajată fără forme legale.

Trebuie precizat că au existat voci care susţin că inclusiv tânăra din Gura Humorului ar fi lucrat restaurantul Pub 75 şi s-ar încerca muşamalizarea cazului, pentru ca patronul să nu fie tras foarte aspru la răspundere.

Cei mai mulţi martori, dar şi prieteni ai fetei au infirmat însă varianta, inclusiv un unchi al tinerei, care s-a deplasat la Iaşi după corpul neînsufleţit al acesteia, declarându-ne că nepoata sa nu lucra la respectivul restaurant.  

 

Tânăra care a supravieţuit incendiului de la Iaşi: Pe fata care a sărit în ajutor nu am văzut-o în viaţa mea

Tânăra care a supravieţuit incendiului de joi seară din clubul ieşean Pub 25 a declarat presei că, în momentul izbucnirii flăcărilor, în local se aflau doar ea şi o barmaniţă, ultimii clienţi plecând cu doar câteva minute înainte.

Alexandra Chelaru, internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, susţine că în momentul în care a izbucnit incendiul în local mai erau doar ea şi barmaniţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ultimii doi clienţi au plecat cu doar câteva minute înainte, iar la scurt timp tabloul electric a început să facă probleme. Am sesizat atunci un început de incendiu", a mărturisit tânăra.

Ea a precizat că a sunat o persoană din conducerea clubului, care i-a spus să ia extinctorul şi să stingă flăcările.

Tânăra a adăugat că, în momentul în care a văzut că flăcările se extind, a ieşit afară pentru a cere ajutor trecătorilor.

"Pe fata care a sărit în ajutor nu am văzut-o în viaţa mea. A spus că intră cu mine să stingem incendiul", spune Alexandra Chelaru.

Ea a mai afirmat că, între timp, în local fumul era tot mai gros şi că, ulterior, flăcările au crescut în intensitate.

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie susţin că tânăra se află în afara oricărui pericol, dar va mai rămâne câteva zile internată în această unitate medicală, timp în care va fi supusă unor investigaţii suplimentare.

 

Abandonată de tată şi cu mama plecată în Italia  

Ne-am deplasat ieri la Gura Humorului, la apartamentul de pe strada Cetăţii, aparţinând familiei Ferari. Vecinii ne-au povestit că în apartament stătea doar Sorina şi fratele acesteia, cu doi ani mai mic. 

Mama celor doi fraţi era plecată de mai mulţi ani în Italia, la fel şi bunicii, iar tatăl acestora, după ce a divorţat, a rupt orice legătură cu ei. Cei doi fraţi nu erau însă într-o situaţie disperată, mama lor obişnuind să le trimită bani din străinătate.

 

A plecat spre Iaşi cu câteva ore înainte de a muri

Vecinii povestesc că studenta obişnuia să vină foarte des acasă, de altfel plecând din Gura Humorului chiar cu câteva ore înainte de tragedie.

„Ieri (n.r. joi) am avut cursa de la Gura Humorului la Iaşi şi a mers cu mine. Fiind şi vecini o cunoşteam. Era o fire sociabilă, veselă. Când m-a anunţat azi dimineaţă (n.r. ieri) fratele ei că a murit nu-mi venea să cred, sunt şocat”, ne-a spus Cristian Asandru, şoferul unei firme de transport din Iaşi, care face curse regulate spre Gura Humorului.

În cartierul unde a locuit Sorina Florinela Ferari mai stau câteva rude de-ale acesteia.

„A fost în clasă cu mine, învăţa bine, era o fată foarte săritoare. M-a cutremurat vestea... îmi pare foarte rău”, spunea, în stare de şoc, Andrei Pătraşcu, văr cu tânăra care a murit în condiţii atât de groaznice.

Fratele tinerei de 21 de ani a plecat ieri dimineaţă, împreună cu un unchi, la Iaşi, pentru a aduce acasă trupul neînsufleţit.

Anunţată de deces, mama tinerei a luat un avion dinspre Italia şi urma să ajungă acasă ieri seară.

 

Consilierii PDL ieşeni propun acordarea titlului de cetăţean de onoare studentei moarte în incendiu

 

Consilierii locali PDL propun acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, post mortem, studentei Sorina Ferari, care şi-a pierdut viaţa încercând să ajute la stingerea incendiului produs, joi seară, într-un club ieşean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierul local PDL Cătălin Toma a declarat că democrat-liberalii vor propune în următoarea şedinţă de Consiliu Local (CL) acordarea titlului de cetăţean de onoare studentei Sorina Ferari, pentru altruismul de care aceasta a dat dovadă.

"Sorina Ferari nu trebuie să rămână doar o amintire. Atitudinea ei a arătat că printre noi trăiesc eroi care uneori îşi părăsesc anonimatul pentru a-şi ajuta semenii. Altruismul Sorinei a salvat o viaţă şi a costat o viaţă. Deşi tânăra este din judeţul Suceava, este o tragedie care s-a petrecut în Iaşi. Împreună cu ceilalţi colegi consilieri vom propune acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi pentru Sorina Ferari", a afirmat consilierul PDL Cătălin Toma.

El a afirmat că PDL va depune în acest sens un proiect de hotărâre, adăugând că speră ca documentul să fie adoptat în prima şedinţă de CL.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei ieşene, Sebastian Buraga, a declarat că, în condiţiile în care proiectul va fi redactat, acesta va fi discutat în Comisia de Cultură a CL, apoi va fi dezbătut şi în plen.

"Nu văd nici o problemă legată de iniţiativa PDL. Următoarea şedinţă de Consiliu la Iaşi e programată pe 27 ianuarie, când hotărârea ar putea fi adoptată", a spus Sebastian Buraga. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studentă din Gura Humorului, arsă de vie în timp ce încerca să salveze o necunoscută.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 25 voturi
Studentă din Gura Humorului, arsă de vie în timp ce încerca să salveze o necunoscută5.0525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :( trimis de
(22 ian 2011, 11:52:11
Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe aceasta fata. Nu am cunoscut-o insa merita tot respectul nostru.

ps: se putea ca portocalii sa nu-si adjudece si acest gest eroic ? Nu! De ce trebuie sa politizam pana si moartea nevinovata a unui om? Daca nu se dorea politizarea acestui caz, consilierii "bine intentionati" puteau sa propuna fara sa iasa repede in gura presei cu inteligenta lor. Sa va fie rusine ba pvlifricilor. Si da, aceasta fata merita sa fie cetatean de onoare insa nu merita sa devina obiectul de propaganda a unor persoane abjecte !
2.   Norme PSI, si frica de patron trimis de
(22 ian 2011, 14:12:30
Dumnezeu sa o odihneasca! A murit FIX degeaba...pentru patronul unui pub amarat care nu s-a deranjat probabil sa ii instruiasca pe angajatii sai in privinta normelor de prevenire si stingere a incendiilor...

Deci chelneritele vad ca iese fum (fum fara foc, mai rar), iar ele il suna pe patron??? Dar de POMPIERI ati auzit? Stingatoarele stiti sa le folositi? Sau sa plecati naibii de acolo nu ati stiut? Tipati dupa ajutor ca dudele proaste, in timp ce putea exploda o butelie, sau o teava de gaz...

O fata a murit degeaba, din ignoranta si prostia altor oameni. Doamne fereste de un incendiu oriunde, ca murim ca sobolanii, pentru ca suntem prea prosti si lenesi sa invatam ce sa facem in caz de urgenta....sau macar sa FUGIM !!
3.   CUTREMURATOR trimis de
(22 ian 2011, 14:25:16
trecand peste faptul ca angajatii respectivului Pub erau total neinstruiti in privinta interventiei in caz de incendiu, aceasta fata trebuie pusa la loc de cinste langa EROII NEAMULUI, fara sa te gandesti la tine, sa sari in sprijinul unui seaman de al tau, nu e lucru de ici colea. Dumnezeu sa-i dea odihna si tot ce e mai bun in viata de apoi pe care a inceput-o, ca in viata asta, scurta, a avut destule de tras.
4.   Ciudat trimis de
(22 ian 2011, 17:15:29
daca erau 2 angajate in bar la ora aia dc nu se aude nimic de cea de a 2 angajata? a disparut dupa incendiu?

sa inteleg ca nici un baiat nu se baga ca era fum dar o fata care nu avea nici o treaba s-a bagat ca deh, dc sa sunam la pompieri cand e mai usor sa stingem noi, sigur....
5.   Dumnezeu s-o odihneasca! trimis de
(22 ian 2011, 17:16:56
Mai sunt printre noi si oameni cu suflet si vointa de a ajuta la nevoie...Pacat...era tanara si era prea devreme sa plece dintre noi...Nu am cunoscut-o,dar m-a impresionat acest articol...
5.1  RE: Dumnezeu s-o odihneasca! trimis de
(23 ian 2011, 02:55:36
Ai dreptate, insa pe mine m-a impresionat gestul acelei fete, nu articolul in sine....
6.   Comentariu trimis de
(22 ian 2011, 19:24:28
Dumnezeu s-o odihneasc in pace!!!
pacat ca un suflet asa tanar si nevinovat a murit in astfel de circumstante...:(:(
7.   ...:( trimis de
(22 ian 2011, 22:56:55
Dumnezeu s`o odihneasca pe aceasta eroina...
Condoleante familiei si apropiatilor ei...
Insa domnilor ziaristi fiti domnilor mai atenti si mai caligrafici cand scrieti un articol
"...ar fi lucrat restaurantul Pub 75... "
si hotarati`va ori este Pub 75 ori Pub 25 ?
7.1  RE: ...:( trimis de
(23 ian 2011, 00:10:38
Dumnezeu sa o odihneasca in pace! chiar merita sa fie pomenita printre eroi. eu una nu as fi facut o asa nesabuinta nici pentru cineva cunoscut nu inca strain... nu era Pub 25, din ce am vazut la tv semana cu fostul Camellot. o fi acum pub 75, dreaq le mai stie, plus ca munca la negru printre studenti, e treaba foarte veche. lucreaza fara forme legale, de proba, iar cand sa ia bani sunt dati afara. e de multa vreme treaba asta in iasi. de unde instructaj in caz de incendiu cand angajatii se perinda de la o saptamana la alta? credeti ca patronilor le pasa de asa ceva?
8.   Mantuita trimis de
(22 ian 2011, 22:57:43
,,mai mare dragoste ca aceasta nimeni nu are , ca sufletul sau sa si-l puna pentru prietenii sai" ioan 15,13
9.   ... trimis de
(23 ian 2011, 03:22:33
Dumnezeu sa te odihneasca in pace! Mare tragedie in familia fetei...Condoleante!
Doamne, atat de rau e cand aflam stiri dintr-astea!
10.   Comentariu trimis de
(23 ian 2011, 12:55:02
localul se numeste PUB75, fostul Estudentina, pentru cei care nu au fost de ceva timp in iasi, iar se speculeaza ca Sorina prepara bauturile si nu servea la masa, fata care servea la masa este in spital, in stare de soc, mai era la fata locului si barmanul care a dat-o cu fugitii cand a vazut ca iese fum din panoul electric. acum fapta nu mu mai conteaza, condoleante familiei si sa-i fie tarana usoara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei