Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La un pahar de şampanie

Flutur le-a mulţumit consilierilor judeţeni pentru colaborarea din 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că lupta politică dintre partidele de la putere şi din opoziţie nu a fost atât de vizibilă în deliberativul judeţean sucevean. Flutur a declarat la finalul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean din acest an că atmosfera din deliberativ a fost una constructivă, iar toţi consilierii au tras la aceeaşi căruţă, în special pentru atragerea de fonduri.

„Mulţumesc consilierilor şi celor din executiv pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o în acest an. Şi spun asta pentru că am reuşit împreună să nu transferăm aici bătălia politică, destul de pătimaşă, care se duce astăzi la nivel naţional şi chiar la nivel judeţean. În executivul şi deliberativul judeţean cred că a fost o atmosferă constructivă. Dincolo de discuţiile de la această masă, cred că am tras cu toţii la aceeaşi căruţă pentru a aduce fonduri în judeţ şi vreau să vă mulţumesc şi să vă felicit pentru asta”, a spus Flutur.

El a arătat că reprezentanţilor opoziţiei le-au fost acceptate pe parcursul anului mai multe amendamente făcute la proiectele de hotărâri dezbătute, fie că a fost vorba despre alocarea unor sume de bani unor primării cu probleme financiare, fie despre acordarea unor titluri de cetăţeni de onoare ai judeţului pentru mai multe personalităţi sucevene. Şeful administraţiei judeţene a remarcat şi solidaritatea tuturor consilierilor atunci când a fost vorba de găsirea fondurilor necesare pentru refacerea efectelor inundaţiilor din acest an.

„A fost o perioadă grea la jumătatea anului, când ne chinuiam să aducem bani cum putem pentru zonele calamitate. Şi am găsit înţelegere la dumneavoastră. Fiecare în felul lui a reuşit să se mobilizeze şi să aducă fonduri pentru judeţ. De asemenea, aici au fost discuţii  şi amendamente, şi nu puţine, din partea opoziţiei cu care am fost de acord. Fie anumite echipe de lucru pentru a găsi soluţii şi pentru a debloca nişte situaţii, fie amendamente legate de cetăţenii de onoare, până la sume pentru primării aflate în dificultate. Una cu alta, dacă tragem linie, putem spune că încrâncenarea luptei politice nu a fost atât de vizibilă la nivelul deliberativului şi nici nu e nevoie de aşa ceva”, a spus Gheorghe Flutur.

 

Prioritatea administraţiei judeţene pentru 2011 va fi atragerea fondurilor europene

El a arătat că prioritatea pentru anul 2011 ar trebui să fie sprijinirea primăriilor din judeţ pentru a depune proiecte pe fonduri europene, în special a acelor administraţii locale care până în prezent nu au realizat nici un astfel de proiect.

„Poate pentru anul viitor ar trebui să ne aplecăm mai mult şi să încurajăm mai ales acele primării rămase în urmă, care nu au proiecte, indiferent de culoarea politică a primarilor. Să-şi facă cel puţin un proiect în comunitatea lor, pentru că asta ar trebuie să fie 2011: cât mai multe fonduri europene”, a mai precizat Flutur. De precizat că PD-L deţine majoritatea mandatelor de consilier în deliberativul judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur le-a mulţumit consilierilor judeţeni pentru colaborarea din 2010.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur le-a mulţumit consilierilor judeţeni pentru colaborarea din 20103.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei