Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 ian 2011 - Anul XVI, nr. 14 (4612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Noul ambulatoriu de diabet al Spitalului Suceava, inaugurat ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noul sediu al Centrului Antidiabetic Suceava de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost inaugurat ieri, în prezenţa preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, şi a conducerii unităţii.

Modernizarea ambulatoriului de diabet reprezintă o investiţie de peste 200 mii lei, absolut necesară în condiţiile în care numărul bolnavilor de diabet creşte semnificativ de la un an la altul, ajungând în momentul de faţă la 26.879, spune managerul Spitalului, Vasile Rîmbu.  

 

Spaţiu modern

Noul Centru Antidiabetic cuprinde o spaţioasăsalăde aşteptare, în care este amplasat un birou pentru recepţie şi de unde pacienţii programaţi sunt dirijaţi spre cabinetele de consultaţie şi educaţie terapeutică. Acest spaţiu este dotat şi cu o plasmă TV.

Într-o altă încăpere funcţionează sala de tratament, care include şi fişierul unde se arhivează fişele pacienţilor cu diabet zaharat. În acest spaţiu asistenţii medicali pregătesc bolnavul pentru consultul la cabinetul medicului, recoltează glicemia, stabilesc datele antropometrice, introduc în calculator cazurile noi şi reţetele prescrise în programul stabilit de Casa de Asigurări de Sănătate.

Ambulatoriul de diabet mai cuprinde două cabinete medicale pentru consultul pacienţilor cu diabet zaharat, obezitate şi dislipidemie programaţi, precum şi un cabinet de educaţie terapeutică, în care medicul sau asistentul educator prezintă pacienţilor cu diabet zaharat fişele de regim, cu explicarea regimului alimentar.

 

1.500 de suceveni, depistaţi anual cu diabet

Tot aici, pacienţii sunt educaţi pentru folosirea aparatelor de testare a glicemiilor, interpretarea valorilor şi sunt evaluate tehnicile de efectuare a insulinei, complicaţiile bolii. De asemenea, în acest spaţiu, aparţinătorii pacienţilor cu diabet zaharat sau părinţii copiilor cu diabet zaharat primesc informaţiile necesare pentru îngrijirea acestor bolnavi.

Centrul Antidiabetic modernizat mai dispune de un vestiar pentru personalul angajat, toalete pentru pacienţi şi personalul medical şi un spaţiu destinat arhivării documentelor medicale.

Anual, 1.500 de persoane din tot judeţul sunt depistate cu diabet. La ambulatoriul de diabet de la Spitalul Suceava se oferă zilnic aproximativ o sută de consultaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul ambulatoriu de diabet al Spitalului Suceava, inaugurat ieri.
 Vizualizări articol: 2007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Noul ambulatoriu de diabet al Spitalului Suceava, inaugurat ieri5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei