Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vor salarii mai mari

Asistenţii medicali de la Ambulanţă îşi lasă slujbele şi pleacă peste graniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Deficitul de personal afectează şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, unde tot mai mulţi asistenţi medicali preferă să-şi părăsească locurile de muncă, în favoarea altora, mai bine plătite, din străinătate.

Ieri, în conferinţă de presă, asistentul şef al unităţii, Lidia Papuc, a avertizat că, anul trecut, din cauza salariilor mici, cinci asistenţi medicali au plecat să profeseze peste graniţă. Criza de personal se va adânci în 2011, în condiţiile în care numai în primele zile ale anului alţi patru asistenţi medicali au anunţat că şi-au depus dosarele, iar mulţi alţii se arată interesaţi de oferta de lucru din străinătate.

 

Au un CV de invidiat, dar sunt prost remuneraţi

Lidia Papuc a arătat că asistenţii medicali de la SJA Suceava sunt foarte bine pregătiţi, având un curriculum vitae invidiat de colegii de breaslă de peste hotare, însă sistemul sanitar din România nu îi apreciază la adevărata valoare. Ea a precizat că asistenţii care pleacă au o experienţă profesională îndelungată în domeniul asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească, iar cei care le iau locul sunt angajaţi temporari, care au nevoie de cel puţin şase luni pentru a se forma profesional.

 

120 de asistenţi medicali lucrează la Ambulanţa Suceava

„Ne pleacă foarte mulţi în străinătate. Oameni care n-au vorbit niciodată germana, engleza sau flamanda reuşesc să treacă interviul pentru că au un CV foarte bun şi sunt bine pregătiţi, având cel puţin un curs de perfecţionare. Ei sunt pasionaţi de munca la urgenţe, dar pleacă din cauza salariilor”, a spus Lidia Papuc, cu precizarea că un asistent medical de la SJA Suceava câştigă în medie 1.200 de lei pe lună. 

Serviciul Judeţean de Ambulanţă funcţionează la ora actuală cu 15 medici, 120 de asistenţi medicali şi 135 de şoferi-ambulanţieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenţii medicali de la Ambulanţă îşi lasă slujbele şi pleacă peste graniţă.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Asistenţii medicali de la Ambulanţă îşi lasă slujbele şi pleacă peste graniţă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei