Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2010 - Anul XV, nr. 303 (4594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În preajma Crăciunului

Centrul de Transfuzii Suceava, luat cu asalt de donatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava are stocuri suficiente de sânge pentru a face faţă eventualelor urgenţe care ar putea apărea în preajma Crăciunului. Aşa a anunţat directorul unităţii, dr. Maria Pilat, care a arătat că decembrie s-a dovedit o lună foarte bună din punct de vedere al numărului de donatori, cu 590 de persoane venite să dea sânge până joi.

Medicul a explicat că în noiembrie s-au prezentat la donare 624 de persoane şi a estimat că în această lună numărul donatorilor va fi şi mai mare.

“Nu vom avea probleme cu asigurarea necesarului de sărbători. De fapt, în această perioadă şi cererea de sânge din partea spitalelor este mai scăzută, fiindcă nu se operează decât urgenţele”, a precizat directorul CJTS Suceava, adăugând că singura grupă mai deficitară este AB negativ.

 

A crescut numărul celor care donează sânge regulat

Maria Pilat s-a declarat mulţumită de faptul că a crescut numărul donatorilor fidelizaţi, adică al persoanelor care dau regulat sânge. Maria Pilat a spus că această categorie, care reprezintă deja peste 50% din numărul total de donatori, este cea mai importantă întrucât cei fidelizaţi cunosc regulile de donare (nu vin dacă sunt obosiţi, au mâncat gras sau au consumat alcool cu două zile înainte), sunt sănătoşi, fiind deja testaţi, şi nu au probleme post donare. În plus, dacă apare o situaţie de urgenţă se poate conta oricând pe ei.

„Dacă este o grupă cu deficit şi avem neapărat nevoie de vreunul dintre ei, îl sunăm şi vine şi donează”, a arătat Maria Pilat.   

În luna ianuarie, directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Sangvine se aşteaptă la un număr mai scăzut de donatori, dar a apreciat că situaţia se va schimba în bine începând cu luna februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Transfuzii Suceava, luat cu asalt de donatori.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Centrul de Transfuzii Suceava, luat cu asalt de donatori4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei