Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 ian 2011 - Anul XVI, nr. 2 (4600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bilanţ

Peste 80.000 de persoane s-au plimbat cu mocăniţa din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 80.000 de persoane, suceveni şi turişti, s-au plimbat în luna decembrie a anului trecut cu mocăniţa amplasată în parcul Ariniş din Gura Humorului. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în urma unei analize a derulării proiectului „Crăciun în Bucovina”, împreună cu membrii Asociaţiei pentru Turism Bucovina şi a Asociaţiei „Produs în Bucovina”. Flutur a spus că în ultima lună a anului trecut în pensiunile şi hotelurile din judeţul Suceava au fost peste 25.000 de turişti.

„În decembrie am atins un vârf pe care nu ne aşteptam să-l atingem. Efectiv foarte multe zone nu au făcut faţă, astfel încât mai multe gospodării ţărăneşti au fost în situaţia de a caza turişti. Şi cred că din punct de vedere al evenimentelor, judeţul Suceava, Bucovina, a marcat cel mai important moment din toată această campanie de promovare pe partea de tradiţii, turismul rural, gastronomie”, a spus Flutur. El a arătat că analiza derulării proiectului „Crăciun în Bucovina” a presupus în primul rând identificarea disfuncţionalităţilor.

 

Flutur, nemulţumit că în unele zone s-au comercializat hamsii în locul produselor tradiţionale

Şeful administraţiei judeţene a afirmat că nu toţi cei implicaţi în acest proiect au dovedit că pot fi gazde bune pentru turiştii care au vizitat în această perioadă judeţul Suceava.

„Nu toţi am înţeles să avem un comportament de gazde şi să ne comportăm aşa cum trebuie. Ecourile sunt bune de la turişti, însă trebuie să ne schimbăm comportamentul, să devenim gazde primitoare şi nu să ne punem noi pe primul plan. Trebuie să ne facem treaba. Dacă ai chemat <Hai în Bucovina!>, tu nu trebuie să pleci din Bucovina şi să stingi becul”, a subliniat Gheorghe Flutur. El s-a declarat nemulţumit de faptul că în unele zone în care erau un număr mare de turişti au lipsit produsele tradiţionale. „Mie cel puţin nu mi-a creat un confort plăcut mirosul de hamsii de la Gura Humorului în a doua zi de Anul Nou”, a exemplificat preşedintele CJ Suceava.

El a mai adăugat că în primele două zile ale acestui an au existat şi probleme legate de fluidizarea traficului, fiind necesară suplimentarea numărului de poliţişti şi de poliţişti comunitari pentru dirijarea şi direcţionarea maşinilor.

„Toate astea sunt convins că se vor rezolva, pentru ca lucrurile să meargă bine. Şi vreau să mulţumesc Poliţiei, echipelor de urători şi colindători, profesorilor şi asociaţiilor de turism, pentru că judeţul Suceava a marcat un moment foarte important cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80.000 de persoane s-au plimbat cu mocăniţa din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 80.000 de persoane s-au plimbat cu mocăniţa din Gura Humorului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine trimis de
( 5 ian 2011, 12:24:47
Sa facem doua calcule. Primul, in care sa aflam cati calatori a dus la o cursa mocanita si al doilea, sa aflam ce TVA a incasat bugetul de stat din biletele vandute. La primul calcul, luam numarul de turisti - 80.000, il impartim la numarul de zile inmultit cu numarul de curse pe zi. Deci, 80000 (turisti) : 20 (zile) : 6 (curse pe zi) rezulta 666. Deci la o cursa cu mocanita au calatorit, in medie, peste 600 de turisti - bineinteles ca au fost si curse in care s-au transportat si 1000 de oameni. Al doilea calcul: biletul a costat 10 lei. Inmultit cu 80000 inseamana 8 miliarde de lei vechi. Pentru aceasta suma, TVA este de 192000 de lei. Cei de la finante desigur ca pot confirma ca firma care administreaza mocanita a varsat acest TVA la bugetul de stat. Frumos nu ?
2.   Aiureli trimis de
( 5 ian 2011, 12:58:07
IREAL vorbesti aiurea , plimbamrea cu mocanita in g humor a fost gratuita si 2: nu au cum incapea in cele 3 vagonase ale mocanitei 600 de calatori cum sustii sa nu mai zic de 1000 .
3.   Foarte bine ca esti prost. trimis de
( 5 ian 2011, 17:18:17
Vad ca esti cel mai mare prost pe care l-am auzit IREAL.
Daca nu cunosti detalii si din cateva vad nici nu ai ajuns pe acolo de ce comentezi?
Biletul spre surprinderea ta a costat o para chioara, deci sa te vad acuma cum mai calculezi.
Nr de locuri pe scaune al vagoanelor este: depinde, sa zicem 8 persoane in compartiment * 9comp. = 72 + 18 oameni infrigurati care stau in picioare din cauza gerului = 90.
Intr-o ora mocanita face o cursa dus-intors adica 180 de oameni si face 9 curse dus-intors/zi si circula 31 de zile in decembrie. Asta inseamna 50220 de calatori in conditiile in care mocanita ar fi circulat plina cu varf (90oameni) la fiecare cursa.
Nu stiu de unde au scos astia cifra de 80.000 dar e posibil daca jumatate din calatori mai tineau cate un copil mic in brate desi ma indoiesc,
A si calculul TVA-ului.
90 de bilete * 9 curse * 31 zile = 1para chiaora * 90 *9 * 31 = 0 lei.
Frumos sa fii prost nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei