Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Speranţă

Lungu vede luminiţa de la capătul tunelului spre noua centrală termică a oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Licitaţia pentru construirea unei noi centrale termice în municipiul Suceava a fost câştigată de o firmă din Bucureşti cu capital românesc, SC ADREM INVEST SRL. Marţi, primarul oraşului, Ion Lungu, a  semnat acordul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru noua societate de termoficare, după ce comisia de licitaţie a apreciat că preţul oferit de ADREM pentru gigacaloria livrată la gardul centralei, de 116 lei fără TVA, este unul convenabil. Lungu a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că până la sfârşitul anului sau cel mai târziu la începutul anului viitor va fi semnat contractul cu ADREM, iar în primăvară va putea demara construcţia centralei dimensionate la necesarul de energie termică al oraşului la această oră.

„Preţul este unul bun, noi modernizăm în continuare punctele termice şi reţelele de transport şi distribuţie a energiei termice, deci pierderile în reţea vor fi foarte mici. Estimăm că vom obţine un preţ suportabil la gigacalorie, de 40-45 de euro pentru populaţie. Este preţul pe care populaţia îl plăteşte astăzi şi vom putea elimina subvenţiile pe care le plăteşte Consiliul Local şi pe care primăria nu mai poate să le suporte”, a afirmat Lungu.

 

Investiţia poate ajunge la 50 de milioane de euro

Potrivit acestuia, finalizarea licitaţiei pentru noua centrală termică este una dintre principalele realizări ale administraţiei locale din anul 2010. „După mai multe încercări în 2009 şi 2010, se întrevede o luminiţă la capătul tunelului în ceea ce priveşte un serviciu civilizat şi performant de termoficare în municipiul Suceava”, a mai spus Ion Lungu. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa, vara.

În proiect, Primăria Suceava şi Termica pun la dispoziţie terenul şi utilităţile, iar ADREM vine cu investiţiile, care pot ajunge până la 50 de milioane de euro. Durata de execuţie este de minimum doi ani, ceea ce înseamnă că şi iarna viitoare locuinţele racordate la sistemul centralizat vor fi încălzite tot de Termica sau de CAF-urile de la AMBRO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vede luminiţa de la capătul tunelului spre noua centrală termică a oraşului.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu vede luminiţa de la capătul tunelului spre noua centrală termică a oraşului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(23 dec 2010, 12:04:50
Lung’îi drumul spre avere
Lung’îi braţu’nfipt în buget
Şi,pe de’asupra,peste toate cele
Ne mai trage şi în piept

Cum că preţul la pavele
Ar fi..cel corect
J’accuse degeaba,nene
Vreau adevărul!Deci tac şi aştept

Comportamentul se învaţă
Nu’ţi comvine,te uiţi cruciş?
Şi pe tine şefu’ te răsfaţă
Plătindu’te cu mărunţiş ?

Dar,la Lungu să revenim
El ne administrează urbea
Suntem mulţi ce vrem să ştim :
-Unde se duce contribuţia mea ?
2.   Cam mare investitia trimis de
(23 dec 2010, 12:29:29
cu 50 mil. euro se puteau achizitiona 10.000 de centrale de scara pe gaz ( de 700 kw fiecare ) fara sa mai ai treaba cu puncte termice , retele , oameni de deservire etc .poate sunt alte interese ! parerea mea !
3.   D-le primar, trimis de
(23 dec 2010, 14:27:05
te ai grabit sa ti faci socotelile si cred ca teapa care tocmai ai luato(dato)sucevenilor cu o centrala pe rumegus o sa fie idem cu vatra dornei si pretul gigacaloriei nu o sa fie cel pe care la ti stabilit ci in functie de pretul gazului!
4.   Paranoia trimis de
(23 dec 2010, 20:40:57
LUNGULE ..LA FEL DE PARANOIC ESTI CA SI CEL DE LA PALATUL ADMINISTRATIV AL JUDETULUI..cind va laudati cu de toate ..inclusiv cu investitori....va macina paranoia ...cine vine sa investeasca in statul MARINARULUI SUSTINUL DE VOI STIMABILILOR..cind TVA este de 24 %...in nici un stat European nu exista asa ceva....OPRITIVA DIN MINTIT ..PORTOCALIILOR macar acum in prag de sarbatori!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei